Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Burcht van Buda (Budai var)

Dit vorstelijke bouwwerk is een van de mooiste gedeelten van de skyline van Budapest en biedt tevens interessante galerieën en musea.

De Burcht van Buda (Budai var) maakt vanwege het culturele en historische belang ervan deel uit van het UNESCO Werelderfgoed van Budapest. De schoonheid van de grote burcht, met op de voorgrond de Kettingbrug en de reflectie van beide bouwwerken in de Donau, is een aanblik die je niet mag missen, met name wanneer na het vallen van de avond de lichten in de stad worden ontstoken. Dit inspirerende beeld is vanaf vele plaatsen aan de Pestkant van Budapest te bewonderen, en natuurlijk eveneens bij een rondvaart op de Donau.

Het is ook zeker de moeite waard om van Pest over te steken naar de Budakant van de rivier en het Clark Ádám-plein om de burcht zelf te bezoeken. Wandel van het Roosevelt- of Széchenyiplein over de Széchenyi-Kettingbrug naar de kabeltram van de burchtheuvel voor een ritje naar het Sint-Jorisplein om bij de burcht te komen. Je kunt natuurlijk ook gewoon te voet gaan en zodoende de extra pondjes van al die heerlijke Hongaarse gerechten er weer aflopen!

Ben je eenmaal boven op de heuvel, kijk dan eens om je heen naar het prachtige uitzicht. Je kunt Pest zien liggen met het Parlementsgebouw. Op de voorgrond in Buda zie je de Matthiaskerk en het Vissersbastion en in het zuiden de Citadella. Ertussendoor stroomt de Donau met zijn bruggen, scheepsverkeer en indrukwekkende gebouwen langs de oevers. Vergeet niet je camera mee te nemen, want er valt heel veel te fotograferen.

De eerste burcht op de heuvel werd in de 13e eeuw gebouwd als bescherming tegen de Mongolen. In de loop der eeuwen werden er verscheidene andere kastelen gebouwd als residentie of vesting voor machthebbers, om vervolgens te worden verwoest door veroveraars, door de bezetter tijdens de Tweede Wereldoorlog en door de Sovjets tijdens de Hongaarse opstand. Herbouw in de tweede helft van de 20e eeuw heeft geresulteerd in de huidige 300 meter lange burcht.

De Hongaarse Nationale Galerie en het Historisch Museum van Budapest zijn in vleugels van de burcht gehuisvest. Breng nadat je van het buitenaanzicht van de Burcht van Buda hebt genoten ook een bezoek aan deze cultuurtempels, waar je tegen betaling van entreegeld de schatten in hun collecties kunt bekijken.


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Buda-kasteel

Alle 1.122 accommodaties in de buurt van Buda-kasteel bekijken
Danubius Hotel Astoria City Center € 72
Danubius Hotel Astoria City Center

Danubius Hotel Astoria City Center

Kossuth Lajos utca 19-21, Budapest
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in binnenstad, binnen 5 minuten lopen van Synagoge aan de Dohany Straat en Hongaars Nationaal Museum. Ook Sint-Stefanusbasiliek en Hongaars Staatsoperahuis liggen binnen 15 minuten lopen. Station Astoria ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Ferenciek tere is het 4 minuten lopen.

  Corinthia Hotel Budapest € 110
  Corinthia Hotel Budapest

  Corinthia Hotel Budapest

  Erzsebet krt 43-49, Budapest
    
   5.0 van 5.0 Sterren

   Dit gezinsvriendelijke hotel in Budapest ligt vlak bij de promenade, binnen 10 minuten lopen van Király utca, Hongaars Staatsoperahuis en Museum Huis van de Terreur. Ook Sint-Stefanusbasiliek en Hongaars Nationaal Museum liggen binnen 2 km afstand. Station Oktogon ligt op maar 5 minuten lopen en naar Station Vörösmarty utca is het 9 minuten lopen.

   Kempinski Hotel Corvinus Budapest € 161
   Kempinski Hotel Corvinus Budapest

   Kempinski Hotel Corvinus Budapest

   Erzsébet Tér 7-8, Budapest
     
    5.0 van 5.0 Sterren

    Dit gezinsvriendelijke hotel in Budapest ligt in het zakendistrict, binnen 10 minuten lopen van Vorosmarty-plein, Sint-Stefanusbasiliek en Synagoge aan de Dohany Straat. Ook Szechenyi-kettingbrug en Hongaars Staatsoperahuis liggen binnen 15 minuten lopen. Station Deák Ferenc tér en Station Vörösmarty tér liggen op 5 minuten lopen.

    Prestige Hotel Budapest € 134
    Prestige Hotel Budapest

    Prestige Hotel Budapest

    Vigyázó Ferenc utca 5, Budapest
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in binnenstad, binnen 5 minuten lopen van Danube Palace en Szechenyi-kettingbrug. Ook Sint-Stefanusbasiliek en Parlementsgebouw liggen binnen 15 minuten lopen. Station Arany János utca ligt op 8 minuten lopen en naar Station Kossuth Lajos tér is het 9 minuten lopen.

     Continental Hotel Budapest € 112
     Continental Hotel Budapest

     Continental Hotel Budapest

     Dohany Utca 42-44, Budapest
       
      4.5 van 5.0 Sterren

      Dit luxe hotel ligt in Erzsébetváros, binnen 10 minuten lopen van Blaha Lujza Square en Synagoge aan de Dohany Straat. Ook Hongaars Nationaal Museum en Hongaars Staatsoperahuis liggen binnen 15 minuten lopen. Station Blaha Lujza tér ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Astoria is het 7 minuten lopen.

      K+K Hotel Opera Budapest € 69
      K+K Hotel Opera Budapest

      K+K Hotel Opera Budapest

      Revay Utca 24, Budapest
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Terézváros, binnen 10 minuten lopen van Hongaars Staatsoperahuis, Sint-Stefanusbasiliek en Museum Huis van de Terreur. Ook Szechenyi-kettingbrug en Synagoge aan de Dohany Straat liggen binnen 15 minuten lopen. Station Opera ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Bajcsy-Zsilinszky út is het 5 minuten lopen.

       Danubius Hotel Gellert € 94
       Danubius Hotel Gellert

       Danubius Hotel Gellert

       Szent Gellert ter 2, Budapest
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Gellért Hill, binnen 5 minuten lopen van Gellert Thermische Baden en Zwembad en Elisabeth Bridge. Ook Rudasbad en Hongaars Nationaal Museum liggen binnen 15 minuten lopen. Station Szent Gellért tér ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Fővám tér is het 9 minuten lopen.

        Sofitel Budapest Chain Bridge € 165
        Sofitel Budapest Chain Bridge

        Sofitel Budapest Chain Bridge

        Szechenyi Istvan ter 2, Budapest
          
         5.0 van 5.0 Sterren

         Dit gezinsvriendelijke hotel in Budapest ligt aan de promenade, vlak bij Las Vegas Casino en Szechenyi-kettingbrug. Ook Sint-Stefanusbasiliek en Hongaars Staatsoperahuis liggen binnen 15 minuten lopen. Station Vörösmarty tér ligt op 6 minuten lopen en naar Station Bajcsy-Zsilinszky út is het 7 minuten lopen.