Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Anne Frank Huis

Ontdek waar het dappere en bekende Joodse meisje zich tijdens Wereldoorlog II verborg voor de Nazi's en haar wereldberoemde dagboek schreef.

Een bezoek aan het Anne Frank Huis is zowel een ontnuchterende als openbarende ervaring. Het levensverhaal van Anne Frank werd een van de bekendse overleveringen van een Joodse vluchteling in Nazi-Duitsland. Anne's dagboek, dat ze in 1942 als 13-jarig meisje begon te schrijven, is een van de meestvertaalde Nederlandstalige boeken ter wereld. De eerste vertaalde versie verscheen in 1950 in het Duits.

Het originele dagboek is te vinden in het museum, net zoals het kleine zolderkamertje waar ze het grootste deel van de oorlog doorbracht. De twee verborgen families werden ontdekt in 1944 en naar de concentratiekampen gestuurd. Alleen Anne's vader overleefde de tragedie en zorgde ervoor dat het dagboek van zijn jongste dochter gepubliceerd werd, zodat het lot van de vele slachtoffers nooit vergeten zou worden. Ongeveer 107.000 Nederlandse Joden werden tijdens de Holocaust gedeporteerd, waarvan minder dan 5% overleefde. Een van de moedige mensen die de familie Frank hielp verbergen, redde het dagboek uit de handen van de plunderende Duitse soldaten.

Neem een bezoekje aan de nauwe schuilplaats van het oude grachtenpand, dat deel uitmaakt van het museum. De trappen naar het zolderkamertje werden afgeschermd door een boekenkast, die er nog altijd staat. In de kamers vind je diverse artefacten die pijnlijke herinneringen oproepen aan de oorlog. Kijk vooral uit naar de kaart waarop Otto, Anne's vader, de opmars van de geallieerde troepen markeerde.

Een modern bijgegbouw huist de meeste voorwerpen en een boekenwinkel. Ga naar de Dagboekkamer voor het originele boek en Anne's kortverhalen plus notitieboekje met haar favoriete spreuken. Het inleidende filmpje met oorlogsbeelden vertelt een huiveringwekkend verhaal dat misschien niet voor gevoelige zielen bestemd is.

Het Anne Frank Huis bevindt zich aan de Prinsengracht en is te bereiken met de tram, grachtenboot of bus naar de Westermarkt. Vanaf het Damplein is het 20 minuten lopen. Het huis is dagelijks geopend, met vaak een lange wachtrij aan de ingang. Zorg dat je er vroeg bij bent of een toegangskaartje koopt op de officiële·website. Fotograferen is verboden.


Anne Frank Huis Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Anne Frank Huis

Alle 1.822 accommodaties in de buurt van Anne Frank Huis bekijken
NH Collection Amsterdam Grand Hotel Krasnapolsky € 142
NH Collection Amsterdam Grand Hotel Krasnapolsky

NH Collection Amsterdam Grand Hotel Krasnapolsky

Dam 9, Amsterdam
   
  5.0 van 5.0 Sterren

  Dit luxe hotel ligt in centrum, binnen 15 minuten lopen van Bloemenmarkt en Anne Frank Huis. Ook Artis en Heineken Experience liggen binnen 2 km afstand. Station Nieuwmarkt ligt op 6 minuten lopen en naar Metrostation Amsterdam Centraal is het 9 minuten lopen.

  DoubleTree by Hilton Hotel Amsterdam Centraal Station € 176
  DoubleTree by Hilton Hotel Amsterdam Centraal Station

  DoubleTree by Hilton Hotel Amsterdam Centraal Station

  Oosterdoksstraat 4, Amsterdam
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in centrum, binnen 10 minuten lopen van Nieuwmarkt en De Oude Kerk. Ook De Dam en Anne Frank Huis liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Amsterdam Centraal ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Nieuwmarkt is het 9 minuten lopen.

   ibis Amsterdam Centre € 89
   ibis Amsterdam Centre

   ibis Amsterdam Centre

   Stationsplein 49, Amsterdam
     
    3.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in centrum, binnen 10 minuten lopen van Herengracht en De Oude Kerk. Ook Nieuwe Kerk en De Dam liggen binnen 15 minuten lopen. Station Amsterdam Centraal ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Amsterdam Centraal is het 6 minuten lopen.

    Eden Hotel Amsterdam € 106
    Eden Hotel Amsterdam

    Eden Hotel Amsterdam

    Amstel 144, Amsterdam
      
     3.5 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in centrum, binnen 5 minuten lopen van Rembrandtplein, Stopera en Hermitage Amsterdam. Ook Bloemenmarkt en Magere Brug liggen binnen 10 minuten lopen. Station Waterlooplein ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Rokin is het 8 minuten lopen.

     Hotel Estheréa € 136
     Hotel Estheréa

     Hotel Estheréa

     Singel 303-309, Amsterdam
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit historische hotel ligt in centrum, vlak bij Begijnhof, Amsterdam Museum en De Negen Straatjes. Ook Madame Tussauds en Paleis op de Dam liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Rokin ligt op 6 minuten lopen en naar Station Nieuwmarkt is het 14 minuten lopen.

      Swissôtel Amsterdam € 147
      Swissôtel Amsterdam

      Swissôtel Amsterdam

      Damrak 96, Amsterdam
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in centrum, vlak bij De Dam, Madame Tussauds en Body Worlds. Ook Nieuwe Kerk en Paleis op de Dam liggen binnen 5 minuten lopen. Station Nieuwmarkt ligt op 8 minuten lopen en naar Metrostation Amsterdam Centraal is het 9 minuten lopen.

       Inntel Hotels Amsterdam Centre € 116
       Inntel Hotels Amsterdam Centre

       Inntel Hotels Amsterdam Centre

       Nieuwezijds Kolk 19, Amsterdam
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit wellness hotel ligt in centrum, binnen 10 minuten lopen van Body Worlds, Nieuwe Kerk en De Oude Kerk. Ook Paleis op de Dam en De Dam liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Amsterdam Centraal ligt op 7 minuten lopen en naar Station Nieuwmarkt is het 10 minuten lopen.

        NH City Centre Amsterdam € 114
        NH City Centre Amsterdam

        NH City Centre Amsterdam

        Spuistraat 288-292, Amsterdam
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit milieuvriendelijke hotel ligt in centrum, vlak bij Begijnhof, Amsterdam Museum en De Negen Straatjes. Ook Madame Tussauds en Paleis op de Dam liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Rokin ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Nieuwmarkt is het 14 minuten lopen.