Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Castel Dell'Ovo (Kasteel van het Ei)

Vanuit dit stenen kasteel in het oude vissersdorpje Borgo Marinari heb je een panoramisch uitzicht over het centrum van Napels en de Vesuvius.

Het 15e-eeuwse Castel Dell’Ovo (Kasteel van het Ei) ligt op het eiland Megaride, vlak buiten Napels. Voor de Grieken en de Romeinen, die het land bewoonden, was het een belangrijke locatie. Het eerste bouwwerk, dat stamt uit de 12e eeuw, is talloze malen gerenoveerd en bleef eeuwenlang een machtszetel. Tegenwoordig kun je het eenvoudige stenen bouwwerk met zijn twee torens verkennen en de 15e-eeuwse architectuur bewonderen. Leer meer over de geschiedenis van de inwoners van het gebied in het prehistorisch museum, dat een deel van het gebouw in beslag neemt.

De naam van het kasteel verwijst naar een lokale legende. De dichter Vergilius zou een magisch ei onder de stenen funderingen hebben gelegd om het kasteel tegen vernietiging te beschermen. Volgens de legende blijft het kasteel voor vernietiging gespaard zolang het ei heel blijft.

Loop de Sala delle Colonne in, die met zijn elegante stenen vloer en hoge zuilen de hoofdzaal is van het gebouw. Het prehistorisch museum houdt geregeld tentoonstellingen over de eeuwenoude beschavingen van het gebied. Je vindt hier keramiek, kleding en andere artefacten uit het dagelijkse leven van die tijd. Vanuit de twee torens, de Torre Maestra en de Torre Normanna, heb je een geweldig uitzicht over Napels en de Vesuvius. Bewonder de oude kanonnen die vanaf de torenmuren naar buiten staan gericht.

Het kasteel is met het vasteland verbonden door een ruim 100 meter lange, verhoogde weg. Dit is een populaire fotostek, vooral voor bruidsparen uit de omgeving.

Het Castel Dell’Ovo is van maandag tot en met zaterdag geopend. De toegang tot het kasteel is gratis. Toegangsprijzen voor het prehistorisch museum variëren afhankelijk van de tentoonstelling. Neem een lokale bus naar het aan de kust gelegen Santa Lucia en loop over de verhoogde weg naar het kasteel. In het dorp Borgo Marinari, met zijn voormalige vissershuizen, kun je terecht voor de lunch. In deze smalle straatjes rondom het kasteel vind je nu kleine visrestaurants en cafés.


Castel dell'Ovo Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Castel dell'Ovo

Alle 2.628 accommodaties in de buurt van Castel dell'Ovo bekijken
Eurostars Hotel Excelsior € 129
Eurostars Hotel Excelsior

Eurostars Hotel Excelsior

Via Partenope 48, Napels, NA
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Historisch centrum, vlak bij Via Partenope en Golf van Napels. Ook Castel dell'Ovo en Lungomare Caracciolo liggen binnen 10 minuten lopen. Station Toledo ligt op 20 minuten lopen en naar Metrostation Napoli Piazza Amedeo is het 24 minuten lopen.

  Royal Continental Hotel Naples € 152
  Royal Continental Hotel Naples

  Royal Continental Hotel Naples

  Via Partenope 38-44, Napels, NA
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Historisch centrum, binnen 5 minuten lopen van Via Partenope, Castel dell'Ovo en Golf van Napels. Ook Piazza del Plebiscito en Koninklijk Paleis liggen binnen 15 minuten lopen. Station Toledo ligt op 21 minuten lopen en naar Metrostation Napoli Piazza Amedeo is het 21 minuten lopen.

   Grand Hotel Vesuvio € 261
   Grand Hotel Vesuvio

   Grand Hotel Vesuvio

   Via Partenope, 45, Napels
     
    5.0 van 5.0 Sterren

    Dit luxe hotel ligt in Historisch centrum, vlak bij Via Partenope en Castel dell'Ovo. Ook Piazza del Plebiscito en Golf van Napels liggen binnen 10 minuten lopen. Station Toledo ligt op 20 minuten lopen en naar Metrostation Napoli Piazza Amedeo is het 23 minuten lopen.

    UNAHOTELS Napoli € 111
    UNAHOTELS Napoli

    UNAHOTELS Napoli

    Piazza Garibaldi, 9/10, Napels, NA
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Naples City Centre, binnen 10 minuten lopen van Piazza Giuseppe Garibaldi en Spaccanapoli. Ook Cattedrale di San Gennaro en Archeologisch museum Napoli Sotterranea liggen binnen 15 minuten lopen. Station Porta Nolana ligt op 5 minuten lopen en naar Station Piazza Garibaldi is het 6 minuten lopen.

     Romeo Hotel € 333
     Romeo Hotel

     Romeo Hotel

     Via Cristoforo Colombo 45, Napels, NA
       
      5.0 van 5.0 Sterren

      Dit gezinsvriendelijke hotel in Napels ligt in de uitgaansbuurt, binnen 10 minuten lopen van Galleria Umberto en Theater van San Carlo. Ook Koninklijk Paleis en Santa Chiara liggen binnen 15 minuten lopen. Station Toledo ligt op 10 minuten lopen en naar Station Dante is het 14 minuten lopen.

      Exe Majestic € 80
      Exe Majestic

      Exe Majestic

      Largo Vasto a Chiaia, 68, Napels, NA
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Historisch centrum, binnen 15 minuten lopen van Palazzo delle Arti Napoli (PAN), Piazza del Plebiscito en Koninklijk Paleis. Ook San Francesco di Paola en Theater van San Carlo liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Napoli Piazza Amedeo ligt op 5 minuten lopen en naar Station Piazza Amedeo is het 10 minuten lopen.

       Renaissance Naples Mediterraneo € 139
       Renaissance Naples Mediterraneo

       Renaissance Naples Mediterraneo

       Via Ponte Di Tappia 25, Napels, NA
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Historisch centrum, binnen 10 minuten lopen van Via Toledo, Galleria Umberto en Castel Nuovo. Ook Theater van San Carlo en Piazza del Plebiscito liggen binnen 10 minuten lopen. Station Toledo ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Dante is het 12 minuten lopen.

        Palazzo Alabardieri € 104
        Palazzo Alabardieri

        Palazzo Alabardieri

        Via Alabardieri 38, Napels, NA
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Historisch centrum, binnen 10 minuten lopen van Piazza dei Martiri, Piazza del Plebiscito en Koninklijk Paleis. Ook San Francesco di Paola en Lungomare Caracciolo liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Napoli Piazza Amedeo ligt op 10 minuten lopen en naar Station Piazza Amedeo is het 15 minuten lopen.