Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Castelvecchio Museum

Spendeer je dag in dit voormalige kasteel, dat het thuis is van één van de grootste kunstverzamelingen in Verona. Het stelt tevens archeologische vondsten en wapens tentoon.

Het Museo di Castelvecchio is één van de meest vooraanstaande kunstgaleries in Verona. Het is ondergebracht in een enorm kasteel dat ooit het grootse verblijf was van de middeleeuwse heersers van Verona. Bewonder de architectuur van het gebouw en ga naar binnen om enkele bekende kunstwerken te ontdekken.

Het gebouw heeft veel geleden tijdens zijn turbulente geschiedenis, waaronder de ontheiliging door de Venetianen, vervolgens door Napoleon en ten slotte door bombardementen tijdens Wereldoorlog II. Het ontwerp van het huidige kasteel was het resultaat van een restauratieproject dat in 1957 begon. De geprezen Italiaanse architect Carlo Scarpa kreeg de moeilijke taak om het kasteel om te vormen tot een huis voor enkele van Italië's beste meesterwerken. 

Vandaag is het gerenoveerde Museo di Castelvecchio een architecturaal wonder met enorme glasbladen en zichtbaar metaal als aanvulling op het oorspronkelijke middeleeuwse steenwerk. Voor vele bezoekers aan het museum is het geïnspireerde ontwerp de voornaamste attractie. Nochtans liggen achter de deuren enkele van de meest herkenbare kunstwerken uit de Renaissance en Middeleeuwen in Italië. 

Loop langs de uitgebreide collectie en zie opmerkelijke werken. Bewonder schilderijen van de Madonna geschilderd door Pisanello, Stefano da Verona, Gentile Bellini en Girolamo dai Libri. Beklim de door Scarpa ontworpen trap om een collectie van Romaanse beeldhouwwerken te bereiken. Een 12e-eeuws basreliëf met de naam Sarcofago dei santi Sergio e Bacco is één van de hoogtepunten, samen met een groots ruiterstandbeeld.

Ontdek overblijfselen en belangrijke historische kunstvoorwerpen uit de 14e eeuw die samen het van Verona samenvatten. De tentoonstelling bevat vazen, messen en standbeelden uit de Middeleeuwen, waarvan vele toebehoorden aan de adellijke Della Scala-familie, die het kasteel hadden opgericht.

Ga naar buiten voor een ontspannende wandeling op het kasteelterrein. Hier ben je het best geplaatst om een fotootje te nemen van de architectuur van Scarpa, met Verona op de achtergrond.

Het Museo di Castelvecchio bevindt zich in het centrum van Verona en kan te voet of met de bus vanaf alle centrale locaties bereikt worden. Er zijn een aantal gratis parkeerplaatsen beschikbaar in de straten rond het museum. Er geldt een toegangsprijs. Het museum is elke dag open, maar is op maandagochtend en de ochtend van eerste Kerstdag en die van Nieuwjaar gesloten.


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Castelvecchio Museum

Alle 1.137 accommodaties in de buurt van Castelvecchio Museum bekijken
Hotel Milano & Spa € 122
Hotel Milano & Spa

Hotel Milano & Spa

Vicolo Tre Marchetti, 11, Verona, VR
   
  3.5 van 5.0 Sterren

  Deze accommodaties bevinden zich op verschillende plekken in Verona.

  Hotel Leon d'Oro € 112
  Hotel Leon d'Oro

  Hotel Leon d'Oro

  Viale Piave 5, Verona, VR
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Cittadella, binnen 15 minuten lopen van Porta Nuova en Veronafiere. Ook Teatro Ristori en Juliet's Tomb liggen binnen 2 km afstand. Station Verona Porta Nuova ligt op 8 minuten lopen.

   Opera Relais de Charme € 112
   Opera Relais de Charme

   Opera Relais de Charme

   Via Valerio Catullo 1, Verona, VR
     
    0.0 van 5.0 Sterren

    Dit gezinsvriendelijke appartement in Verona ligt in de historische wijk, binnen 5 minuten lopen van Casa di Guilietta, Piazza delle Erbe en Arena di Verona. Ook Piazza dei Signori en Castelvecchio liggen binnen 10 minuten lopen. Station Verona Porta Nuova ligt op 22 minuten lopen en naar Station Verona Porta Vescovo is het 28 minuten lopen.

    Hotel Accademia € 163
    Hotel Accademia

    Hotel Accademia

    Via Scala 12, Verona, VR
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit romantische hotel ligt in Centrum van Verona, binnen 5 minuten lopen van Casa di Guilietta en Piazza delle Erbe. Ook Arena di Verona en Piazza Bra liggen binnen 10 minuten lopen. Station Verona Porta Nuova ligt op 23 minuten lopen en naar Station Verona Porta Vescovo is het 27 minuten lopen.

     Hotel Mastino € 76
     Hotel Mastino

     Hotel Mastino

     Corso Porta Nuova 16, Verona, VR
       
      3.0 van 5.0 Sterren

      Deze accommodaties bevinden zich op verschillende plekken in Verona.

      Hotel San Luca € 81
      Hotel San Luca

      Hotel San Luca

      Vicolo Volto San Luca, 8, Verona, VR
        
       3.0 van 5.0 Sterren

       Dit gezinsvriendelijke hotel in Verona ligt in de historische wijk, binnen 5 minuten lopen van Teatro Ristori, Castelvecchio en Arena di Verona. Ook Ponte Scaligero en Piazza Bra liggen binnen 10 minuten lopen. Station Verona Porta Nuova ligt op 16 minuten lopen.

       Hotel Siena € 80
       Hotel Siena

       Hotel Siena

       Via G. Marconi 41, Verona, VR
         
        2.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Centrum van Verona, binnen 10 minuten lopen van Teatro Ristori en Castelvecchio. Ook Ponte Scaligero en Arena di Verona liggen binnen 15 minuten lopen. Station Verona Porta Nuova ligt op 13 minuten lopen.

        The Hotel Firenze, Sure Hotel Collection by Best Western € 115
        The Hotel Firenze, Sure Hotel Collection by Best Western

        The Hotel Firenze, Sure Hotel Collection by Best Western

        Corso Porta Nuova 88, Verona, VR
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Centrum van Verona, binnen 15 minuten lopen van Porta Nuova, Arena di Verona en Castelvecchio. Ook Ponte Scaligero en Piazza Bra liggen binnen 15 minuten lopen. Station Verona Porta Nuova ligt op 8 minuten lopen.