Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Castelvecchio Museum

Spendeer je dag in dit voormalige kasteel, dat het thuis is van één van de grootste kunstverzamelingen in Verona. Het stelt tevens archeologische vondsten en wapens tentoon.

Het Museo di Castelvecchio is één van de meest vooraanstaande kunstgaleries in Verona. Het is ondergebracht in een enorm kasteel dat ooit het grootse verblijf was van de middeleeuwse heersers van Verona. Bewonder de architectuur van het gebouw en ga naar binnen om enkele bekende kunstwerken te ontdekken.

Het gebouw heeft veel geleden tijdens zijn turbulente geschiedenis, waaronder de ontheiliging door de Venetianen, vervolgens door Napoleon en ten slotte door bombardementen tijdens Wereldoorlog II. Het ontwerp van het huidige kasteel was het resultaat van een restauratieproject dat in 1957 begon. De geprezen Italiaanse architect Carlo Scarpa kreeg de moeilijke taak om het kasteel om te vormen tot een huis voor enkele van Italië's beste meesterwerken. 

Vandaag is het gerenoveerde Museo di Castelvecchio een architecturaal wonder met enorme glasbladen en zichtbaar metaal als aanvulling op het oorspronkelijke middeleeuwse steenwerk. Voor vele bezoekers aan het museum is het geïnspireerde ontwerp de voornaamste attractie. Nochtans liggen achter de deuren enkele van de meest herkenbare kunstwerken uit de Renaissance en Middeleeuwen in Italië. 

Loop langs de uitgebreide collectie en zie opmerkelijke werken. Bewonder schilderijen van de Madonna geschilderd door Pisanello, Stefano da Verona, Gentile Bellini en Girolamo dai Libri. Beklim de door Scarpa ontworpen trap om een collectie van Romaanse beeldhouwwerken te bereiken. Een 12e-eeuws basreliëf met de naam Sarcofago dei santi Sergio e Bacco is één van de hoogtepunten, samen met een groots ruiterstandbeeld.

Ontdek overblijfselen en belangrijke historische kunstvoorwerpen uit de 14e eeuw die samen het van Verona samenvatten. De tentoonstelling bevat vazen, messen en standbeelden uit de Middeleeuwen, waarvan vele toebehoorden aan de adellijke Della Scala-familie, die het kasteel hadden opgericht.

Ga naar buiten voor een ontspannende wandeling op het kasteelterrein. Hier ben je het best geplaatst om een fotootje te nemen van de architectuur van Scarpa, met Verona op de achtergrond.

Het Museo di Castelvecchio bevindt zich in het centrum van Verona en kan te voet of met de bus vanaf alle centrale locaties bereikt worden. Er zijn een aantal gratis parkeerplaatsen beschikbaar in de straten rond het museum. Er geldt een toegangsprijs. Het museum is elke dag open, maar is op maandagochtend en de ochtend van eerste Kerstdag en die van Nieuwjaar gesloten.


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Castelvecchio Museum

Alle 1.604 accommodaties in de buurt van Castelvecchio Museum bekijken
Hotel Accademia € 102
Hotel Accademia

Hotel Accademia

Via Scala 12, Verona, VR
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit romantische hotel ligt in Centrum van Verona, binnen 5 minuten lopen van Casa di Guilietta en Piazza delle Erbe. Ook Arena di Verona en Piazza Bra liggen binnen 10 minuten lopen. Station Verona Porta Nuova ligt op 23 minuten lopen en naar Station Verona Porta Vescovo is het 27 minuten lopen.

  Hotel Milano & Spa € 70
  Hotel Milano & Spa

  Hotel Milano & Spa

  Vicolo Tre Marchetti, 11, Verona, VR
    
   3.5 van 5.0 Sterren

   Dit wellness hotel ligt in Centrum van Verona, vlak bij Piazza Bra en Arena di Verona. Ook Casa di Guilietta en Piazza delle Erbe liggen binnen 10 minuten lopen. Station Verona Porta Nuova ligt op 20 minuten lopen en naar Station Verona Porta Vescovo is het 29 minuten lopen.

   Hotel Mastino € 72
   Hotel Mastino

   Hotel Mastino

   Corso Porta Nuova 16, Verona, VR
     
    3.0 van 5.0 Sterren

    Dit wellness hotel ligt in Centrum van Verona, binnen 5 minuten lopen van Stadhuis van Verona, Arena di Verona en Piazza Bra. Ook Castelvecchio en Ponte Scaligero liggen binnen 10 minuten lopen. Station Verona Porta Nuova ligt op 15 minuten lopen.

    The Hotel Firenze, Sure Hotel Collection by Best Western € 99
    The Hotel Firenze, Sure Hotel Collection by Best Western

    The Hotel Firenze, Sure Hotel Collection by Best Western

    Corso Porta Nuova 88, Verona, VR
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Centrum van Verona, binnen 15 minuten lopen van Porta Nuova, Arena di Verona en Castelvecchio. Ook Ponte Scaligero en Piazza Bra liggen binnen 15 minuten lopen. Station Verona Porta Nuova ligt op 8 minuten lopen.

     Grand Hotel € 113
     Grand Hotel

     Grand Hotel

     Corso Porta Nuova 105, Verona, VR
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit gezinsvriendelijke hotel in Verona ligt in de historische wijk, binnen 10 minuten lopen van Porta Nuova, Arena di Verona en Piazza Bra. Ook Casa di Guilietta en Piazza delle Erbe liggen binnen 2 km afstand. Station Verona Porta Nuova ligt op 10 minuten lopen.

      Hotel Leon d'Oro € 70
      Hotel Leon d'Oro

      Hotel Leon d'Oro

      Viale Piave 5, Verona, VR
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Cittadella, binnen 15 minuten lopen van Porta Nuova en Veronafiere. Ook Teatro Ristori en Juliet's Tomb liggen binnen 2 km afstand. Station Verona Porta Nuova ligt op 8 minuten lopen.

       Hotel Giulietta e Romeo 3 stelle (Superior) € 88
       Hotel Giulietta e Romeo 3 stelle (Superior)

       Hotel Giulietta e Romeo 3 stelle (Superior)

       Vicolo Tre Marchetti 3, Verona, VR
         
        3.0 van 5.0 Sterren

        Dit gezinsvriendelijke hotel in Verona ligt in de historische wijk, binnen 5 minuten lopen van Arena di Verona, Casa di Guilietta en Piazza Bra. Ook Piazza delle Erbe en Piazza dei Signori liggen binnen 10 minuten lopen. Station Verona Porta Nuova ligt op 21 minuten lopen en naar Station Verona Porta Vescovo is het 29 minuten lopen.

        Hotel Marco Polo € 81
        Hotel Marco Polo

        Hotel Marco Polo

        Via Sant'Antonio, 21, Verona, VR
          
         3.0 van 5.0 Sterren

         Dit gezinsvriendelijke hotel ligt in het centrum van Verona, binnen 5 minuten lopen van Teatro Ristori en Castelvecchio. Ook Arena di Verona en Ponte Scaligero liggen binnen 10 minuten lopen. Station Verona Porta Nuova ligt op 16 minuten lopen.