Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Beylerbeyi-paleis (Beylerbeyi Sarayi)

Het Ottomaanse zomerpaleis van Istanbul biedt een schitterend uitzicht op de Bosporus en de oude stad vanaf de Aziatische kant van deze stad op twee continenten.

Beylerbeyi Sarayi betekent “Paleis van de Heer der Heren” en het fungeerde als keizerlijk Ottomaans zomerverblijf vanaf de jaren 60 van de 19e eeuw. Het paleis werd gebouwd in opdracht van sultan Abdülaziz en was bedoeld als een “klein” paleis voor bezoekende staatshoofden. Tot de voorname gasten die ooit het paleis bezochten, behoren de Franse keizerin Eugénie en de Russische groothertog Nicolaas. Vandaag de dag zijn bezoekers van alle rangen en standen welkom om de grandeur van het paleis te bewonderen.Het Beylerbeyi-paleis, ontworpen door Sarkis Balyan, is een wat soberder voorbeeld van de Turkse paleisarchitectuur. Maar desondanks is het een rijkelijk versierd gebouw en biedt het een weelderiger aanblik dan de meeste Europese of Amerikaanse bouwwerken Het paleis heeft drie verdiepingen met meer dan 20 kamers, met gescheiden ruimtes voor mannen en vrouwen.

Bewonder de weelderige stijl van het meubilair, de tapijten, het behang, de gordijnen en andere voorwerpen, die allemaal in originele staat zijn. Veel van de houten stoelen en kabinetten in het Beylerbeyi-paleis zijn vervaardigd door sultan Abdülhamid II, een bekwaam ambachtsman die hier onder huisarrest stond tijdens een machtsovername aan het begin van de vorige eeuw.

Let op de luxueuze Egyptische rieten matten op de vloer en de zware kristallen kroonluchters aan het plafond. Bewonder de fontein in de centrale salon en stel je voor hoe het was om hier in de tiende eeuw te gast te zijn geweest.Loop naar buiten en ga naar de achterzijde van het paleis waar zich een groot zwembad bevindt, omzoomd door terrassen en stallen. Wandel door de tuin en ga lekker zitten in het fraai gelegen café om van deze oase in de drukke stad te genieten.Het Beylerbeyi-paleis ligt vlak naast de Aziatische zijde van de Bosporusbrug. Je kunt er naartoe rijden, maar als je de veerboot neemt, kun je het paleis vanaf het water fotograferen. Geniet van de schilderachtige locatie van het paleis langs de Bosporus in een van de vele nabijgelegen restaurants aan het water.

Het paleis is dagelijks geopend, behalve op maandag en dinsdag. Er wordt een toegangsprijs gevraagd.


Gids voor Beylerbeyi


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 2.005 hotels in de buurt van Beylerbeyi weergeven
€ 98
Grand Hyatt Istanbul

Grand Hyatt Istanbul

Harbiye Mah. Taskisla Caddesi No.1, Istanbul
4,5
/ 5, op basis van 439 beoordelingen
5.0 van 5.0

Dit luxe hotel ligt in Harbiye, binnen 10 minuten lopen Cultureel Centrum Atatürk, Ziekenhuis Taksim Hastanesi en Taksimplein. Ook Macka-park en Museum van moderne Kunst van Istanbul liggen binnen 2 km afstand.

€ 56
Beylerbeyi Palace

Beylerbeyi Palace

Beylerbeyi Mah. Abdullah Aga Cad. Eski, Istanbul
3,3
/ 5, op basis van 6 beoordelingen
0.0 van 5.0

Dit hotel ligt in Beylerbeyi, binnen 2 km afstand van Çamlıca-heuvel en Beylerbeyi. Ook Bosporusbrug en Kiz Kulesi liggen binnen 5 km afstand.

€ 147
Bosphorus Palace Hotel - Special Class

Bosphorus Palace Hotel - Special Class

Yaliboyu Caddesi 64, Istanbul
3,6
/ 5, op basis van 38 beoordelingen
4.5 van 5.0

Dit romantische hotel ligt in Beylerbeyi, binnen 5 km afstand van Beylerbeyi, Moskee Ortaköy en Çamlıca-heuvel. Ook Academisch ziekenhuis en Capitol Mall liggen binnen 5 km afstand.

€ 129
Swissotel The Bosphorus Istanbul

Swissotel The Bosphorus Istanbul

Visnezade Mah. Acisu Sok. NO. 19, Istanbul
4,5
/ 5, op basis van 643 beoordelingen
5.0 van 5.0

Dit gezinsvriendelijke hotel in Istanbul ligt in de historische wijk, binnen 2 km afstand van Macka-park, Dolmabahçe-paleis en Taksimplein. Ook Dot en Istanbul Cevahir Shopping and Entertainment Centre liggen binnen 5 km afstand.

€ 51
Ortakoy Princess Hotel

Ortakoy Princess Hotel

Dereboyu Street. No:10, Istanbul
2,0
/ 5, op basis van 51 beoordelingen
5.0 van 5.0

Dit hotel ligt in Beşiktaş, binnen 2 km afstand van Yildiz Park en Bosporusbrug. Ook Dolmabahçe-paleis en Beylerbeyi liggen binnen 5 km afstand.

€ 74
Su Merdum Hotel

Su Merdum Hotel

Yaliboyu Cad. No:34, Istanbul
4,0
/ 5, op basis van 6 beoordelingen
0.0 van 5.0

Dit hotel ligt in Beylerbeyi, op 1 km van Beylerbeyi en binnen 5 km afstand van Çamlıca-heuvel en Paleis van Adile Sultan.

€ 116
Radisson Blu Bosphorus Hotel, Istanbul

Radisson Blu Bosphorus Hotel, Istanbul

Ciragan Cad 46, Ortakoy, Istanbul
4,1
/ 5, op basis van 225 beoordelingen
5.0 van 5.0

Dit luxe hotel ligt in Beşiktaş, binnen 2 km afstand van Yildiz Park en Bosporusbrug. Ook Dolmabahçe-paleis en Beylerbeyi liggen binnen 5 km afstand.

€ 107
Conrad Istanbul Bosphorus

Conrad Istanbul Bosphorus

Cihannuma Mahallesi, Saray Caddesi No:5, Istanbul
4,4
/ 5, op basis van 482 beoordelingen
5.0 van 5.0

Dit gezinsvriendelijke hotel in Istanbul ligt aan de Strip, binnen 2 km afstand van Beşiktaş-pier, Dolmabahçe-paleis en Vodafone Arena. Zorlu Performing Arts Center ligt op 2,8 km.