Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 895.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Orti Farnesiani

Als een van de oudste botanische tuinen van Europa heeft deze buitenplaats charmante renaissancearchitectuur te bieden en een geweldig uitzicht over het Forum Romanum.

Met de prachtige heggen, geurige bloemperken en indrukwekkende uitzichten over de stad, zijn de vredige Orti Farnesiani een geweldige plek voor een wandeling. Bekijk de twee elegante volières en verdiep je in de archeologische opgravingen die hier vlakbij plaatsvinden.

De tuinen zijn vernoemd naar de kardinaal Alessandro Farnese die dit stuk land in 1550 bemachtigde en er een luxe villa liet bouwen. De omliggende tuinen zijn ontworpen door Giacomo Barozzi da Vignola en binnen Europa waren dit enkele van de eerste botanische privétuinen.

Als je de tuinen nadert, kijk dan eens om je heen of je ziet waar momenteel een groot opgravingsproject plaatsvindt op het terrein. Dit project is al in gang sinds de negentiende eeuw, vanwege de ligging van de tuinen op de Domus Tiberiana uit de eerste eeuw.

Ondanks het archeologische project kun je nog steeds fijn wandelen in de tuinen. Er liggen verschillende paden en er zijn zeer diverse planten te zien. Geniet van de schaduw, een heerlijke dennengeur en wandel langs de nauwkeurig gesnoeide heggen die langs kleurige bloemen leiden.

Vervolg je weg naar de top van de heuvel om bij de volières uit te komen. De twee identieke paviljoens zijn uitgevoerd in een typische renaissancestijl, met wit gepleisterde muren en een schuin pannendak. Wandel door de smalle boogpoorten en geniet van een geweldig uitzicht richting de voet van de heuvel. Je kunt vanaf hier verschillende gebouwen van het Forum Romanun zien en ook enkele andere gebouwen in de stad, zoals het Colosseum, een paar km naar het oosten.

Je kunt met de metro en met de bus bij de Orti Farnesiani komen. De dichtstbijzijnde bushalte is de halte Via dei Fori Imperiali. Vanaf dit punt is het nog tien minuten lopen in zuidelijke richting langs het Forum. Als je te voet gaat, beklim dan de trappen van het Forum Romanum aan de noordwestzijde van de Palatijn. Je kunt de tuinen het hele jaar door gratis bezoeken.


Gids voor Farnesische Tuinen


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 6.600 accommodaties in de buurt van Farnesische Tuinen bekijken
Hotel Quirinale € 65
Hotel Quirinale

Hotel Quirinale

Via Nazionale 7, Rome
   
  4,2
  / 5, op basis van 3.039 beoordelingen
  4.0 van 5.0

  Dit gezinsvriendelijke hotel in Rome bevindt zich in Repubblica, vlak bij Via Nazionale en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Colosseum en Trevifontein liggen binnen 10 minuten lopen. Station Repubblica - Teatro dell'Opera ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Barberini is het 8 minuten lopen.

  iQ Hotel Roma € 68
  iQ Hotel Roma

  iQ Hotel Roma

  Via Firenze, 8, Rome
    
   4,7
   / 5, op basis van 3.335 beoordelingen
   4.0 van 5.0

   Dit hotel ligt in Repubblica, vlak bij Via Nazionale en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Colosseum en Trevifontein liggen binnen 10 minuten lopen. Station Repubblica - Teatro dell'Opera ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Barberini is het 9 minuten lopen.

   Hotel Artemide € 123
   Hotel Artemide

   Hotel Artemide

   Via Nazionale 22, Rome
     
    4,8
    / 5, op basis van 2.234 beoordelingen
    4.0 van 5.0

    Dit wellness hotel ligt in Repubblica, binnen 5 minuten lopen van Trevifontein en Colosseum. Ook Spaanse Trappen en Villa Borghese liggen binnen 15 minuten lopen. Station Repubblica - Teatro dell'Opera ligt op maar 5 minuten lopen en naar Station Barberini is het 8 minuten lopen.

    UNAHOTELS Decò Roma € 116
    UNAHOTELS Decò Roma

    UNAHOTELS Decò Roma

    Via Giovanni Amendola, 57, Rome
      
     4,4
     / 5, op basis van 2.218 beoordelingen
     4.0 van 5.0

     Dit hotel ligt in Stadscentrum van Rome, binnen 10 minuten lopen van Via Nazionale, Colosseum en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Trevifontein en Basilica di Santa Maria Maggiore liggen binnen 15 minuten lopen. Station Rome Termini ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Laziali is het 8 minuten lopen.

     Hotel Cosmopolita € 61
     Hotel Cosmopolita

     Hotel Cosmopolita

     Via Santa Eufemia, 5, Rome
       
      4,0
      / 5, op basis van 2.131 beoordelingen
      4.0 van 5.0

      Dit hotel ligt in Stadscentrum van Rome, vlak bij Via del Corso, Trevifontein en Colosseum. Ook Piazza Venezia en Monument van Victor Emanuel II liggen binnen 5 minuten lopen. Station Colosseo ligt op 12 minuten lopen en naar Station Cavour is het 13 minuten lopen.

      Monti Palace Hotel € 85
      Monti Palace Hotel

      Monti Palace Hotel

      Via Cavour, n.185, Rome
        
       4,6
       / 5, op basis van 1.029 beoordelingen
       4.0 van 5.0

       Dit hotel ligt in Monti, binnen 5 minuten lopen van Colosseum en Via del Boschetto. Ook Basilica di Santa Maria Maggiore en Keizerlijke Fora liggen binnen 10 minuten lopen. Station Cavour ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Colosseo is het 9 minuten lopen.

       Hotel Colosseum € 54
       Hotel Colosseum

       Hotel Colosseum

       Via Sforza 10, Rome
         
        4,2
        / 5, op basis van 2.052 beoordelingen
        3.0 van 5.0

        Dit hotel ligt in Monti, binnen 5 minuten lopen van Colosseum en Basilica di Santa Maria Maggiore. Ook Trevifontein en Teatro dell'Opera di Roma liggen binnen 15 minuten lopen. Station Cavour ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Colosseo is het 12 minuten lopen.

        Hotel Duca d'Alba € 66
        Hotel Duca d'Alba

        Hotel Duca d'Alba

        Via Leonina 14, Rome
          
         4,3
         / 5, op basis van 1.946 beoordelingen
         4.0 van 5.0

         Dit romantische hotel ligt in Monti, binnen 10 minuten lopen van Colosseum, Trevifontein en Forum Romanum. Ook Basilica di Santa Maria Maggiore en Teatro dell'Opera di Roma liggen binnen 15 minuten lopen. Station Cavour ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Colosseo is het 8 minuten lopen.