Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Brooklyn Bridge

Deze iconische hangbrug biedt vanaf de East River uitzicht op het Vrijheidsbeeld.

De Brooklyn Bridge is, als een van de oudste en langste hangbruggen in Noord-Amerika, al jarenlang een icoon voor de technische vooruitstrevendheid van de New Yorkers. Het overspant bijna 490 meter over de East River en verbindt Lower Manhattan met Brooklyn. De brug heeft zes banen voor auto's, twee voor trams en voetgangers en draagt dagelijks meer dan 120.000 mensen over de rivier. De Brooklyn Bridge is al jaren een bestemming voor toeristen, en de huidige bezoekers komen naar de brug voor een prachtig uitzicht op de East River en voor de geschiedenis die de brug aan New York verbindt.

Loop bij zonsondergang over de brug voor één van de meest unieke uitzichten op de stad. Vanaf het midden van de Brooklyn Bridge krijg je de mogelijkheid om uit te kijken in beide richtingen van de East River. Zie de Manhattan Bridge en Williamsburg Bridge in het noorden en de Upper Bay Bridge in het zuiden. Op een heldere dag kunnen bezoekers op de Brooklyn Bridge in de verte het Vrijheidsbeeld bespeuren. Bezoek de brug bij zonsondergang voor het meest belonende uitzicht, maar wees bereid om de menigte te trotseren.

Er zijn een aantal begeleide rondleidingen over de brug, een uitstekende manier om over de geschiedenis van de brug te leren. Kom meer te weten over de architectuur en het constructieproces, de beruchte zelfmoordpogingen en de eerste vlucht onder de Brooklyn Bridge. Met een begeleide wandeltocht steek je de brug in ongeveer een uur over, waarbij je genoeg tijd krijgt om de bezienswaardigheden te ontdekken, de verhalen te horen en je een weg te banen over het overvolle voetpad.

De Brooklyn Bridge ligt aan het zuidelijke einde van de East River, en ligt op loopafstand van DUMBO en Lower Manhattan. Bezoekers die met de metro komen kunnen de brug bereiken via de haltes City Hall of Chambers in Manhattan, of de haltes York Street en High Street in Brooklyn. De brug is dagelijks gratis te bezoeken.


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 1.398 hotels in de buurt van Brooklyn Bridge weergeven
The Pina - A Private Residence

The Pina - A Private Residence

Beaver Street and Hanover Street, New York
3,5
/ 5, op basis van 26 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit appartement ligt in Financial District, binnen 10 minuten lopen van Beurs van New York, Federale, centrale bank van New York en Battery Park. Ook Brooklyn Bridge en National September 11 Memorial liggen binnen 2 km afstand.

€ 152
Club Quarters Hotel, Wall Street

Club Quarters Hotel, Wall Street

52 William St, New York
4,2
/ 5, op basis van 1.326 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit hotel ligt in Financial District, binnen 5 minuten lopen van Federale, centrale bank van New York en Beurs van New York. Ook Battery Park en National September 11 Memorial liggen binnen 10 minuten lopen.

Seaport Inn

Seaport Inn

33 Peck Slip, New York
4,1
/ 5, op basis van 188 beoordelingen
3.0 van 5.0

Dit hotel ligt in Financial District, binnen 15 minuten lopen van Pace University, Beurs van New York en Federale, centrale bank van New York. Ook Brooklyn Bridge en National September 11 Memorial liggen binnen 2 km afstand.

€ 328
1 Hotel Brooklyn Bridge

1 Hotel Brooklyn Bridge

60 Furman Street, Brooklyn
4,5
/ 5, op basis van 47 beoordelingen
5.0 van 5.0

Dit hotel ligt in Brooklyn Heights, binnen 15 minuten lopen van Brooklyn Bridge Park / DUMBO Terminal en Brooklyn Heights Promenade. Ook Brooklyn Bridge en Beurs van New York liggen binnen 2 km afstand.

€ 182
Hampton Inn Manhattan-Seaport-Financial District

Hampton Inn Manhattan-Seaport-Financial District

320 Pearl Street, New York
4,1
/ 5, op basis van 466 beoordelingen
3.0 van 5.0

Dit hotel ligt in Financial District, binnen 10 minuten lopen van Pace University en Federale, centrale bank van New York. Ook Beurs van New York en Brooklyn Bridge liggen binnen 2 km afstand.

€ 153
Four Points By Sheraton New York Downtown

Four Points By Sheraton New York Downtown

6 Platt St, New York
3,9
/ 5, op basis van 75 beoordelingen
3.5 van 5.0

Dit hotel ligt in Financial District, binnen 10 minuten lopen van Federale, centrale bank van New York, Beurs van New York en National September 11 Memorial. Ook Brooklyn Bridge en Battery Park liggen binnen 2 km afstand.

€ 254
Fairfield Inn New York Manhattan/Financial District

Fairfield Inn New York Manhattan/Financial District

161 Front Street, New York
4,3
/ 5, op basis van 124 beoordelingen
3.0 van 5.0

Dit hotel ligt in Financial District, binnen 10 minuten lopen van Federale, centrale bank van New York en Beurs van New York. Ook National September 11 Memorial en Battery Park liggen binnen 15 minuten lopen.

Extraordinary Flat in Chinatown

Extraordinary Flat in Chinatown

4 Orchard Street, New York
4,0
/ 5, op basis van 1 beoordelingen
2.5 van 5.0

Dit appartement in Manhattan ligt binnen 2 km afstand van Pace University, Beurs van New York en Brooklyn Bridge. Ook Federale, centrale bank van New York en National September 11 Memorial liggen binnen 2 km afstand.