Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Duomo di Verona

Bewonder de diverse architecturale stijlen van de voornaamste kerk van Verona en ontdek een rijke geschiedenis die teruggaat naar de 12e eeuw. 

Als één van de heiligste katholieke plaatsen in Verona trekt de kathedraal (of Duomo) elk jaar duizenden bezoekers aan die hier naartoe komen voor een gebed en om de mooie architectuur te bewonderen. Binnen vind je enkele kleine kapellen, gewelfde plafonds, adembenemende fresco's en beeldhouwwerken. Woon een ochtenddienst bij die verzorgd wordt door de bisschop van Verona of geniet van een kalm moment van zelfreflectie in één van de kapellen.

De Kathedraal van Verona werd in de 12e eeuw gebouwd op de funderingen van een middeleeuwse kerk die in 1117 door een aardbeving werd vernietigd. De voorgevel en binnenkant van de kathedraal zijn echter enkele malen gerenoveerd. Loop rond de huidige Kathedraal van Verona en merk het aantal verschillende bouwstijlen dat tijdens de bouw gebruikt werd.

Loop langs de standbeelden van de heilige bewakers die de ingang van de kerk aangeven. Kijk omhoog naar de hoge, gewelfde plafonds om de Renaissance-details van de muren en het dak te bewonderen.  Gotische ramen versieren de voorgevel van de kerk en zuilen van rood veronees marmer torenen hoog boven de drie gangpaden uit. 

Loop langs de eerste van de drie gangpaden naar het schip om de Capella Nichesola, een kleine kapel aan de linkerzijde van de kerk, te bereiken. Bewonder er bij de ingang de enorme Renaissance fresco van de 'Tenhemelopneming van de Maagd Maria'. 

Begeef je verder door de kathedraal om bij de andere kapellen aan te komen, waaronder de Capella Mazzanti, waar de sarcofaag van Sant'Agata ligt. Verken de doopkapel van San Giovanni en merk de achthoekige fontein op, dat gekerfd werd uit één enkele blok marmer. Naast de doopkapel ligt de minuscule kapel van Santa Elena, waar Romeinse mozaïeken de vloer versieren.

Er worden de hele week diensten gehouden in de Kathedraal. Wees opmerkzaam voor anderen als je tijdens deze tijden een bezoekje brengt. Er geldt een kleine toegangsprijs en de kathedraal is dagelijks open. De kathedraal ligt aan de oever van de Adige, en kan te voet of met de bus bereikt worden. In de omgeving vind je parkeergelegenheid met parkeermeters.


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Duomo di Verona

Alle 1.565 accommodaties in de buurt van Duomo di Verona bekijken
Hotel Accademia € 102
Hotel Accademia

Hotel Accademia

Via Scala 12, Verona, VR
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit romantische hotel ligt in Centrum van Verona, binnen 5 minuten lopen van Casa di Guilietta en Piazza delle Erbe. Ook Arena di Verona en Piazza Bra liggen binnen 10 minuten lopen. Station Verona Porta Nuova ligt op 23 minuten lopen en naar Station Verona Porta Vescovo is het 27 minuten lopen.

  Hotel Milano & Spa € 70
  Hotel Milano & Spa

  Hotel Milano & Spa

  Vicolo Tre Marchetti, 11, Verona, VR
    
   3.5 van 5.0 Sterren

   Dit wellness hotel ligt in Centrum van Verona, vlak bij Piazza Bra en Arena di Verona. Ook Casa di Guilietta en Piazza delle Erbe liggen binnen 10 minuten lopen. Station Verona Porta Nuova ligt op 20 minuten lopen en naar Station Verona Porta Vescovo is het 29 minuten lopen.

   Hotel Mastino € 78
   Hotel Mastino

   Hotel Mastino

   Corso Porta Nuova 16, Verona, VR
     
    3.0 van 5.0 Sterren

    Dit wellness hotel ligt in Centrum van Verona, binnen 5 minuten lopen van Stadhuis van Verona, Arena di Verona en Piazza Bra. Ook Castelvecchio en Ponte Scaligero liggen binnen 10 minuten lopen. Station Verona Porta Nuova ligt op 15 minuten lopen.

    The Hotel Firenze, Sure Hotel Collection by Best Western € 105
    The Hotel Firenze, Sure Hotel Collection by Best Western

    The Hotel Firenze, Sure Hotel Collection by Best Western

    Corso Porta Nuova 88, Verona, VR
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Centrum van Verona, binnen 15 minuten lopen van Porta Nuova, Arena di Verona en Castelvecchio. Ook Ponte Scaligero en Piazza Bra liggen binnen 15 minuten lopen. Station Verona Porta Nuova ligt op 8 minuten lopen.

     Opera Relais de Charme € 80
     Opera Relais de Charme

     Opera Relais de Charme

     Via Valerio Catullo 1, Verona, VR
       
      0.0 van 5.0 Sterren

      Dit gezinsvriendelijke appartement in Verona ligt in de historische wijk, binnen 5 minuten lopen van Casa di Guilietta, Arena di Verona en Piazza delle Erbe. Ook Piazza dei Signori en Castelvecchio liggen binnen 10 minuten lopen. Station Verona Porta Nuova ligt op 22 minuten lopen en naar Station Verona Porta Vescovo is het 28 minuten lopen.

      Due Torri Hotel € 206
      Due Torri Hotel

      Due Torri Hotel

      Piazza Sant Anastasia 4, Verona, VR
        
       5.0 van 5.0 Sterren

       Dit gezinsvriendelijke hotel ligt in het centrum van Verona, vlak bij Basilica di Sant'Anastasia en Arche scaligere. Ook Piazza dei Signori en Piazza delle Erbe liggen binnen 5 minuten lopen. Station Verona Porta Vescovo ligt op 26 minuten lopen en naar Station Verona Porta Nuova is het 30 minuten lopen.

       Hotel Giulietta e Romeo 3 stelle (Superior) € 88
       Hotel Giulietta e Romeo 3 stelle (Superior)

       Hotel Giulietta e Romeo 3 stelle (Superior)

       Vicolo Tre Marchetti 3, Verona, VR
         
        3.0 van 5.0 Sterren

        Dit gezinsvriendelijke hotel in Verona ligt in de historische wijk, binnen 5 minuten lopen van Arena di Verona, Casa di Guilietta en Piazza Bra. Ook Piazza delle Erbe en Piazza dei Signori liggen binnen 10 minuten lopen. Station Verona Porta Nuova ligt op 21 minuten lopen en naar Station Verona Porta Vescovo is het 29 minuten lopen.

        Grand Hotel € 125
        Grand Hotel

        Grand Hotel

        Corso Porta Nuova 105, Verona, VR
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit gezinsvriendelijke hotel in Verona ligt in de historische wijk, binnen 10 minuten lopen van Porta Nuova, Arena di Verona en Piazza Bra. Ook Casa di Guilietta en Piazza delle Erbe liggen binnen 2 km afstand. Station Verona Porta Nuova ligt op 10 minuten lopen.