Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Bonner Münster

De Bonner Münster is een van de oudste kerken in Duitsland. Deze Romaanse basilica minor in het centrum van Bonn valt op door zijn hoge torens en bijzondere beelden.

Breng een bezoek aan de Munster van Bonn (in het Duits bekend als de Bonner Münster), een indrukwekkende basiliek met vijf torens in het oude centrum van de stad. Dankzij de prachtige symmetrische Romaanse bouwstijl en de wonderlijke façade behoort dit 11e-eeuwse gebouw tot de fraaiste rooms-katholieke bouwwerken van Bonn. De locatie van de Munster is al 2000 jaar een heilige locatie. Ooit heeft op deze plek een Romeinse tempel gestaan. Later werd het een christelijke kerk en een tempel voor Cassius en Florentius, twee christelijk-Romeinse heiligen.

De basiliek die er tegenwoordig staat, is gebouwd tussen de 11e en 13e eeuw. Maak een wandeling rond het gebouw en je komt langs allerlei sierlijke Romaanse details. De westkant vormt het oudste deel van de kerk, terwijl de oostkant is voorzien van een groot modern plein. Een van de indrukwekkendste aspecten van de basiliek is de 96 meter hoge centrale toren. Op het plein naast de kerk kun je beelden zien van de hoofden van Cassius en Florentius. Deze beelden werden in 2002 geplaatst en vertegenwoordigen de twee soldaten die rond 235 n.C. op deze plek stierven in naam van hun geloof.

Bij binnenkomst valt direct het fraaie interieur van de kerk op. Het 13e-eeuwse schip van de kerk bevat naast gotische en romaanse elementen ook een groot beeld van Sint-Helena. De noordelijke en zuidelijke dwarsvleugels zijn voorzien van moderne gebrandschilderde ramen en kleurrijke schilderingen. Het interieur van de kerk bestaat voornamelijk uit barokke versieringen, met uitzondering van het 12e-eeuwse doopvont. Bezichtig de schitterende Venetiaanse mozaïek in de apsis of begeef je naar de centrale binnenplaats van de basiliek. Hier ligt een fraaie tuin die is voorzien van een kloostergang, een fontein en gedetailleerd Romaans loofwerk met beelden van draken, leeuwen en paarden.

In de crypte staat een altaar voor de martelaren Cassius en Florentius. Op 10 oktober, de feestdag van deze heiligen, wordt de crypte geopend en kun je het altaar bekijken.

De Munster van Bonn ligt aan de zuidkant van de Münsterplatz in het oude centrum van de stad. Het centraal station ligt op een paar minuten lopen in zuidwestelijke richting. De prachtige basiliek en de bijbehorende kruisgang zijn dagelijks geopend, al wordt verzocht te wachten met het bezichtigen van de binnenkant als er een kerkdienst aan de gang is. De Munster van Bonn is gratis te bezoeken.


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 333 accommodaties in de buurt van Bonner Münster bekijken
Hilton Bonn € 71
Hilton Bonn

Hilton Bonn

Berliner Freiheit 2, Bonn, NW
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit met een spa hotel ligt in Oude stad, binnen 5 minuten lopen van Kennedybrücke en Opera Bonn. Ook Beethoven-Haus en Marktplein van Bonn liggen binnen 10 minuten lopen. Tramhalte Bertha-von-Suttner-Platz ligt op maar 3 minuten lopen en naar Metrostation Universität-Markt is het 8 minuten lopen.

  Centro Hotel Residence € 56
  Centro Hotel Residence

  Centro Hotel Residence

  Kaiserplatz 11, Bonn, NW
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Oude stad, binnen 5 minuten lopen van Hofgarten, Universität Bonn en Bonner Münster. Ook Beethoven-monument en Oud stadhuis van Bonn liggen binnen 10 minuten lopen. Centraal Station Bonn ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Universität-Markt is het 6 minuten lopen.

   Centro Hotel Bristol € 55
   Centro Hotel Bristol

   Centro Hotel Bristol

   Prinz-Albert-Str. 2, Bonn, NW
     
    4.5 van 5.0 Sterren

    Dit luxe hotel ligt in Oude stad, binnen 10 minuten lopen van Universität Bonn, Bonner Münster en Hofgarten. Ook LVR-LandesMuseum Bonn en Beethoven-monument liggen binnen 10 minuten lopen. Centraal Station Bonn ligt op maar 5 minuten lopen en naar Metrostation Universität-Markt is het 8 minuten lopen.

    IntercityHotel Bonn € 59
    IntercityHotel Bonn

    IntercityHotel Bonn

    Quantiusstr. 22, Bonn, NW
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Oude stad, binnen 5 minuten lopen van LVR-LandesMuseum Bonn, Beethoven-monument en Bonner Münster. Ook Sterntor en Universität Bonn liggen binnen 10 minuten lopen. Centraal Station Bonn ligt op maar 3 minuten lopen en naar Tramhalte Stadthaus is het 9 minuten lopen.

     Motel One Bonn-Beethoven € 88
     Motel One Bonn-Beethoven

     Motel One Bonn-Beethoven

     Berliner Freiheit 36/36a, Bonn
       
      0.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Oude stad, binnen 5 minuten lopen van Beethoven-Haus, Opera Bonn en Marktplein van Bonn. Ook Stadtmuseum Bonn en Oud stadhuis van Bonn liggen binnen 10 minuten lopen. Tramhalte Bertha-von-Suttner-Platz ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Universität-Markt is het 7 minuten lopen.

      Ameron Bonn Hotel Königshof € 81
      Ameron Bonn Hotel Königshof

      Ameron Bonn Hotel Königshof

      Adenauerallee 9, Bonn, NW
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit wellness hotel ligt in Oude stad, vlak bij Alter Zoll, Rheinsteig en Stadtmuseum Bonn. Ook Hofgarten en Oud stadhuis van Bonn liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Universität-Markt ligt op maar 3 minuten lopen en naar Metrostation Juridicum is het 7 minuten lopen.

       Hotel Collegium Leoninum € 116
       Hotel Collegium Leoninum

       Hotel Collegium Leoninum

       Noeggerathstr. 34, Bonn, NW
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Oude stad, binnen 5 minuten lopen van Oude begraafplaats en Altes Rathaus. Ook Sterntor en Beethoven-monument liggen binnen 10 minuten lopen. Tramhalte Stadthaus ligt op maar 3 minuten lopen en naar Centraal Station Bonn is het 6 minuten lopen.

        Sternhotel Bonn € 140
        Sternhotel Bonn

        Sternhotel Bonn

        Markt 8, Bonn
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Oude stad, vlak bij Oud stadhuis van Bonn, Marktplein van Bonn en Universität Bonn. Ook Stadtmuseum Bonn en Opera Bonn liggen binnen 5 minuten lopen. Metrostation Universität-Markt ligt op maar 3 minuten lopen en naar Tramhalte Bertha-von-Suttner-Platz is het 5 minuten lopen.