Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Dogenpaleis (Palazzo Ducale)

In dit grootse gebouw resideerden eeuwenlang de machthebbers van Venetië. Het straalt nog altijd rijkdom en macht uit.

De roze marmeren voorgevel van het Dogenpaleis (Palazzo Ducale) uit de veertiende eeuw is een opvallende verschijning op het San Marcoplein. De gewelfde loggia en de vestingachtige spitsen op de bovenkant van de muren stralen rijkdom en macht uit naar iedereen die Venetië over zee benadert. Elk aspect van dit gebouw werd ontworpen om indruk te maken, van de imposante inrichting van de Sala del Maggior Consiglio ('Zaal van de Grote Raad') tot de luxe vertrekken.

Begin je bezoek op de binnenplaats met zijn hoog oprijzende marmeren loggia's. Vanaf de top van de brede, witte trap, de Scala dei Giganti, kijken standbeelden van Mars en Neptunus uit over de open ruimte.

Van de zevende tot de achttiende eeuw werd Venetië geregeerd door gekozen machthebbers. Zoals je tijdens je wandeling door het paleis zult zien, baadden de heersers, de 'doges', in luxe. Bewonder de ruimten met fresco's, schilderijen en luisterrijke schouwen. Ze zien er nog hetzelfde uit als in de dagen toen Venetië nog de Meest Serene Republiek van Venetië heette. Kijk ook goed omhoog; de gegraveerde houten plafonds zijn ware kunstwerken.

Beklim de Scala d'Oro ('gouden trap') naar de Sala del Maggior Consiglio, de grootste en indrukwekkendste ruimte. Bewonder het enorme schilderij, het Paradijs van Tintoretto, achter de troon. Ook de wanden van alle andere ambtelijke vertrekken worden opgesierd door schilderijen, fresco's en beelden van Tintoretto en andere kunstenaars.

Ontdek de kerker waar de legendarische rokkenjager Casanova ooit gevangenzat. Deze is via de Brug der Zuchten met het paleis verbonden. Volgens de overlevering dankt de brug zijn naam aan het feit dat gevangenen hier, voordat ze gevangen werden gezet, nog één keer in de buitenlucht konden inademen.

Het paleis is dagelijks geopend en in de zomer extra lang. Er worden audiotours verhuurd. Wil je de rijen overslaan en nog meer van het paleis zien? Doe dan (tegen een extra toeslag) mee met de Itinerari Segreti-tour ('geheime route') van het museum. Hiermee kom je in ruimten die niet geopend zijn voor het grote publiek. Vanuit het museumcafé heb je een fantastisch uitzicht op het San Marcoplein.


Dogenpaleis Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Dogenpaleis

Alle 4.012 accommodaties in de buurt van Dogenpaleis bekijken
Hotel Cavalletto e Doge Orseolo € 81
Hotel Cavalletto e Doge Orseolo

Hotel Cavalletto e Doge Orseolo

Piazza San Marco 1107, Calle del Cavalletto, Venetië, VE
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in San Marco, vlak bij San Marcoplein, Museo Correr en Campanile van Venetië. Ook Palazzo Contarini del Bovolo en Dogenpaleis liggen binnen 5 minuten lopen. Station Venetië Santa Lucia ligt op 26 minuten lopen.

  Hilton Molino Stucky Venice € 136
  Hilton Molino Stucky Venice

  Hilton Molino Stucky Venice

  Isola Della Giudecca 810, Venetië, VE
    
   5.0 van 5.0 Sterren

   Dit luxe hotel ligt in het centrum van Venetië, binnen 15 minuten lopen van Squero di San Trovaso, Accademia di Belle Arti en Peggy Guggenheim-museum. Ook Ca' Rezzonico (museum) en Grand Canal liggen binnen 2 km afstand. Station Venetië Santa Lucia ligt op 29 minuten lopen.

   Hotel Ala (Adults Recom'd) € 86
   Hotel Ala (Adults Recom'd)

   Hotel Ala (Adults Recom'd)

   San Marco 2494, Campo Santa Maria Del Giglio, Venetië, VE
     
    3.5 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in San Marco, vlak bij Santa Maria del Giglio en Teatro La Fenice. Ook San Marcoplein en Basilica di Santa Maria della Salute liggen binnen 10 minuten lopen. Station Venetië Santa Lucia ligt op 26 minuten lopen.

    Hotel Montecarlo € 72
    Hotel Montecarlo

    Hotel Montecarlo

    Calle Specchieri 463 San Marco, Venetië, VE
      
     3.0 van 5.0 Sterren

     Dit gezinsvriendelijke hotel in Venetië ligt in de historische wijk, vlak bij Basiliek van San Marco, San Marcoplein en Campanile van Venetië. Ook Brug der Zuchten en Grand Canal liggen binnen 10 minuten lopen. Station Venetië Santa Lucia ligt op 25 minuten lopen.

     Hotel Danieli, a Luxury Collection Hotel, Venice € 340
     Hotel Danieli, a Luxury Collection Hotel, Venice

     Hotel Danieli, a Luxury Collection Hotel, Venice

     Riva Degli Schiavoni, 4196, Venetië, VE
       
      5.0 van 5.0 Sterren

      Dit gezinsvriendelijke hotel in Venetië ligt in de historische wijk, vlak bij Riva degli Schiavoni, Brug der Zuchten en Dogenpaleis. Ook Campanile van Venetië en Basiliek van San Marco liggen binnen 5 minuten lopen.

      Hotel Savoia & Jolanda € 102
      Hotel Savoia & Jolanda

      Hotel Savoia & Jolanda

      Riva Degli Schiavoni 4187, Venetië, VE
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Castello, vlak bij Riva degli Schiavoni en Brug der Zuchten. Ook Campanile van Venetië en Basiliek van San Marco liggen binnen 10 minuten lopen.

       Baglioni Hotel Luna - The Leading Hotels of the World € 280
       Baglioni Hotel Luna - The Leading Hotels of the World

       Baglioni Hotel Luna - The Leading Hotels of the World

       San Marco, 1243, Venetië, VE
         
        5.0 van 5.0 Sterren

        Dit luxe hotel ligt in San Marco, vlak bij Museo Correr, San Marcoplein en Grand Canal. Ook Campanile van Venetië en Dogenpaleis liggen binnen 5 minuten lopen. Station Venetië Santa Lucia ligt op 28 minuten lopen.

        Hotel Centauro € 58
        Hotel Centauro

        Hotel Centauro

        Campo Daniele Manin 4297, San Marco, Venetië, VE
          
         3.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in San Marco, vlak bij Palazzo Contarini del Bovolo, Grand Canal en Teatro La Fenice. Ook San Marcoplein en Rialtobrug liggen binnen 10 minuten lopen. Station Venetië Santa Lucia ligt op 25 minuten lopen.