Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Bolsjojtheater

De fantastische concertzaal en producties van topkwaliteit van dit theater, het pronkstuk van de Russische kunstwereld, zal zelfs indruk maken op theaterfans die denken alles inmiddels wel gezien te hebben!

Het Bolsjojtheater kent een lang en bijzonder verleden. Verder biedt het al ruim 200 jaar een podium voor een aantal van de beste theaterproducties van Rusland. Tegenwoordig worden er ballet- en operavoorstellingen gehouden. Reserveer ruim vooraf kaartjes als je naar een van de voorstellingen wilt in deze vorstelijke setting.

In 1776 begon het Bolsjoj als privéproject van een prins. Maar helaas werden zijn eerste theatergebouwen in 1805, 1812 en 1853 door brand verwoest. Tegenwoordig tref je er het meest recente Bolsjojgebouw aan, dat zijn deuren opende in 1856. Tijdens de Sovjet-Unie werd de financiering van het Bolsjoj drastisch teruggeschroefd, maar tegenwoordig is het zeer succesvol.

Het drama begint zelfs al voordat je een voet in het theater zet door zijn prachtige voorkant. Ga bijvoorbeeld in de buurt van de mooie fontein zitten en bewonder het geheel met zijn statige zuilen en imposante ingang. Probeer het beeld van Apollo te spotten. Het beeld toont hoe hij over Moskou uitkijkt terwijl hij in een strijdwagen met paard rijdt. Komt dit je bekend voor? Je hebt het misschien al eens eerder gezien! Hetzelfde beeld staat namelijk op het Russische briefje van 100 roebel.

Binnen kun je terecht voor een ballet- of operavoorstelling midden in een fantastische omgeving. Het woord 'Bolsjoj' komt van het Russische woord voor 'groot'. Wanneer je in de hoofdzaal aankomt, snap je waarom het theater deze naam heeft gekregen. Met zijn hoogte van 21 meter en breedte van 26 meter kunnen maar liefst 2.153 toeschouwers tegelijk van een voorstelling genieten. De zes niveaus zijn voorzien van aantrekkelijk verlichte zitplaatsen, die wat extra's toevoegen aan de weelderige sfeer.

Boven je hoofd zie je een enorme kroonluchter en talloze muurschilderingen op het enorme plafond van het Bolsjojtheater. Bewonder de perfecte staat van het geheel. Het theater ziet er namelijk sinds zijn renovatie in 2011 bijzonder goed uit. Door alle weelde is het de ideale plek voor een ballet- of operavoorstelling.

Reserveer kaartjes voor het Bolsjojtheater online of koop deze bij het kaartjesloket in Moskou. Het theater ligt vlak bij metrostation Teatralnaya.


Bolsjojtheater Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Bolsjojtheater

Alle 2.022 accommodaties in de buurt van Bolsjojtheater bekijken
Hotel Metropol Moscow € 178
Hotel Metropol Moscow

Hotel Metropol Moscow

2 Teatralny Proezd, Moskou
   
  5.0 van 5.0 Sterren

  Dit luxe hotel ligt in Moskou (centrum), binnen 5 minuten lopen van Theater Maly en Bolsjojtheater. Ook Tsoem — Centraal warenhuis en Plein van de rRevolutie liggen binnen 10 minuten lopen. Station Teatral'naja ligt op 6 minuten lopen en naar Station Plostsjad Revoljoetsi is het 6 minuten lopen.

  Matreshka Hotel € 34
  Matreshka Hotel

  Matreshka Hotel

  Teatralniy Proezd, 3, Bld. 3, Moskou, Moscow
    
   3.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Moskou (centrum), binnen 10 minuten lopen van Bolsjojtheater en Nationaal Historisch Museum. Ook Kremlin en Mausoleum van Lenin liggen binnen 15 minuten lopen. Station Koeznetski Most en Station Teatral'naja liggen op 5 minuten lopen.

   The St. Regis Moscow Nikolskaya € 273
   The St. Regis Moscow Nikolskaya

   The St. Regis Moscow Nikolskaya

   12, Nikolskaya Str., Moskou
     
    5.0 van 5.0 Sterren

    Dit luxe hotel ligt in Moskou (centrum), binnen 15 minuten lopen van Bolsjojtheater, Nationaal Historisch Museum en Mausoleum van Lenin. Ook Rode Plein en St. Basil's Cathedral liggen binnen 15 minuten lopen. Station Kitay-gorod (Kaloezjsko-Rizjskaja-lijn) ligt op 6 minuten lopen en naar Station Plostsjad Revoljoetsi is het 6 minuten lopen.

    Hotel Savoy Moscow € 181
    Hotel Savoy Moscow

    Hotel Savoy Moscow

    3/6, bld.1, Rozhdestvenka Street, Moskou
      
     5.0 van 5.0 Sterren

     Dit luxe hotel ligt in Moskou (centrum), binnen 10 minuten lopen van Kuznetsky Most en Bolsjojtheater. Ook Nationaal Historisch Museum en Mausoleum van Lenin liggen binnen 15 minuten lopen. Station Koeznetski Most ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Loebjanka is het 5 minuten lopen.

     Marriott Moscow Grand Hotel € 83
     Marriott Moscow Grand Hotel

     Marriott Moscow Grand Hotel

     26/1, Tverskaya Street, Moskou
       
      5.0 van 5.0 Sterren

      Dit luxe hotel ligt in Tverskoy, binnen 2 km afstand van Tsjaikovski Concertzaal, Bolsjojtheater en Nationaal Historisch Museum. Ook Mausoleum van Lenin en St. Basil's Cathedral liggen binnen 3 km afstand. Station Majakovskaja ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Tverskaja is het 7 minuten lopen.

      Pentahotel Moscow, Arbat € 64
      Pentahotel Moscow, Arbat

      Pentahotel Moscow, Arbat

      Ulitsa Novy Arbat, 15, Moskou, Moscow
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Arbat, binnen 2 km afstand van Winkelcentrum Lotte Plaza, Poesjkin Museum en Christus-Verlosserkerk. Ook Kremlin en Wapenmuseum van het Kremlin liggen binnen 2 km afstand. Station Arbatskaya - Arbatsko - Pokrovskaja-lijn ligt op 9 minuten lopen en naar Station Arbatskaja - Filjovskaja-lijn is het 11 minuten lopen.

       Hotel National, a Luxury Collection Hotel, Moscow € 164
       Hotel National, a Luxury Collection Hotel, Moscow

       Hotel National, a Luxury Collection Hotel, Moscow

       15/1 Mokhovaya Street, bld. 1, Moskou
         
        5.0 van 5.0 Sterren

        Dit luxe hotel ligt in Moskou (centrum), binnen 10 minuten lopen van Bolsjojtheater en Nationaal Historisch Museum. Ook Mausoleum van Lenin en Rode Plein liggen binnen 15 minuten lopen. Station Teatral'naja ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Alexandrovsky Sad is het 11 minuten lopen.

        Marriott Moscow Royal Aurora Hotel € 165
        Marriott Moscow Royal Aurora Hotel

        Marriott Moscow Royal Aurora Hotel

        11 Petrovka Street, Moskou
          
         5.0 van 5.0 Sterren

         Dit luxe hotel ligt in Moskou (centrum), binnen 10 minuten lopen van Kuznetsky Most en Bolsjojtheater. Ook Kremlin en Nationaal Historisch Museum liggen binnen 15 minuten lopen. Station Koeznetski Most ligt op 7 minuten lopen en naar Station Teatral'naja is het 8 minuten lopen.