Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Basilique du Sacré-Cœur

Deze felwitte kathedraal wordt volgens velen als een van de mooiste gebouwen van Parijs beschouwd.

Bewonder de kolossale koepel en de naastgelegen klokkentoren en ontdek binnen in de Sacré-Cœur een van de grootste mozaïeken ter wereld.

De kathedraal is in 1919 gewijd en is gelegen op een heuvel, waar je heerlijk op het gras kunt zitten en uitzicht hebt op de centrale koepel. Het zal je vast niet ontgaan dat de basiliek lijkt te glinsteren. Dit komt door de travertijn die tijdens de bouw is gebruikt. Door het regenwater lekt de steen calciet, waardoor de buitenkant altijd mooi wit blijft.

Voor je naar binnengaat, kun je nog even een blik werpen op de klokkentoren aan de zijkant van de kathedraal. De toren is maar liefst 83 meter hoog en door Lucien Magne toegevoegd nadat Paul Abadie, de oorspronkelijke architect, in 1884 overleed.

Breng een bezoek aan de crypte. Hier vind je de schatkamer en tientallen kleine kapellen. Je kunt hier interessante werken bekijken, waaronder een liggend beeld van Christus, een beeld van de Maagd Maria, en een monument ter nagedachtenis aan de priesters die in beide wereldoorlogen zijn omgebracht.

Wandel door de hoofdingang naar binnen, onder de standbeelden van twee ruiters door. Kijk omhoog naar de gouden mozaïek van Christus in majesteit, dat de apsis van het plafond bedekt. Dit mozaïek beslaat een oppervlakte van 475 vierkante meter, waardoor het een van de grootste mozaïeken ter wereld is. Kleiner, maar zeker niet minder indrukwekkend, zijn de twee blauwe en rode figuren die Jeanne d'Arc en de aartsengel Michaël afbeelden. Bekijk het grote orgel. In de maand december kun je tijdens het kerstconcert horen hoe deze wordt bespeeld.

Beklim de wenteltrap die je naar de koepel brengt. Vanaf hier heb je een werkelijk adembenemend uitzicht over Parijs. Net boven je hoofd hangt een van de grootste klokken van Frankrijk, met een gewicht van wel 17 ton.

De Sacré-Cœur is te bereiken met de metro naar Anvers. Vanaf hier kun je lopen of via de kabelspoorweg naar de top van de heuvel Montmartre gaan, waar de kathedraal is gelegen. De toegang is vrij maar voor het bezichtigen van de koepel geldt wel een entreeprijs. De basiliek is de gehele dag toegankelijk, van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat. De koepel en crypte hebben kortere openingstijden.


Gids voor Basilique du Sacré-Cœur


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 5.041 accommodaties in de buurt van Basilique du Sacré-Cœur bekijken
Terrass'' Hotel Montmartre by MH € 156
Terrass'' Hotel Montmartre by MH

Terrass'' Hotel Montmartre by MH

12-14 Rue Joseph de Maistre, Parijs, Paris
   
  4,6
  / 5, op basis van 911 beoordelingen
  4.0 van 5.0

  Dit romantische hotel ligt in Montmartre, binnen 10 minuten lopen van Moulin Rouge en Place de Clichy. Ook Casino de Paris en Basilique du Sacré-Cœur liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Blanche ligt op 6 minuten lopen en naar Metrostation Abbesses is het 7 minuten lopen.

  Odalys City Paris Montmartre € 88
  Odalys City Paris Montmartre

  Odalys City Paris Montmartre

  7 rue Saint-Vincent, Parijs
    
   3,9
   / 5, op basis van 72 beoordelingen
   4.0 van 5.0

   Deze residentie ligt in Montmartre, binnen 15 minuten lopen van Basilique du Sacré-Cœur en Moulin Rouge. Ook Place de Clichy en Théâtre Mogador liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Lamarck - Caulaincourt ligt op 6 minuten lopen en naar Metrostation Jules Joffrin is het 8 minuten lopen.

   Hotel Montmartre Mon Amour € 98
   Hotel Montmartre Mon Amour

   Hotel Montmartre Mon Amour

   7 Rue Paul Albert, Parijs, Paris
     
    4,2
    / 5, op basis van 662 beoordelingen
    4.0 van 5.0

    Dit in boetiekstijl ingerichte hotel ligt in Montmartre, binnen 2 km afstand van Basilique du Sacré-Cœur en Moulin Rouge. Ook Opéra Garnier en Musée du Louvre liggen binnen 5 km afstand. Metrostation Château Rouge ligt op 5 minuten lopen en naar Metrostation Anvers is het 7 minuten lopen.

    Hotel Nation Montmartre € 59
    Hotel Nation Montmartre

    Hotel Nation Montmartre

    4 Rue Boissieu, Parijs, Paris
      
     2,8
     / 5, op basis van 217 beoordelingen
     1.0 van 5.0

     Dit hotel ligt in 18e arrondissement, Parijs.

     Basilique du Sacré-Cœur (0,5 km) • Moulin Rouge (1,2 km) • Musée Grévin (1,5 km) • Galéries Lafayette (1,7 km) • Opéra Garnier (1,9 km)

     Timhotel Montmartre € 76
     Timhotel Montmartre

     Timhotel Montmartre

     11 Rue Ravignan, Parijs, Paris
       
      3,9
      / 5, op basis van 754 beoordelingen
      3.0 van 5.0

      Dit hotel ligt in Montmartre, binnen 10 minuten lopen van Basilique du Sacré-Cœur en Moulin Rouge. Ook Galéries Lafayette en Musée Grévin liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Abbesses ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Pigalle is het 7 minuten lopen.

      Sacré Cœur, Amazing Price
      Sacré Cœur, Amazing Price

      Sacré Cœur, Amazing Price

      8 Rue Lamarck, Parijs, Ile-de-France
        
       0.0 van 5.0

       Dit appartement ligt in Montmartre, binnen 15 minuten lopen van Basilique du Sacré-Cœur en Moulin Rouge. Ook Place de Clichy en Grands Boulevards liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Lamarck - Caulaincourt ligt op 8 minuten lopen en naar Metrostation Château Rouge is het 8 minuten lopen.

       Aparthotel Adagio Paris Montmartre € 128
       Aparthotel Adagio Paris Montmartre

       Aparthotel Adagio Paris Montmartre

       10 Place Charles Dullin, Parijs, Paris
         
        4,0
        / 5, op basis van 592 beoordelingen
        3.0 van 5.0

        Deze residentie ligt in Montmartre, binnen 15 minuten lopen van Basilique du Sacré-Cœur en Moulin Rouge. Ook Musée Grévin en Galéries Lafayette liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Anvers en Metrostation Abbesses liggen op 5 minuten lopen.

        Le Village Montmartre by Hiphophostels
        Le Village Montmartre by Hiphophostels

        Le Village Montmartre by Hiphophostels

        20 rue d'Orsel, Parijs, Paris
          
         4,1
         / 5, op basis van 129 beoordelingen
         0.0 van 5.0

         Dit hostel ligt in Montmartre, binnen 15 minuten lopen van Basilique du Sacré-Cœur en Moulin Rouge. Ook Musée Grévin en Galéries Lafayette liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Anvers en Metrostation Barbes - Rochechouart liggen op 5 minuten lopen.