Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Profiteer van de prijsgarantie voor je reis.

Doorzoek meer dan 321.000 hotels en 400 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd.

Profiteer van de prijsgarantie voor je reis.


Central Park

Dit park is een oase van rust in de betonjungle van Manhattan. De perfecte plek om je voeten wat rust te gunnen en lekker te picknicken.

Als je op de filmgeschiedenis afgaat, heeft geen enkel ander park ter wereld zo vaak als filmdecor gefungeerd als New York City's Central Park. 'When Harry Met Sally', 'Annie Hall', 'Home Alone 2' en 'Sex and the City: The Movie' bevatten allemaal scènes die zijn opgenomen in dit iconische park in Manhattan. Het werd in 1857 geopend en staat bekend als een van de meeste gekoesterde stukken openbaar groen in de stad.

Central Park vormt de scheiding tussen de Upper West Side en de Upper East Side. Het ligt tussen 59th en 110th Street. Het terrein van 341 hectare bevat veel groen, maar ook historische monumenten en sportfaciliteiten. Het is een geliefde plek om de stedelijke chaos van Manhattan even achter je te laten. De ontwerpers van het park waren Calvert Vaux en·Frederick Law Olmsted, de man achter andere beroemde landschapsprojecten, zoals de campus van Stanford University en de Niagara Reservation in Niagara Falls.

Mede dankzij de monumenten is er genoeg te zien en te doen in Central Park. Je vindt er de Bethesda Fountain, het beroemde Loeb Boathouse Restaurant en Strawberry Fields, waar het Imagine-gedenkteken voor John Lennon staat. Er is 93 kilometer aan wandelpaden en er zijn 21 speeltuinen. Als je in een warme periode in New York bent, zijn een ritje per koets of een paar rondjes in de Central Park Carousel verplichte kost voor de romantici onder ons. Van april tot november is het mogelijk een roeiboot te huren bij de Boathouse. 's Winters zijn er twee schaatsbanen in Central Park en de bekroonde Central Park Zoo is het hele jaar door te bezichtigen.

Liefhebbers van geschiedenis en architectuur zullen de fascinerende bouwwerken in het park wel kunnen waarderen. Het Arsenal, dat veel weg heeft van een middeleeuws fort, maar in werkelijkheid een voormalig munitiedepot was voor de New York State's National Guard, is in de jaren 50 van de negentiende eeuw gebouwd en is dus ouder dan park zelf. Een ander prachtig gebouw is Belvedere Castle, waar dagelijks gratis rondleidingen worden gegeven. Verder zijn er verspreid over het park verschillende bronzen monumenten die eer betonen aan vele uiteenlopende personen, van Hans Christian Andersen tot aan Romeo en Julia.

Mocht je de weg kwijtraken, dan kun je een van de vriendelijke vrijwilligers op de informatiepunten om hulp vragen. Ze kunnen je ook voorzien van een gedetailleerde kaart van het park en je een eind op weg helpen.

Hoewel er van alles te doen is in Central Park, moet je vooral ook even de tijd nemen om te doen wat New Yorkers doen: haal een hotdog, pretzel of ijsje bij een van de vele kraampjes, zoek een zonnig plekje op de Great Lawn op en ga even lekker niksen.

Central Park ligt tussen de Upper West Side en Upper East Side en is goed bereikbaar per metro of bus.


Gids voor Central Park


Beste hotelaanbiedingen

Alle 1.508 hotels in Central Park weergeven
€ 115
Hudson New York, Central Park

Hudson New York, Central Park

358 W 58th St, New York
3,5
/ 5, op basis van 3.239 beoordelingen
4.0 van 5.0

Het trendy Hudson, A Morgans Original, dat is ontworpen door Philippe Starck, bevindt zich op slechts 1 blok afstand van de winkels en restaurants van Time Warner Center; Central Park ligt op 1 blok afstand en Lincoln Center ligt 5 blokken naar het noorden.

€ 167
Park Lane Hotel

Park Lane Hotel

36 Central Park S, New York
4,0
/ 5, op basis van 2.826 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit hotel in New York ligt aan de overkant van Central Park, op twee blokken van de winkels van Fifth Avenue, minder dan drie blokken van Columbus Circle en acht blokken van Rockefeller Center. Er is een treinstation in de buurt.

€ 108
West Side YMCA

West Side YMCA

5 West 63rd Street, New York
3,1
/ 5, op basis van 411 beoordelingen
2.0 van 5.0

Dit hostel ligt in het centrum van Manhattan, binnen 10 minuten lopen van Lincoln Center en Carnegie Hall. Ook Barney's en Broadway liggen binnen 2 km afstand.

€ 177
La Quinta Inn & Suites New York City Central Park

La Quinta Inn & Suites New York City Central Park

31 W 71st St, New York
3,7
/ 5, op basis van 110 beoordelingen
2.5 van 5.0

La Quinta Inn & Suites, dat zich aan de Upper West Side van Manhattan bevindt, ligt op een afstand van een half stratenblok van Central Park en op 5 minuten loopafstand van metrostations. Het American Museum of Natural History ligt 8 straatblokken naar het zuiden

€ 403
Trump International Hotel & Tower New York

Trump International Hotel & Tower New York

1 Central Park W, New York
4,6
/ 5, op basis van 369 beoordelingen
5.0 van 5.0

Dit luxe hotel met 52 verdiepingen aan Central Park biedt onderdak aan het gerenommeerde restaurant Jean Georges, dat drie Michelin-sterren heeft, en bevindt zich vlak bij de winkels aan Columbus Circle, op Fifth Avenue en in Lincoln Center.

€ 499
The Plaza Hotel

The Plaza Hotel

Fifth Avenue at Central Park South, New York
4,4
/ 5, op basis van 312 beoordelingen
5.0 van 5.0

Dit beroemde New York hotel, ideaal gelegen tussen Fifth Avenue en Central Park, heropende in de lente van 2008 na een volledige renovatie. Deze investering van $400 miljoen heeft het geheel nieuw leven ingeblazen.

Park Savoy Hotel

Park Savoy Hotel

158 W 58th St, New York
2,7
/ 5, op basis van 476 beoordelingen
2.5 van 5.0

Dit hotel ligt in Central New York City, binnen 10 minuten lopen van Carnegie Hall, Ed Sullivan Theater en Museum of Modern Art. Ook Barney's en Rockefeller Center liggen binnen 15 minuten lopen.

€ 135
Astor on the Park

Astor on the Park

465 Central Park West, New York
3,0
/ 5, op basis van 53 beoordelingen
3.0 van 5.0

Dit hotel in Manhattan ligt binnen 2 km afstand van Museum van de Stad New York, Universiteit Columbia en Apollo Theater. Ook Central Park en Solomon R. Guggenheim Museum liggen binnen 3 km afstand.

De beste Vlucht + Hotel-deals