Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Profiteer van de prijsgarantie voor je reis.

Doorzoek meer dan 321.000 hotels en 400 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd.

Profiteer van de prijsgarantie voor je reis.


Op vakantie in Dortmund

Deze bruisende stad staat bekend als het groene metropool van het westelijke gelegen Duitse Westfalen. Ook zijn haar kwaliteitsbrouwerijen en voetbalclub beroemd.

Dortmund ligt in deelstaat Noordrijn-Westfalen en is een van de grootste steden van de regio, een van de oudste steden van het westen van het land en een van de meest bekende en geliefde steden van Duitsland.

Als je in Dortmund aankomt, zul je de torens die het landschap tekenen gelijk herkennen, met één daarvan in het bijzonder. De Florianturm is de beroemde tv- en telecommunicatietoren van de stad, gebouwd in 1959. Het is maar liefst 220 meter hoog en daarmee een van de hoogste vrijstaande constructies van het land.

Andere gebouwen die de skyline van Dortmund tekenen zijn de torens van de Reinoldikirche, Marienkirche en Petrikirche. Het zijn prachtige voorbeelden van middeleeuwse architectuur en behoren tot het cultureel erfgoed van de stad. Begeef je richting Marienkirche voor een eenmalige protestante kerk. Het werd in de 10e eeuw gebouwd, maar moest na de Tweede Wereldoorlog herbouwd worden. Je kunt ook een bezoek brengen aan de Petrikirche. Hier vind je een bekend versierd altaar, het 'gouden wonder van Dortmund'. Het is bijna 600 jaar oud en er worden 35 gebeurtenissen van Pasen afgebeeld met 633 gouden uitgesneden eiken figuren.

Vergeet tijdens je verblijf in Dortmund ook vooral de culturele scene niet. Ga voor je favoriete feestoutfit en geniet van populaire locaties zoals het Konzerthaus of Opernhaus Dortmund. De laatstgenoemde werd in 1966 gebouwd op de plek van een oude synagoge, door de nazi's vernietigd in de jaren 30, waar nu een aantal voorstellingen worden gehouden. Je kunt overdag ook een van de indrukwekkende musea en kunstgalerijen van Dortmund bezoeken.

Ondanks haar achtergrond als industrieel centrum, waarbij een eeuw lang binnen de stadsgrenzen staal en kool werd gefreesd, wordt Dortmund tegenwoordig gezien als groene haven. Sommigen noemen het ook wel de 'groene metropool' van Westfalen. Bijna de helft van Dortmund bestaat uit water, boslandschap, platteland en andere groene ruimtes, dus vergeet vooral niet om er een wandeling te maken.

Bezoek daarnaast de ruime parken van de stad, zoals Rombergpark en Westfalenpark. Bij het Westfalenpark kun je het Rosarium bezoeken, een rozentuin met meer dan 3000 bloemsoorten. Of begeef je richting Mergelteichstrasse voor een bezoek aan Zoo Dortmund.

Deze indrukwekkende combinatie van weelderig groen en een bruisende cultuurwereld maken van Dortmund een fascinerende stad.


Gids voor Dortmund


Beste hotelaanbiedingen

Alle 361 hotels in Dortmund weergeven
€ 55
Novum Hotel Excelsior

Novum Hotel Excelsior

Lange Straße 1, Dortmund
3,8
/ 5, op basis van 130 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit hotel ligt in het centrum van Dortmund, binnen 10 minuten lopen van Dortmunder U, Thier-Galerie en Opernhaus Dortmund. Ook Theater Dortmund en Hansaplatz liggen binnen 10 minuten lopen.

€ 52
Novum Hotel Unique Dortmund Hauptbahnhof

Novum Hotel Unique Dortmund Hauptbahnhof

Hoher Wall 38, Dortmund
3,9
/ 5, op basis van 311 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit hotel ligt in het centrum van Dortmund, binnen 10 minuten lopen van Dortmunder U, Thier-Galerie en Opernhaus Dortmund. Ook Theater Dortmund en Hansaplatz liggen binnen 10 minuten lopen.

Hotel Specht

Hotel Specht

Limbeckerstr. 27-29, Dortmund
5,0
/ 5, op basis van 2 beoordelingen
3.0 van 5.0

Dit hotel in Dortmund ligt op 3,1 km van LWL-Industriemuseum en binnen 10 km afstand van Schloss Bodelschwingh en Westfälisches Landestheater. Ook RuhrCongress Bochum en rewirpowerSTADION liggen binnen 10 km afstand.

€ 78
Hotel & Restaurant Haus Kehrenkamp

Hotel & Restaurant Haus Kehrenkamp

Delsterner Straße 172, Hagen
3,9
/ 5, op basis van 7 beoordelingen
2.0 van 5.0

Dit hotel ligt aan een rivier, op 3,2 km van Sportvoorziening Kämpchen en op 3,5 km van Katholieke parochiekerk van het Heilig Hart. Ook Stadthalle Hagen en LWL-Freilichtmuseum Hagen – Westfälisches Landesmuseum für Handwerk und Technik liggen binnen 10 km afstand.

€ 40
Days Inn Dortmund West

Days Inn Dortmund West

Provinzialstrasse 396, Dortmund
2,8
/ 5, op basis van 83 beoordelingen
3.0 van 5.0

Dit hotel in Dortmund ligt op 0,8 km van LWL-Industriemuseum en op 4,9 km van Schloss Bodelschwingh. Ook Westfälisches Landestheater en Starlight Express Theater liggen binnen 10 km afstand.

€ 60
Campushotel

Campushotel

Feithstr. 131, Hagen
4,7
/ 5, op basis van 32 beoordelingen
3.0 van 5.0

Dit hotel in Hagen ligt en binnen 5 km afstand van Hohenhof Villa, Theater Hagen en Stadthalle Hagen. Katholieke parochiekerk van het Heilig Hart ligt op 4,7 km.

€ 20
A&O Dortmund Hauptbahnhof

A&O Dortmund Hauptbahnhof

Königswall 2, Dortmund
3,6
/ 5, op basis van 64 beoordelingen
2.0 van 5.0

Dit hostel ligt in een winkelbuurt, vlak bij Orchesterzentrum NRW, Museum für Kunst und Kulturgeschichte en Konzerthaus Dortmund. Ook Mahn- und Gedenkstätte Steinwache en Hansaplatz liggen binnen 10 minuten lopen.

Topdeals op vluchten

Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.