Brouwerij Cantillon is de bekendste brouwerij van Brussel. De brouwerij werd in 1900 opgericht door Paul Cantillon en is tegenwoordig in handen van de 4e generatie uit de familie. Brouwerij Cantillon is gekend voor zijn Lambiek-bier, een traditioneel Belgisch biertje dat gebruiktmaakt van gisten en bacteriën uit de lucht en een unieke smaak creëert. Bezoek de nu nog altijd actieve brouwerij voor een zeldzame kijk achter de schermen van de traditionele bierproductiemethode in België.
België heeft een rijke biertraditie. Er is in meer dan een eeuw weinig veranderd in Brouwerij Cantillon. De technieken, machines en ingrediënten zijn grotendeels dezelfde als die uit 1900. Loop door de grote gele deuren van de brouwerij en duik terug in het verleden. Er zijn dagelijkse rondleidingen die je zonder gids kunt nemen. Een gedetailleerd informatieblad geeft je de nodige informatie over de geschiedenis en bieren van Cantillon. Op afspraak kan een rondleiding met gids geregeld worden.
Loop langs de houten vaten die voor het gistproces gebruikt worden en ruik het aroma van gist en fruit dat in de lucht hangt. De brouwerij laat bezoekers overal toe, zodat ze alle fases van het productieproces te zien krijgen.
Net als bij alle goede brouwerijrondleidingen is een biertje naar keuze ingebrepen bij de toegangsprijs. Brouwerij Cantillon produceert verschillende soorten bier, dus de keuze is geen gemakkelijke. De brouwerij is vooral gekend voor zijn Geuze, een bier dat gebrouwen wordt op basis van lambiek van één, twee en drie jaar oud. Probeer ook eens Kriek, een zuur biertje als geen ander. Je krijgt de mogelijkheid aan het einde van de rondleiding een assortiment biertjes te kopen voor thuis.
Brouwerij Cantillon bevindt zich in de Gheudestraat, net buiten het centrum. Het is te bereiken met de metro of auto, met parkeergelegenheid in de omgeving. De brouwerij is gesloten op zondag en feestdagen. Er wordt een kleine toegangsprijs gevraagd.