Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Battery Park

Dit stijlvolle park in het zuidelijkste puntje van Manhattan is een goede bestemming als je één van de beste zonsondergangen in de stad wilt beleven.

Dit park aan de waterkant is een favoriete bestemming voor New Yorkers en toeristen, en biedt een rustig toevluchtsoord weg van de drukte van het centrum van New York. Battery Park kijkt uit op de New York Bay en is het vertrekpunt voor de vele New Yorkse veerboten, waaronder die naar Staten Island, Ellis Island en Liberty Island. Het park werd genoemd naar de vesting die de stad tijdens de 17e eeuw beschermde, beschikt over een rijke geschiedenis, en speelde een belangrijke rol in de totstandkoming van de moderne cultuur van New York. Bezoekers aan het park kunnen het gebied via zijn monumenten verkennen, terwijl je er van één van de beste zonsondergangen in de stad kunt genieten.

Wandel door het 10,1-hectare grote parklandschap om al zijn attracties te ontdekken. Openbare tuinen zijn in een stad als New York broodnodig, en de lokale bevolking komt dan ook zo vaak mogelijk naar het park om te joggen, een praatje te slaan of te picknicken.

Geniet in de tuinen van een picknick, een populaire activiteit voor gezinnen. Vanaf je plekje op het gras profiteer je van een prachtig panoramisch uitzicht. Werp een blik over de baai naar het Vrijheidsbeeld in één richting of draai je rond om het dramatische stadslandschap van Lower Manhattan in de andere richting te bewonderen. Battery Park is bij zonsondergang een erg populaire plek geworden, aangezien het uitzicht over de baai bij enkele van de beste in New York kan worden gerekend.

Zoek de monumenten die over het park verspreid liggen en synoniem staan voor de belangrijke kwesties van de stad. Ga bijvoorbeeld naar de Sphere, het beeld dat ooit in het midden van het World Trade Centre plaza stond, en zie de eeuwige vlam die sinds de tragedie van 11 september werd aangestoken. Battery Park is ook thuis aan de Hope Garden, een monument voor de slachtoffers van het HIV-virus.

Battery Park ligt in het zuidelijkste puntje van Manhattan en is het beste per trein te bereiken. De stations Whitehall en Bowling Green liggen allebei aan de rand van het park. Bezoekers vanaf New Jersey of Staten Island kunnen het park met de veerboot bereiken, aangezien de belangrijkste ferryterminal in New York City naast het park ligt. Battery Park is dagelijks gratis geopend.


Stadsgids van Battery Park


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 1.232 hotels in de buurt van Battery Park weergeven
€ 197
DoubleTree by Hilton New York City - Financial District

DoubleTree by Hilton New York City - Financial District

8 Stone St, New York
3,9
/ 5, op basis van 924 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit hotel ligt in Stone Street Historic District, vlak bij Bowling Green Park en Battery Park. Ook Beurs van New York en Federale, centrale bank van New York liggen binnen 10 minuten lopen.

€ 224
Hampton Inn Manhattan/Downtown-Financial District

Hampton Inn Manhattan/Downtown-Financial District

32 Pearl St, New York
4,1
/ 5, op basis van 111 beoordelingen
3.0 van 5.0

Dit hotel ligt in het zakendistrict, binnen 10 minuten lopen van Battery Park, Beurs van New York en Federale, centrale bank van New York. Ook Brooklyn Bridge en The National September 11 Memorial liggen binnen 2 km afstand.

The Pina - Self-Catering Apartment

The Pina - Self-Catering Apartment

Beaver Street and Hanover Street, New York
3,5
/ 5, op basis van 26 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit appartement in New York ligt binnen 10 minuten lopen van Beurs van New York, Federale, centrale bank van New York en Battery Park. Ook Brooklyn Bridge en The National September 11 Memorial liggen binnen 15 minuten lopen.

€ 165
Club Quarters Hotel, World Trade Center

Club Quarters Hotel, World Trade Center

140 Washington St, New York
4,4
/ 5, op basis van 849 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit hotel ligt in het centrum van New York, binnen 10 minuten lopen van The National September 11 Memorial, One World Trade Center en Beurs van New York. Ook Federale, centrale bank van New York en Battery Park liggen binnen 15 minuten lopen.

€ 151
Club Quarters Hotel, Wall Street

Club Quarters Hotel, Wall Street

52 William St, New York
4,2
/ 5, op basis van 1.310 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit hotel ligt in het centrum van New York, vlak bij Wall Street en Federale, centrale bank van New York. Ook Beurs van New York en The National September 11 Memorial liggen binnen 10 minuten lopen.

€ 149
World Center Hotel

World Center Hotel

144 Washington St, New York
4,3
/ 5, op basis van 665 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit hotel ligt in het zakendistrict, binnen 10 minuten lopen van The National September 11 Memorial, One World Trade Center en Beurs van New York. Ook Federale, centrale bank van New York en Battery Park liggen binnen 15 minuten lopen.

€ 482
The Ritz-Carlton New York, Battery Park

The Ritz-Carlton New York, Battery Park

2 West St, New York
4,6
/ 5, op basis van 710 beoordelingen
5.0 van 5.0

Dit luxe New Yorkse hotel aan het water ligt op 3 blokken van Wall Street, vlak bij Battery Park en de veerhaven bij het Vrijheidsbeeld, met uitzicht op New York Harbor en het 's avonds verlichte beeld.