Aquatica

Of je nu van de spectaculaire Dolphin Plunge af glijdt of de hele dag lui ligt te dobberen, dit SeaWorld-waterpark met Zuid-Pacifisch thema staat garant voor waterpret.

Het paradijs Aquatica® voelt als een Pacifisch eiland en ligt op slechts 20 minuten rijden ten zuiden van downtown Orlando. Aquatica is eigendom van SeaWorld® en wordt net als het tegenoverliggende themapark op International Drive ook door SeaWorld® beheerd. Overal op het 24 hectare grote Aquatica tref je met de hand aangelegde, goudgele stranden, en kun je genieten van het water dat op temperatuur wordt gehouden. Dankzij de zachte golfslag is het water niet alleen geschikt voor tieners, maar ook voor peuters Je kunt er van alles beleven, van comfortabele tochten per opblaasboot tot een supersnelle duik door een buis.

Een van de populairste attracties van Aquatica is de Dolphin Plunge. In deze opwindende glijbaan glijd je met hoge snelheid door een buis, waarvan een deel doorzichtig is en onder water door een lagune loopt. Daar zwemmen de energieke kortsnuitdolfijnen. Houd je ogen open voor deze speelse, zwart-witte dieren. Ze schieten soms langs je wanneer je onder water bent.

Een andere snelle attractie is de Omaka Rocka, waarin je met een grote opblaasband van links naar rechts glijdt terwijl je door halfopen buizen en trechters zoeft. Ervaar de kolken van een wit wateravontuur bij Roa's Rapids. Ga voor de ultieme adrenalinekick en duik tegelijk met zeven andere waaghalzen op een mat en met je hoofd naar voren van de steile helling van de Taumata Racer.

Je kunt natuurlijk ook lekker relaxen op Loggerhead Lane, een populaire attractie waar je tijdens een tocht over het water kunt kijken naar mooie dieren. Klim op je luchtbed en drijf door een aquarium vol exotische vissen die zowel boven je als om je heen zwemmen.

In de kindvriendelijke gedeelten kunnen zowel kinderen als volwassenen zich prima vermaken. Walkabout Waters is een 18 meter hoog fort met waterkanonnen en -slangen en allemaal emmers water die plotseling over je heen worden geleegd. In de Walhalla Wave kan het hele gezin op een groot luchtbed zitten en gezamenlijk zes verdiepingen vol bochten afleggen.

Je kunt uitrusten en even bijtanken bij een van de restaurants in Aquatica. Het buffet van Banana Beach is uitstekend, maar je kunt van tevoren ook een gezinspicknick bestellen (afhankelijk van het seizoen). Plan vooruit en boek je eigen cabana voor een dag. Zo kun je bijvoorbeeld een ligstoel met parasol of een privécabana voor acht personen reserveren.


Verken meer van Orlando (en omgeving)


Hotels in de omgeving

De beste 10 hotels het dichtst in de buurt bij Aquatica


De meestgeboekte hotels

De populairste aanbiedingen in de buurt van Aquatica

Alle hotels in de buurt van Aquatica weergeven