Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 895.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Arco di Costantino

Deze grootse triomfboog is een van overblijfselen uit het Romeinse keizerrijk en is rijkelijk versierd met beelden en motieven.

De Arco di Costantino, of Boog van Constantijn in het Nederlands, is een fraaie herinnering aan de eens machtige beschaving. Het bouwwerk staat aan het einde van de historische Via Sacra. Bewonder de omvang van de indrukwekkende boog vanaf een afstandje en kom vervolgens dichterbij om de versieringen te bekijken die een belangrijke slag in het oude Rome uitbeelden.

De imposante triomfboog werd opgericht na de overwinning van keizer Constantijn de Grote tijdens de slag bij de Milvische brug. Constantijn versloeg zijn rivaal en medekeizer Maxentius in het jaar 312 en de bouw van de boog werd drie jaar later voltooid. De Arco di Costantino is een van de meest prominente en indrukwekkende antieke monumenten van Rome.

Ga voor de boog staan en bestudeer de acht levensechte Daciaanse gevangenen boven de zuilen naast de hoofdboog. Zoals ook veel andere onderdelen van de boog, zijn deze beelden gestolen van andere, oudere monumenten die waren opgericht ter ere van andere keizers.

Andere in het oog springende elementen van de boog, zijn de ronde reliëfs boven de zijbogen. Deze reliëfs zijn afkomstig van een niet meer bestaand monument voor de keizer Hadrianus. Bekijk deze reliëfs eens van dichtbij en probeer of je de Keizer Constantijn kunt herkennen. Dit is de figuur die jaagt op een leeuw en een zwijn en de figuur die offers brengt aan goden als Hercules en Apollo.

Werp ook een blik op het ingenieuze fries dat boven de zijbogen loopt. Dit fries is een van de meest indrukwekkende onderdelen van de boog en toont de weg die Constantijn aflegde naar de overwinning op Maxentius. Merk op hoe gedetailleerd alle acht beelden zijn uitgevoerd. Met name het paneel waarop het beleg van Verona is uitgebeeld en het paneel waarop wordt uitgebeeld dat de keizer geld aan het volk uitdeelt zijn erg bijzonder.

De Arco di Costantino staat op de Via Sacra naast het Colosseum. Neem de metro naar het Colosseum of wandel naar de Boog van Constantijn vanuit het centrum.


Gids voor Boog van Constantijn


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 6.601 accommodaties in de buurt van Boog van Constantijn bekijken
Hotel Quirinale € 65
Hotel Quirinale

Hotel Quirinale

Via Nazionale 7, Rome
   
  4,2
  / 5, op basis van 3.025 beoordelingen
  4.0 van 5.0

  Dit gezinsvriendelijke hotel in Rome bevindt zich in Repubblica, vlak bij Via Nazionale en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Colosseum en Trevifontein liggen binnen 10 minuten lopen. Station Repubblica - Teatro dell'Opera ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Barberini is het 8 minuten lopen.

  iQ Hotel Roma € 79
  iQ Hotel Roma

  iQ Hotel Roma

  Via Firenze, 8, Rome
    
   4,7
   / 5, op basis van 3.321 beoordelingen
   4.0 van 5.0

   Dit hotel ligt in Repubblica, vlak bij Via Nazionale en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Colosseum en Trevifontein liggen binnen 10 minuten lopen. Station Repubblica - Teatro dell'Opera ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Barberini is het 9 minuten lopen.

   Hotel Artemide € 104
   Hotel Artemide

   Hotel Artemide

   Via Nazionale 22, Rome
     
    4,8
    / 5, op basis van 2.232 beoordelingen
    4.0 van 5.0

    Dit wellness hotel ligt in Repubblica, binnen 5 minuten lopen van Trevifontein en Colosseum. Ook Spaanse Trappen en Villa Borghese liggen binnen 15 minuten lopen. Station Repubblica - Teatro dell'Opera ligt op maar 5 minuten lopen en naar Station Barberini is het 8 minuten lopen.

    UNAHOTELS Decò Roma € 113
    UNAHOTELS Decò Roma

    UNAHOTELS Decò Roma

    Via Giovanni Amendola, 57, Rome
      
     4,4
     / 5, op basis van 2.211 beoordelingen
     4.0 van 5.0

     Dit hotel ligt in Stadscentrum van Rome, binnen 10 minuten lopen van Via Nazionale, Colosseum en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Trevifontein en Basilica di Santa Maria Maggiore liggen binnen 15 minuten lopen. Station Rome Termini ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Laziali is het 8 minuten lopen.

     Hotel Cosmopolita € 67
     Hotel Cosmopolita

     Hotel Cosmopolita

     Via Santa Eufemia, 5, Rome
       
      4,0
      / 5, op basis van 2.128 beoordelingen
      4.0 van 5.0

      Dit hotel ligt in Stadscentrum van Rome, vlak bij Via del Corso, Trevifontein en Colosseum. Ook Piazza Venezia en Monument van Victor Emanuel II liggen binnen 5 minuten lopen. Station Colosseo ligt op 12 minuten lopen en naar Station Cavour is het 13 minuten lopen.

      Monti Palace Hotel € 90
      Monti Palace Hotel

      Monti Palace Hotel

      Via Cavour, n.185, Rome
        
       4,6
       / 5, op basis van 1.025 beoordelingen
       4.0 van 5.0

       Dit hotel ligt in Monti, binnen 5 minuten lopen van Colosseum en Via del Boschetto. Ook Basilica di Santa Maria Maggiore en Keizerlijke Fora liggen binnen 10 minuten lopen. Station Cavour ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Colosseo is het 9 minuten lopen.

       Hotel Colosseum € 54
       Hotel Colosseum

       Hotel Colosseum

       Via Sforza 10, Rome
         
        4,2
        / 5, op basis van 2.047 beoordelingen
        3.0 van 5.0

        Dit hotel ligt in Monti, binnen 5 minuten lopen van Colosseum en Basilica di Santa Maria Maggiore. Ook Trevifontein en Teatro dell'Opera di Roma liggen binnen 15 minuten lopen. Station Cavour ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Colosseo is het 12 minuten lopen.

        Radisson Blu es. Hotel, Roma € 87
        Radisson Blu es. Hotel, Roma

        Radisson Blu es. Hotel, Roma

        Via Filippo Turati 171, Rome
          
         3,5
         / 5, op basis van 1.045 beoordelingen
         5.0 van 5.0

         Dit gezinsvriendelijke hotel ligt in het centrum van Rome, binnen 15 minuten lopen van Colosseum, Basilica di Santa Maria Maggiore en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Trevifontein en Forum Romanum liggen binnen 2 km afstand. Station Laziali ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Vittorio Emanuele is het 4 minuten lopen.