Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Arena di Verona

Woon opera's, rockconcerten of theatervoorstellingen bij in hetzelfde historische stadion waar Romeinse gladiatoren ooit tot de dood vochten.

De Arena di Verona, één van de grootste amfitheaters ter wereld, domineert de skyline van Verona. Het werd opgericht in 30 v.Chr. is één van de oudste gebouwen van de stad en is een structuur van kolossale proporties. Het is ook één van de populairste bezienswaardigheden van Verona en trekt jaarlijks meer dan 500.000 bezoekers naar de stad. Bewonder de bouwstijl en volg een operavoorstelling vanaf de historische oude stenen trappen. 

De Arena di Verona heeft een fascinerende geschiedenis, die je te horen krijgt tijdens een rondleiding van het amfitheater. Kom meer te weten over de eerste periode als slagveld voor Romeinse gladiatoren. Leer meer over de aardbeving die Verona in de 12e eeuw door elkaar schudde en de arena het meeste van zijn vierde verdieping kostte. In 1913 vond de arena zijn voormalige glorie en populariteit terug toen de plaatselijke operazanger Giovanni Zenatello er een aantal openluchtconcerten hield. Sindsdien vinden er elk seizoen meer voorstellingen plaats, die tevens aan populariteit winnen. 

Tegenwoordig komen bezoekers van over de hele wereld naar de Arena di Verona om een operavoorstelling bij te wonen in deze spectaculaire omgeving. Het amfitheater staat bekend voor zijn sublieme akoestiek. Zelfs op de verst van het podium verwijderde stoelen hoor je iedere luid- en zachtklinkende noot. Boek je tickets vooraf, aangezien concerten snel uitverkopen. Soms worden echter lastminutetickets vrijgegeven voor elke voorstelling om te verzekeren dat bezoekers aan Verona niets hoeven te missen. Reserveer een stoeltje op de benedenverdieping om van het comfort van een gestoffeerde stoel te genieten of zit net als de plaatselijke bewoners op de hoger gelegen stenen stoelen. Zie kaarsen na zonsondergang de toeschouwersbanken verlichten.

Overdag baadt de arena in de verschillende kleuren van de Italiaanse zon. Gebruik de VeronaCard, een kortingskaart voor verschillende attracties, om op verschillende tijden naar de arena terug te keren en elke van zijn nieuwe kleuren te ervaren. 

De Arena di Verona bevindt zich in het hart van de historische stad en kan vanaf vele hotels te voet bereikt worden. Er is tevens een bus die in de buurt een halte heeft. De arena is dagelijks toegankelijk tegen een entreeprijs.


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Arena di Verona

Alle 1.568 accommodaties in de buurt van Arena di Verona bekijken
Hotel Accademia € 102
Hotel Accademia

Hotel Accademia

Via Scala 12, Verona, VR
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit romantische hotel ligt in Centrum van Verona, binnen 5 minuten lopen van Casa di Guilietta en Piazza delle Erbe. Ook Arena di Verona en Piazza Bra liggen binnen 10 minuten lopen. Station Verona Porta Nuova ligt op 23 minuten lopen en naar Station Verona Porta Vescovo is het 27 minuten lopen.

  Hotel Milano & Spa € 70
  Hotel Milano & Spa

  Hotel Milano & Spa

  Vicolo Tre Marchetti, 11, Verona, VR
    
   3.5 van 5.0 Sterren

   Dit wellness hotel ligt in Centrum van Verona, vlak bij Piazza Bra en Arena di Verona. Ook Casa di Guilietta en Piazza delle Erbe liggen binnen 10 minuten lopen. Station Verona Porta Nuova ligt op 20 minuten lopen en naar Station Verona Porta Vescovo is het 29 minuten lopen.

   Hotel Mastino € 78
   Hotel Mastino

   Hotel Mastino

   Corso Porta Nuova 16, Verona, VR
     
    3.0 van 5.0 Sterren

    Dit wellness hotel ligt in Centrum van Verona, binnen 5 minuten lopen van Stadhuis van Verona, Arena di Verona en Piazza Bra. Ook Castelvecchio en Ponte Scaligero liggen binnen 10 minuten lopen. Station Verona Porta Nuova ligt op 15 minuten lopen.

    The Hotel Firenze, Sure Hotel Collection by Best Western € 109
    The Hotel Firenze, Sure Hotel Collection by Best Western

    The Hotel Firenze, Sure Hotel Collection by Best Western

    Corso Porta Nuova 88, Verona, VR
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Centrum van Verona, binnen 15 minuten lopen van Porta Nuova, Arena di Verona en Castelvecchio. Ook Ponte Scaligero en Piazza Bra liggen binnen 15 minuten lopen. Station Verona Porta Nuova ligt op 8 minuten lopen.

     Grand Hotel € 125
     Grand Hotel

     Grand Hotel

     Corso Porta Nuova 105, Verona, VR
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit gezinsvriendelijke hotel in Verona ligt in de historische wijk, binnen 10 minuten lopen van Porta Nuova, Arena di Verona en Piazza Bra. Ook Casa di Guilietta en Piazza delle Erbe liggen binnen 2 km afstand. Station Verona Porta Nuova ligt op 10 minuten lopen.

      Hotel San Luca € 71
      Hotel San Luca

      Hotel San Luca

      Vicolo Volto San Luca, 8, Verona, VR
        
       3.0 van 5.0 Sterren

       Dit gezinsvriendelijke hotel in Verona ligt in de historische wijk, binnen 5 minuten lopen van Teatro Ristori, Castelvecchio en Arena di Verona. Ook Ponte Scaligero en Piazza Bra liggen binnen 10 minuten lopen. Station Verona Porta Nuova ligt op 16 minuten lopen.

       Hotel Leon d'Oro € 70
       Hotel Leon d'Oro

       Hotel Leon d'Oro

       Viale Piave 5, Verona, VR
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Cittadella, binnen 15 minuten lopen van Porta Nuova en Veronafiere. Ook Teatro Ristori en Juliet's Tomb liggen binnen 2 km afstand. Station Verona Porta Nuova ligt op 8 minuten lopen.

        Hotel Giulietta e Romeo 3 stelle (Superior) € 92
        Hotel Giulietta e Romeo 3 stelle (Superior)

        Hotel Giulietta e Romeo 3 stelle (Superior)

        Vicolo Tre Marchetti 3, Verona, VR
          
         3.0 van 5.0 Sterren

         Dit gezinsvriendelijke hotel in Verona ligt in de historische wijk, binnen 5 minuten lopen van Arena di Verona, Casa di Guilietta en Piazza Bra. Ook Piazza delle Erbe en Piazza dei Signori liggen binnen 10 minuten lopen. Station Verona Porta Nuova ligt op 21 minuten lopen en naar Station Verona Porta Vescovo is het 29 minuten lopen.