Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Alter Markt (Oude Markt)

Het voormalige marktplein van de stad is nu een levendige plek die bekendstaat om de vele cafés en het carnaval.

De Alter Markt is een knooppunt van Keulen. Het plein ligt op enkele meters van de Rijn en het belangrijkste winkelgebied van Keulen. Het Rathaus (stadhuis) kijkt uit op het plein. Zoek een plekje bij een van de vele cafés aan het plein en geniet van een lokaal gebrouwen biertje.

Het gebied was ooit een grote middeleeuwse markt en de plek waar steekspelen werden gehouden. Tegenwoordig komen de bezoekers voor de traditionele Duitse architectuur en oude monumenten die de stichters van de stad gedenken. In de warmere maanden zijn er op het plein terrassen en openluchtconcerten. De jaarlijkse kerstmarkt in december trekt duizenden toeristen. Er zijn dan een schaatsbaan, feeërieke verlichting en kraampjes met eten. Voor kinderen zijn er op deze dagelijkse markten allerlei attracties, zoals een draaimolen en een poppenkast.

Midden op het plein staat een fontein uit 1884 ter nagedachtenis aan Jan van Werth, een succesvolle generaal ten tijde van de Dertigjarige Oorlog. De reliëfs vertellen het verhaal van Van Werth en Griet, de vrouw op wie hij als jonge man verliefd was en die hem had afgewezen, omdat hij niet uit een rijke familie kwam. Van Werth verliet Keulen en ging in het leger. Hij trad in het huwelijk met een edelvrouw en toen hij jaren later terugkeerde naar Keulen, kwam hij Griet tegen. Zij was nu een oude vrouw, alleen en vol spijt over wat geweest had kunnen zijn.

Kijk omhoog naar de gevel van nummer 24. Daar zie je een wat luchtigere sculptuur, de Kallendresser. Dit is een bronzen voorstelling van een man met zijn broek naar beneden. Het beeld is in 1956 door Ewald Mataré gemaakt. De betekenis ervan is onbekend. Sommigen denken dat het een politieke uiting is richting het naastgelegen Rathaus.

De Alter Markt ligt op loopafstand ten zuiden van de Dom van Keulen. De dichtstbijzijnde metrostations zijn Heumarkt en Dom/Hauptbahnhof.


Alter Markt Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Alter Markt

Alle 739 accommodaties in de buurt van Alter Markt bekijken
Maritim Hotel Köln € 79
Maritim Hotel Köln

Maritim Hotel Köln

Heumarkt 20, Keulen, NW
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Binnenstad, binnen 10 minuten lopen van Heumarkt, Wallraf-Richartz-Museum en Alter Markt. Ook Stadhuis en Grote Sint-Martinuskerk liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Heumarkt ligt op maar 3 minuten lopen en naar Metrostation Deutzer Freiheit is het 11 minuten lopen.

  Cologne Marriott Hotel € 77
  Cologne Marriott Hotel

  Cologne Marriott Hotel

  Johannisstr. 76-80, Keulen, NW
    
   5.0 van 5.0 Sterren

   Dit luxe hotel ligt in Binnenstad, binnen 10 minuten lopen van Musical Dome, Romeins-Germaans museum en Stadhuis. Ook Kölner Dom en Museum Ludwig liggen binnen 10 minuten lopen. Centraal Station Köln ligt op 6 minuten lopen en naar Metrostation Ebertplatz is het 11 minuten lopen.

   Hilton Cologne € 84
   Hilton Cologne

   Hilton Cologne

   Marzellenstr. 13-17, Keulen, NW
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Binnenstad, binnen 5 minuten lopen van Hohe Straße en Kölner Dom. Ook Romeins-Germaans museum en Stadhuis liggen binnen 10 minuten lopen. Centraal Station Köln ligt op maar 3 minuten lopen en naar Metrostation Appellhofplatz Breite Straße is het 8 minuten lopen.

    Dorint Hotel am Heumarkt Köln € 109
    Dorint Hotel am Heumarkt Köln

    Dorint Hotel am Heumarkt Köln

    Pipinstrasse 1, Keulen, NW
      
     5.0 van 5.0 Sterren

     Dit luxe hotel ligt in Binnenstad, binnen 5 minuten lopen van Hohe Straße, Wallraf-Richartz-Museum en Heumarkt. Ook Alter Markt en Stadhuis liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Heumarkt ligt op maar 3 minuten lopen en naar Metrostation Neumarkt is het 8 minuten lopen.

     Maternushaus € 58
     Maternushaus

     Maternushaus

     Kardinal-Frings-Str. 1-3, Keulen, NRW
       
      3.5 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Binnenstad, binnen 10 minuten lopen van MediaPark en Kölner Dom. Ook Romeins-Germaans museum en Stadhuis liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Appellhofplatz Breite Straße ligt op 6 minuten lopen en naar Station Köln Hansaring is het 8 minuten lopen.

      Domapartment Cologne City Altstadt € 47
      Domapartment Cologne City Altstadt

      Domapartment Cologne City Altstadt

      Domstraße 31, Keulen, NRW
        
       3.5 van 5.0 Sterren

       Dit appartement ligt in Binnenstad, binnen 10 minuten lopen van Musical Dome, Kölner Dom en Romeins-Germaans museum. Ook Stadhuis en Alter Markt liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Ebertplatz ligt op 9 minuten lopen en naar Centraal Station Köln is het 6 minuten lopen.

       Centro Hotel Kommerz € 52
       Centro Hotel Kommerz

       Centro Hotel Kommerz

       Johannisstraße 30-34, Keulen, NW
         
        3.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Binnenstad, binnen 5 minuten lopen van Musical Dome en Museum Ludwig. Ook Romeins-Germaans museum en Stadhuis liggen binnen 10 minuten lopen. Centraal Station Köln ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Heumarkt is het 11 minuten lopen.

        Hotel Königshof The Arthouse € 49
        Hotel Königshof The Arthouse

        Hotel Königshof The Arthouse

        Richartzstr. 14-16, Keulen
          
         3.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Binnenstad, vlak bij Galerie Der Spiegel en Kölner Dom. Ook Romeins-Germaans museum en Stadhuis liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Appellhofplatz Breite Straße ligt op 7 minuten lopen en naar Metrostation Heumarkt is het 10 minuten lopen.