Cuba

Reisgids
El Capitolio toont straten, een overheidsgebouw en een stad

Neem een kijkje op het grootste eiland van het Caraïbisch gebied, een land dat lang voor de rest van de wereld werd afgesloten. Laat je meeslepen door zijn landschap, architectuur, muziek en historische straten.

Cuba is het grootste land in de Caraïbische Zee en biedt een bijzondere mix van oude Spaans-koloniale architectuur, klassieke auto's, salsa en rumba. Bezoekers van over de hele wereld komen daarnaast af op de prachtige natuurschoon van het eiland. Kom bij op fantastische stranden en trek door het drasland terwijl je onderweg op zoek gaat naar exotische vogelsoorten.

Begin je Cubaanse bezoek in de hoofdstad, Havana. Het historische, compacte centrum Habana Vieja bevat kastelen, kerken, paleizen en geplaveide pleinen. Hier kun je dan ook terecht voor enkele van de meest interessante bezienswaardigheden op het eiland. Neem een kijkje in het 18e-eeuwse Catedral de La Habana, een kathedraal met een barokke voorkant, standbeelden en muurschilderingen. Leer over Che Guevara en de opkomst van het communisme in het Museo de la Revolución, te vinden in het oude presidentiële paleis. Wandel na zonsondergang over de pleinen en straten vol koloniale gebouwen. Bestel onderweg in een bar een drankje en luister naar de live bands die Cubaanse soul en salsa spelen.

Bezoek het Plaza de la Revolución, een enorm publiekelijke plein in het moderne Havana waar politieke demonstraties plaatsvinden. Als je de stad bezoekt, zullen de auto's zeker opvallen. Dit zijn namelijk vooral Amerikaanse klassiekers, restanten uit de tijd vóór de revolutie.

Ook valt er genoeg te zien in andere Cubaanse steden. Zo kun je voor Spaanse koloniale huizen en kerken terecht in Trinidad en kun je in Santiago de Cuba de Afrikaans-Caraïbische cultuur bewonderen.

Cuba kent een aangenaam, subtropisch klimaat en je kunt er vrijwel het hele jaar lang van de zon genieten. Op zo'n 2 uur van Havana ligt Veradero, een badplaats met witte zandstranden en een golfbaan. Ook kun je hier uit enkele wateractiviteiten kiezen. Neem een duik bij het koraal net buiten de noordelijke kust van Cuba en bestel een mojito op de met palmen begroeide stranden van Playa Santa Lucía.

Of ga de natuur in bij het Biosfeerreservaat Ciénaga de Zapata in zuidelijk Cuba. Er wonen onder andere krokodillen en talloze vogelsoorten in dit grote draslandgebied. Kies voor een rondleiding met gids van de Laguna de las Salinas om duizenden roze flamingo's te zien.

Je vindt Cuba op 150 kilometer ten zuiden van de Verenigde Staten. Reizen tussen de twee landen is nu gebruikelijker dan in voorgaande decennia, maar is nog altijd niet heel frequent.

Populaire steden in Cuba

Malecon inclusief een kuststadje, een stad en algemene kustgezichten
Havana
Staat bekend om Dans, Unesco-werelderfgoed en Jazz
Bestel een rumcocktail of geniet van een sigaar op een terras met uitzicht op het bijzondere oude centrum terwijl je met je reisgezelschap of lokale bewoners over de geschiedenis van deze Caraïbische stad praat.

Redenen voor een bezoekje

  • Hotel Nacional de Cuba
  • University of Havana
  • John Lennon Park
Leoncio Vidal Park bevat een stad, een plein en een zonsondergang
Santa Clara
Staat bekend om Natuurparken, Dierentuin en Monumenten
Nadat Che Guevara deze stad in 1959 bevrijdde, zette deze stad zijn revolutionaire pad voort, wat uiteindelijk tot gewaagde culturele ontwikkelingen leidde.

Redenen voor een bezoekje

  • Monumento a la Toma del Tren Blindado
  • Estatua Che y Niño
  • Vidal Park
Cienfuegos toont historische architectuur en een overheidsgebouw
Cienfuegos
Staat bekend om Monumenten, (Motor)bootverhuur en Meren
Dit voormalig Spaanse handelscentrum was vroeger een Franse nederzetting en is uitgegroeid tot moderne stad aan het water, met interessante architectuur en talloze soorten activiteiten.

Redenen voor een bezoekje

  • Palacio de Valle
  • Palacio Ferrer
  • Centro Recreativo la Punta
Santiago de Cuba
Santiago de Cuba
Staat bekend om Monumenten, Museums en Culturele activiteiten
Kom naar Santiago de Cuba en ontdek de monumenten, de musea en de parken!
Matanzas
Matanzas
Staat bekend om Uitzicht op de rivier, Monumenten en Tours
Deze stad aan de noordkust ligt rond een stille baai en staat door zijn culturele erfgoed bekend als het Athene van Cuba.
Bayamo
Bayamo
Staat bekend om Museums, Culturele activiteiten en Avontuurlijk
Hoog tijd voor een reis! Ontdek de musea, de cultuur en de avontuurlijke excursies in Bayamo.

Cuba

Kies twee of meer items en bespaar op je reis: