Epcot

Ontwerp je eigen raceauto en ga op internationale voedselsafari in het themapark dat is gewijd aan de prestaties van de mens.

In Epcot®, dat staat voor Experimental Prototype Community of Tomorrow, kun je de toekomst aanschouwen. Je kunt ook de moderne wereld rondreizen in paviljoens die zijn gewijd aan verschillende naties. Epcot® bestrijkt 121 hectare en bestaat uit twee gedeelten: Future World en World Showcase. De tentoonstellingen in Future World zijn gericht op innovatie, technologie en wetenschap, terwijl de World Showcase het heden en verleden laat zien van culturen van elf verschillende landen.

Epcot® is een van de vier themaparken van het Walt Disney World® Resort, dat 35 kilometer ten zuidwesten van downtown Orlando ligt. Wanneer je het park binnenkomt, is Future World niet te missen. Daar zorgt het beeld van Epcot® wel voor: een gigantische bol, die door sommigen de 'reuzengolfbal' wordt genoemd. Binnen in deze bol kun je met Spaceship Earth een tocht van 16 minuten maken door de geschiedenis van menselijke communicatie.

Een ander hoogtepunt van Future World is de Soarin®, een simulatie van een hangglidervlucht boven een aantal van de bekendste bezienswaardigheden van Californië, waaronder de Golden Gate Bridge, Yosemite National Park en Malibu. Astronauten in spe haasten zich naar Mission: SPACE®. Ook in deze attractie wordt een vlucht gesimuleerd, dit keer in een ruimtecapsule naar Mars. Een van de populairste attracties van Future World is de Test Track® van Chevrolet. Hier kun je jouw eigen hoogwaardige auto ontwerpen en zien hoe goed deze stand houdt op een echte autotestbaan.

Op de World Showcase bezoek je elf landen zonder Florida te verlaten. Elk land heeft een eigen paviljoen en alle paviljoens bevinden zich rondom een rustige vijver. Probeer de keuken van elk land en koop souvenirs die uniek zijn voor de verschillende landen.

Voor kinderen is succes gegarandeerd met de attractie Seas with Nemo & Friends®. Deze bestaat uit een gigantisch aquarium, de 'clamobile' (oestertrein) en Turtle Talk with Crush, waar kinderen kunnen kletsen met de schildpad uit de Disney-Pixar-film Finding Nemo. Kinderen kunnen in de World Showcase hun eigen souvenir maken, dat ze gratis mee naar huis mogen nemen.

Neem minstens een dag de tijd voor Epcot®. Populaire attracties als Spaceship Earth zijn 's ochtends het drukst, dus zorg dat je er bent voordat de attractie opengaat of wacht tot later op de dag. Je kunt overnachten in een van de hotels van het Walt Disney World® Resort. Profiteer dan van de Extra Magic Hours voor hotelgasten; hiermee kun je ook voor en na de reguliere openingstijden de attracties verkennen.


Verken meer van Orlando (en omgeving)


Hotels in de omgeving

De beste 10 hotels het dichtst in de buurt bij Epcot®


De meestgeboekte hotels

De populairste aanbiedingen in de buurt van Epcot®

Alle hotels in de buurt van Epcot® weergeven