Amway Center

Een van de bekendste sportcomplexen in Orlando is een enorme arena waar NBA-basketbal, ijshockey en football wordt gespeeld en waar topartiesten concerten verzorgen. 

In het Amway Center, een groot sport- en entertainmentcomplex in het centrum van Orlando, kun je beroemde sporters toejuichen of een bekende musicalvoorstelling bijwonen. Achter de buitenkant van metaal en glas en een toren met een hoogte van 55 meter, schuilt een arena met plaats voor meer dan 20.000 toeschouwers. In de arena worden wedstrijden gespeeld door ijshockeyteams, footballteams en basketbalteams, waaronder Orlando Magic, een basketbalteam dat in de NBA uitkomt.

Zorg dat je een paar uur voor een wedstrijd of optreden aanwezig bent en geniet van de vele attracties die het Amway Center te bieden heeft. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij de Magic Fan Experience om meer te weten te komen over de geschiedenis van het basketbalteam Orlando Magic. Je kunt er biografieën van spelers lezen en heel veel foto's bekijken. Speel een potje interactieve simulatiebasketbal en test je vaardigheden. Bij Orlando Magic Fan Fest kun je deelnemen aan quizzen en interactieve spellen of naar livemuziek luisteren. Bij digitalLOFT, in de lobby, kun je op touchscreens allerlei leuke spelletjes spelen. Jonge kinderen zullen het geweldig vinden om naar Stuff's Magic Castle te gaan, een speelgebied waar ze door een kasteel kunnen klimmen en kunnen proberen een bal door een basket te gooien.

Neem vervolgens plaats in de arena om een sportwedstrijd bij te wonen of om naar een concert te luisteren. Tijdens wedstrijden kun je de actie ook volgen op een enorm HD-videoscherm en de meer dan duizend monitoren die in het complex hangen. En het is niet waarschijnlijk dat je de score uit het oog zal verliezen, want het scorebord is bijna dertien meter hoog en bestaat uit bijna negen miljoen LEDs. Voor snacks, maaltijden en drankjes kun je kiezen uit talloze plekken, van informele eetgelegenheden tot luxebars en restaurants.

In het Amway Center worden onder meer beurzen gehouden, uitvoeringen van orkesten, worstelwedstrijden, indoorvoetbalwedstrijden en tentoonstellingen op het gebied van de motorsport. Raadpleeg de website van het centrum om te kijken wat er allemaal op de agenda staat. 

Het Amway Center ligt in het centrum van Orlando en is met verschillende buslijnen te bereiken. In de directe omgeving vind je parkeergebieden waar je bij een meter kunt parkeren. Twee van zulke gebieden liggen direct naast het complex.


Verken meer van Orlando (en omgeving)


Hotels in de omgeving

De beste 10 hotels het dichtst in de buurt bij Amway Center


De meestgeboekte hotels

De populairste aanbiedingen in de buurt van Amway Center

Alle hotels in de buurt van Amway Center weergeven