Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Duomo di Verona

Bewonder de diverse architecturale stijlen van de voornaamste kerk van Verona en ontdek een rijke geschiedenis die teruggaat naar de 12e eeuw. 

Als één van de heiligste katholieke plaatsen in Verona trekt de kathedraal (of Duomo) elk jaar duizenden bezoekers aan die hier naartoe komen voor een gebed en om de mooie architectuur te bewonderen. Binnen vind je enkele kleine kapellen, gewelfde plafonds, adembenemende fresco's en beeldhouwwerken. Woon een ochtenddienst bij die verzorgd wordt door de bisschop van Verona of geniet van een kalm moment van zelfreflectie in één van de kapellen.

De Kathedraal van Verona werd in de 12e eeuw gebouwd op de funderingen van een middeleeuwse kerk die in 1117 door een aardbeving werd vernietigd. De voorgevel en binnenkant van de kathedraal zijn echter enkele malen gerenoveerd. Loop rond de huidige Kathedraal van Verona en merk het aantal verschillende bouwstijlen dat tijdens de bouw gebruikt werd.

Loop langs de standbeelden van de heilige bewakers die de ingang van de kerk aangeven. Kijk omhoog naar de hoge, gewelfde plafonds om de Renaissance-details van de muren en het dak te bewonderen.  Gotische ramen versieren de voorgevel van de kerk en zuilen van rood veronees marmer torenen hoog boven de drie gangpaden uit. 

Loop langs de eerste van de drie gangpaden naar het schip om de Capella Nichesola, een kleine kapel aan de linkerzijde van de kerk, te bereiken. Bewonder er bij de ingang de enorme Renaissance fresco van de 'Tenhemelopneming van de Maagd Maria'. 

Begeef je verder door de kathedraal om bij de andere kapellen aan te komen, waaronder de Capella Mazzanti, waar de sarcofaag van Sant'Agata ligt. Verken de doopkapel van San Giovanni en merk de achthoekige fontein op, dat gekerfd werd uit één enkele blok marmer. Naast de doopkapel ligt de minuscule kapel van Santa Elena, waar Romeinse mozaïeken de vloer versieren.

Er worden de hele week diensten gehouden in de Kathedraal. Wees opmerkzaam voor anderen als je tijdens deze tijden een bezoekje brengt. Er geldt een kleine toegangsprijs en de kathedraal is dagelijks open. De kathedraal ligt aan de oever van de Adige, en kan te voet of met de bus bereikt worden. In de omgeving vind je parkeergelegenheid met parkeermeters.


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Duomo di Verona

Alle 1.108 accommodaties in de buurt van Duomo di Verona bekijken
Hotel Milano & Spa € 119
Hotel Milano & Spa

Hotel Milano & Spa

Vicolo Tre Marchetti, 11, Verona, VR
   
  3.5 van 5.0 Sterren

  Dit wellness hotel ligt in Centrum van Verona, vlak bij Piazza Bra en Arena di Verona. Ook Casa di Guilietta en Piazza delle Erbe liggen binnen 10 minuten lopen. Station Verona Porta Nuova ligt op 20 minuten lopen en naar Station Verona Porta Vescovo is het 29 minuten lopen.

  Hotel Accademia € 163
  Hotel Accademia

  Hotel Accademia

  Via Scala 12, Verona, VR
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit romantische hotel ligt in Centrum van Verona, binnen 5 minuten lopen van Casa di Guilietta en Piazza delle Erbe. Ook Arena di Verona en Piazza Bra liggen binnen 10 minuten lopen. Station Verona Porta Nuova ligt op 23 minuten lopen en naar Station Verona Porta Vescovo is het 27 minuten lopen.

   Opera Relais de Charme € 109
   Opera Relais de Charme

   Opera Relais de Charme

   Via Valerio Catullo 1, Verona, VR
     
    0.0 van 5.0 Sterren

    Dit gezinsvriendelijke appartement in Verona ligt in de historische wijk, binnen 5 minuten lopen van Casa di Guilietta, Piazza delle Erbe en Arena di Verona. Ook Piazza dei Signori en Castelvecchio liggen binnen 10 minuten lopen. Station Verona Porta Nuova ligt op 22 minuten lopen en naar Station Verona Porta Vescovo is het 28 minuten lopen.

    Hotel Leon d'Oro € 112
    Hotel Leon d'Oro

    Hotel Leon d'Oro

    Viale Piave 5, Verona, VR
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Cittadella, binnen 15 minuten lopen van Porta Nuova en Veronafiere. Ook Teatro Ristori en Juliet's Tomb liggen binnen 2 km afstand. Station Verona Porta Nuova ligt op 8 minuten lopen.

     Hotel Mastino € 82
     Hotel Mastino

     Hotel Mastino

     Corso Porta Nuova 16, Verona, VR
       
      3.0 van 5.0 Sterren

      Dit wellness hotel ligt in Centrum van Verona, binnen 5 minuten lopen van Stadhuis van Verona, Arena di Verona en Piazza Bra. Ook Castelvecchio en Ponte Scaligero liggen binnen 10 minuten lopen. Station Verona Porta Nuova ligt op 15 minuten lopen.

      Truly Verona € 80
      Truly Verona

      Truly Verona

      Via Ponte Rofiolo 2/A, Verona, VR
        
       0.0 van 5.0 Sterren

       Dit appartement ligt in Centrum van Verona, binnen 10 minuten lopen van Adige River, Arena di Verona en Casa di Guilietta. Ook Castelvecchio en Piazza delle Erbe liggen binnen 15 minuten lopen. Station Verona Porta Nuova ligt op 22 minuten lopen en naar Station Verona Porta Vescovo is het 25 minuten lopen.

       Hotel Giulietta e Romeo 3 stelle (Superior) € 105
       Hotel Giulietta e Romeo 3 stelle (Superior)

       Hotel Giulietta e Romeo 3 stelle (Superior)

       Vicolo Tre Marchetti 3, Verona, VR
         
        3.0 van 5.0 Sterren

        Dit gezinsvriendelijke hotel in Verona ligt in de historische wijk, binnen 5 minuten lopen van Arena di Verona, Casa di Guilietta en Piazza Bra. Ook Piazza delle Erbe en Piazza dei Signori liggen binnen 10 minuten lopen. Station Verona Porta Nuova ligt op 21 minuten lopen en naar Station Verona Porta Vescovo is het 29 minuten lopen.

        Oriana Suites Verona € 113
        Oriana Suites Verona

        Oriana Suites Verona

        VIA G.OBERDAN 9, Verona
          
         0.0 van 5.0 Sterren

         Dit pension ligt in Centrum van Verona, binnen 5 minuten lopen van Santa Apostoli, Arena di Verona en Piazza Bra. Ook Piazza delle Erbe en Piazza dei Signori liggen binnen 10 minuten lopen. Station Verona Porta Nuova ligt op 21 minuten lopen.