Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Astronomische klok van Praag (Staromestsky Orloj of Prazsky Orloj)

Elk uur stromen de mensen toe om het schouwspel te zien wanneer dit meesterwerk uit de vroege 15e eeuw op het Oude Raadhuis tot leven komt.

Op de zuidmuur van het Oude Raadhuis is één van de oudste werkende astronomische klokken ter wereld te zien: de Pražský Orloj, de astronomische klok. De klok werd oorspronkelijk in 1410 geïnstalleerd, maar is vaak defect geweest en het klokmechanisme is al vele malen gerepareerd. Gelukkig werd het uurwerk nooit vernietigd; er werden zelfs symbolische figuren aan toegevoegd en ook vandaag tikt de klok de tijd nog weg. Elk uur komt de klok nu zelfs tot leven!

Zorg ervoor dat je op tijd op het plein bent om de befaamde klokceremonie te aanschouwen. Om het uur gaan de kleine deurtjes open, verschijnen bewegende figuren en beginnen de beelden op de klok te bewegen. De Dood, met zijn zandloper, lijkt zich te verheugen op de wisseling van het uur. De andere drie figuren staan voor ijdelheid, hebzucht en wellust. De 12 houten beelden stellen de apostelen voor. Wanneer de gouden haan met zijn vleugels beweegt, slaat de klok het uur.

Zoek een café met goed zicht op de klok en leun achterover om het spektakel op je gemak te bekijken onder het genot van een drankje. De astronomische wijzerplaat is het oudste gedeelte van de klok en daaronder bevindt zich een wijzerplaat met een kalender. Deze wijzerplaten geven de tijd aan, maar je kunt er ook allerlei andere details op aflezen. De stand van de zon en de maan wordt aangegeven en je ziet ingewikkelde medallions waaronder de maanden worden weergegeven. De schijf met de dierenriem geeft zelfs aan wat voor sterrenbeeld het nu is.

Klim naar de top van de toren van het Oude Raadhuis voor een van de mooiste uitzichten over Praag. Je kunt over de Oude Stad en de Moldau heen de Praagse Burcht aan de overkant op de heuvel zien liggen.

De ceremonie van de Astronomische klok kun je gratis bijwonen, maar voor het beklimmen van de toren wordt een kleine vergoeding gevraagd. Je kunt het beste vroeg in de ochtend naar de klok gaan kijken omdat er overdag hele mensenmenigten op de uurceremonies afkomen.

De Astronomische klok bevindt zich op het Oude Stadsplein en is bereikbaar met de tram en de metro.


Astronomisch Uurwerk van Praag Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Astronomisch Uurwerk van Praag

Alle 1.656 accommodaties in de buurt van Astronomisch Uurwerk van Praag bekijken
Grandior Hotel Prague € 85
Grandior Hotel Prague

Grandior Hotel Prague

Na Porici 42, Praag
   
  5.0 van 5.0 Sterren

  Dit luxe hotel ligt in Praag 1, binnen 10 minuten lopen Winkelcentrum Palladium, Hal van het gemeentehuis en Kruittoren. Ook Muchamuseum en Oude Stadsplein liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Florenc ligt op maar 3 minuten lopen en naar Metrostation Náměstí Republiky is het 9 minuten lopen.

  Michelangelo Grand Hotel Prague € 120
  Michelangelo Grand Hotel Prague

  Michelangelo Grand Hotel Prague

  Vladislavova 1477/20, Praha 1 - Nove Mesto, Praag
    
   5.0 van 5.0 Sterren

   Dit gezinsvriendelijke hotel in Praag ligt in de historische wijk, binnen 10 minuten lopen van Wenceslasplein en Astronomisch Uurwerk van Praag. Ook Oude Stadsplein en Dansend Huis liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Národní třída en Metrostation Můstek liggen op 5 minuten lopen.

   Grandium Prague € 93
   Grandium Prague

   Grandium Prague

   Politickych veznu 913/12, Praag
     
    5.0 van 5.0 Sterren

    Dit luxe hotel ligt in Praag 1, binnen 5 minuten lopen van Muchamuseum, Wenceslasplein en Jindrisska-toren. Ook Museum van het Communisme en Oude Stadsplein liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Muzeum ligt op maar 5 minuten lopen en naar Centraal Station Praag is het 6 minuten lopen.

    Lindner Hotel Prague Castle € 53
    Lindner Hotel Prague Castle

    Lindner Hotel Prague Castle

    Strahovska 128, Praag
      
     4.5 van 5.0 Sterren

     Dit luxe hotel ligt in Praag 1, binnen 15 minuten lopen van Klooster van Strahov, Kasteel van Praag en Sint-Vituskathedraal. Ook Lennonmuur en Karelsbrug liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Malostranská ligt op 23 minuten lopen en naar Metrostation Dejvická is het 24 minuten lopen.

     Grand Majestic Plaza € 90
     Grand Majestic Plaza

     Grand Majestic Plaza

     Truhlarska 16, Praag
       
      4.5 van 5.0 Sterren

      Dit luxe hotel ligt in Praag 1, binnen 5 minuten lopen van Winkelcentrum Palladium en Hal van het gemeentehuis. Ook Kruittoren en Muchamuseum liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Florenc ligt op 9 minuten lopen en naar Metrostation Náměstí Republiky is het 10 minuten lopen.

      K+K Hotel Central Prague € 88
      K+K Hotel Central Prague

      K+K Hotel Central Prague

      Hybernska 10, Praag
        
       4.5 van 5.0 Sterren

       Dit luxe hotel ligt in Praag 1, vlak bij Koninklijke Route, Hybernia-theater en Kruittoren. Ook Hal van het gemeentehuis en Plein van de Republiek liggen binnen 5 minuten lopen. Station Masarykovo ligt op maar 3 minuten lopen en naar Metrostation Náměstí Republiky is het 7 minuten lopen.

       Hotel Kings Court € 137
       Hotel Kings Court

       Hotel Kings Court

       U Obecniho Domu 3, Praag
         
        5.0 van 5.0 Sterren

        Dit luxe hotel ligt in Praag 1, vlak bij Koninklijke Route, Winkelcentrum Palladium en Plein van de Republiek. Ook Kruittoren en Hal van het gemeentehuis liggen binnen 5 minuten lopen. Metrostation Náměstí Republiky ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Masarykovo is het 7 minuten lopen.

        Hilton Prague Old Town € 159
        Hilton Prague Old Town

        Hilton Prague Old Town

        V Celnici 7, Praag
          
         5.0 van 5.0 Sterren

         Dit luxe hotel ligt in Praag 1, binnen 5 minuten lopen van Na Příkopě, Winkelcentrum Palladium en Hal van het gemeentehuis. Ook Plein van de Republiek en Hybernia-theater liggen binnen 5 minuten lopen. Metrostation Náměstí Republiky en Station Masarykovo liggen op 5 minuten lopen.