Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Aquincum

Deze Hongaarse stad ligt op wel 11 uur rijden van de Italiaanse hoofdstad, maar toch doen de ruïnes denken aan de architectuur en historie van het oude Rome.

Wanneer je een bezoek brengt aan Aquincum in het district Óbuda, zie je de ruïnes van een oude Romeinse nederzetting die deze naam droeg. Op je wandeling tussen de overblijfselen van tempels, woningen, badhuizen, winkels en een gerechtshof zie je de contouren van wat eens, in de derde eeuw, een welvarende Romeinse provinciehoofdstad was.

De Romeinse keizer Vespasianus stichtte hier een garnizoensplaats. Het gebied was een belangrijk onderdeel van het rijk en bracht zelfs verscheidene leidinggevende figuren in het Romeinse Rijk voort. De architectonische ontwikkelingen in Rome werden ook naar deze oostelijke streek van het rijk gebracht. Bekijk eens het grote amfitheater en een drie verdiepingen hoog aquaduct dat water van de bronnen naar de garnizoensplaats bracht.

In de vijfde eeuw trokken de Romeinen zich uit de stad terug, waardoor deze open kwam te liggen voor indringers, waaronder de Hunnen onder aanvoering van Attila. Ook andere burgers trokken weg, zodat de stad verlaten werd en in verval raakte, totdat archeologen aan het eind van de 19e eeuw met opgravingen begonnen.

Naast het archeologisch park, waarvoor toegangskosten gelden, bevindt zich het Aquincum-museum. Hier vind je gerestaureerde mozaïeken en muurschilderingen uit de opgegraven Romeinse gebouwen. Ook zijn er beelden en objecten uit het paleis van de gouverneur die de luxe van het dagelijks leven van destijds laten zien. Binnen in het museum geeft de Aquincum Vision Storage je zicht op 1200 opgegraven voorwerpen die dateren van de prehistorie tot aan de Romeinse tijd en de daarop volgende overheersing door de Hunnen. Bekijk ook de wisselende tentoonstellingen.

Het Aquincum-museum is het hele jaar door geopend en alleen op maandag gesloten. Engelssprekende gidsen kunnen van tevoren worden geboekt. Voor toegang tot het museum moet je betalen, behalve op Hongaarse nationale feestdagen (15 maart, 20 augustus en 23 oktober). Er stoppen bussen bij de noord- en zuidingang van het archeologisch park.


Aquincum Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Aquincum

Alle 1.118 accommodaties in de buurt van Aquincum bekijken
Rustig Gelegen Buda-kant, Dicht bij het Sziget-festival
Rustig Gelegen Buda-kant, Dicht bij het Sziget-festival

Rustig Gelegen Buda-kant, Dicht bij het Sziget-festival

Záhony u., Budapest, Pest County
   
  0.0 van 5.0 Sterren

  Dit appartement ligt in Obuda, op 0,5 km van Aquincum en binnen 5 km afstand van Margaretha-eilandpark en Donau-arena. Hongaarse spoorwegmuseum ligt op 5 km. Station Kaszasdulo ligt op 10 minuten lopen en naar Station Aquincum felső is het 13 minuten lopen.

  Bed-Breakfast Hotel Budapest
  Bed-Breakfast Hotel Budapest

  Bed-Breakfast Hotel Budapest

  Utca Rozália 76-78, Budapest
    
   3.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Obuda, op 1,8 km van Aquincum en binnen 10 km afstand van Heldenplein en Thermale baden van Széchenyi. Ook Parlementsgebouw en Vajdahunyad-kasteel liggen binnen 10 km afstand. Station Rómaifürdő ligt op 8 minuten lopen en naar Station Csillaghegy is het 13 minuten lopen.

   Monte Christo
   Monte Christo

   Monte Christo

   NANASI UTCA,93, Budapest, Pest County
     
    2.5 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Rómaifürdő, op 2,1 km van Aquincum en binnen 10 km afstand van Parlementsgebouw en Vajdahunyad-kasteel. Ook Szechenyi-kettingbrug en Kabelbaan van Burchtheuvel Budapest liggen binnen 10 km afstand. Station Rómaifürdő ligt op 18 minuten lopen en naar Station Aquincum felső is het 20 minuten lopen.

    Aquamarina Hotel
    Aquamarina Hotel

    Aquamarina Hotel

    ROZGONYI PIROSKA UTCAI HAJOALLOMAS,, Budapest, Pest County
      
     3.5 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Rómaifürdő, op 2,4 km van Aquincum en binnen 15 km afstand van Parlementsgebouw en Szechenyi-kettingbrug. Ook Buda-kasteel en Heldenplein liggen binnen 15 km afstand. Station Aquincum felső ligt op 26 minuten lopen en naar Station Rómaifürdő is het 26 minuten lopen.

     Vitta Hotel Superior Budapest € 56
     Vitta Hotel Superior Budapest

     Vitta Hotel Superior Budapest

     Vaci ut 27-29, Budapest
       
      3.5 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Ujpest, op 3,3 km van Hongaarse spoorwegmuseum en op 4,9 km van Aquaworld Boedapest. Ook Donau-arena en Aquincum liggen binnen 5 km afstand. Station Újpest - Városkapu ligt op 12 minuten lopen en naar Station Újpest - Központ is het 16 minuten lopen.

      Attila Hotel & Restaurant € 36
      Attila Hotel & Restaurant

      Attila Hotel & Restaurant

      Attila Utca 20, III District, Budapest
        
       3.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Obuda, op 2,1 km van Aquincum en binnen 10 km afstand van Parlementsgebouw en Margaretha-eilandpark. Ook Donau-arena en Palvolgyi-grot liggen binnen 10 km afstand. Station Csillaghegy ligt op 9 minuten lopen en naar Station Rómaifürdő is het 10 minuten lopen.

       The Aquincum Hotel Budapest € 80
       The Aquincum Hotel Budapest

       The Aquincum Hotel Budapest

       Árpád fejedelem útja 94, Budapest
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit wellness hotel ligt in Obuda, binnen 5 minuten lopen van Óbuda-synagoge en Vasarely Múzeum. Ook Japanse tuin en Heldenplein liggen binnen 5 km afstand. Station Szentlélek Tér ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Tímár utca is het 6 minuten lopen.

        Buda Flat Ligt Dicht bij de Rivier de Donau en het Openbaar Vervoer
        Buda Flat Ligt Dicht bij de Rivier de Donau en het Openbaar Vervoer

        Buda Flat Ligt Dicht bij de Rivier de Donau en het Openbaar Vervoer

        Váradi utca, 2-8 1/14, Budapest, Pest County
          
         0.0 van 5.0 Sterren

         Dit appartement ligt in Obuda, binnen 3 km afstand van Aquincum, Margaretha-eilandpark en Palvolgyi-grot. Ook Donau-arena en Margaretabrug liggen binnen 5 km afstand. Station Filatorigát ligt op 15 minuten lopen en naar Station Szentlélek Tér is het 15 minuten lopen.