Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Flatiron Building

Een van de eerste wolkenkrabbers van New York City is een historische verwezenlijking van architectonische technieken en ontwerpen. Tegenwoordig is het nog altijd een van de meest kenmerkende en gefotografeerde gebouwen in de stad.

Het Flatiron Building is een van de meest opmerkelijke gebouwen in New York City. Je zult het gebouw onmiddellijk herkennen aan de unieke driehoekige vorm, die precies past op het wigvormige blok waar het op rust. De gevel van kalksteen en het stalen frame zijn mooie voorbeelden van de Beaux Arts-stijl uit de 20e eeuw. In het nabijgelegen voetgangersgebied en Madison Square Park vind je genoeg ruimte om te relaxen en ontspannen.

Het Flatiron heette oorspronkelijk het Fuller Building, na de man die de bouw heeft gefinancierd. Het gebouw is ontworpen door Daniel Burnham. De opvallende vorm doet denken aan een oude strijkbout, vandaar de naam Flatiron, ofwel strijkijzer. De bouw is begonnen in het begin van de 20e eeuw en toen het 20 verdiepingen hoog was, werd het beschouwd als de eerste wolkenkrabber van het land.

De gevel van kalksteen lijkt op een klassieke pilaar. Bekijk het krullende patroon op de gevel en zie hoe de voet van het gebouw versierd is en hoe de basis en bovenzijde overhangen. Bewonder de driehoekige vorm van dit gebouw, dat je doet denken aan een schip dat Fifth Avenue komt op zeilen. Aan de voorzijde van het gebouw, tussen Fifth Avenue en Broadway, vind je een klein monument dat de plaats aangeeft van het graf van een veteraan uit de Burgeroorlog.

Het Flatiron staat erom bekend dat het atypische valwinden veroorzaakt. Kijk richting 23rd Street en probeer je voor te stellen hoe dit eruit zag in 1920, toen het heel gebruikelijk was dat de politie hier de wacht hield om te voorkomen dat mannen bleven rondhangen in de hoop een glimp op te vangen van de opwaaiende rokken van vrouwen.

Het omliggende Flatiron District is een voetgangersvriendelijk gebied waar je heerlijk in de schaduw kunt uitrusten en kunt kijken naar de mensen om je heen.

Verken de nabijgelegen kleding, papier- en designwinkels en breng een bezoek aan de galerieën. Wandel door Madison Square Park om vanuit daar de gietijzeren architectuur vanuit een ander perspectief te bekijken. In het zuidelijk deel van het park kun je gebruikmaken van gratis Wi-Fi. In de zomer kun je hier gratis een concert of lezing bijwonen of de tentoongestelde kunst bewonderen.

Het Flatiron Building ligt op de kruising van Broadway en Fifth Street en markeert de overgang naar East 23rd Street. Het dichtstbijzijnde metrostation is 23rd Street Station.


Gids voor Flatiron Building


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 1.564 hotels in de buurt van Flatiron Building weergeven
€ 53
Hotel Pennsylvania

Hotel Pennsylvania

401 7th Ave, New York
2,7
/ 5, op basis van 24.067 beoordelingen
3.0 van 5.0

Dit hotel in New York op West 32nd Street ligt tegenover Seventh Avenue vanaf Madison Square Garden met daaronder het Amtrak/metrostation Penn Station.

€ 88
The Roosevelt Hotel, New York City

The Roosevelt Hotel, New York City

45 E 45th Street, New York
3,7
/ 5, op basis van 21.867 beoordelingen
4.5 van 5.0

Het Roosevelt Hotel New York ligt op de hoek van East 45th Street en Madison Avenue en biedt directe toegang tot winkels en Broadway-theaters 3 blokken verderop.

€ 61
YOTEL New York

YOTEL New York

570 Tenth Avenue, New York
4,3
/ 5, op basis van 9.882 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit hotel ligt in de omgeving Midtown West, dicht bij Jacob K. Javits Convention Center, Times Square en Broadway. Bezienswaardigheden in de omgeving zijn onder andere Rockefeller Center en Empire State Building.

€ 113
Shelburne NYC-an Affinia hotel

Shelburne NYC-an Affinia hotel

303 Lexington Avenue, New York
4,3
/ 5, op basis van 4.201 beoordelingen
4.5 van 5.0

Dit eclectische hotel ligt in Murray Hill, een uitstekende en handige buurt in Midtown East Side; het Chrysler Building ligt 5 blokken naar het noorden en het Empire State Building ligt op 7 blokken afstand.

€ 94
Broadway Plaza Hotel

Broadway Plaza Hotel

1155 Broadway, New York
4,1
/ 5, op basis van 1.917 beoordelingen
3.5 van 5.0

Dit boetiekhotel op Broadway en 27th Street ligt in een zakelijk en uitgaansgebied, 4 blokken ten noorden van het historische Flatiron-gebouw; Madison Square Garden en Penn Station op Manhattan zijn 6 blokken verderop.

€ 81
The Belvedere Hotel

The Belvedere Hotel

319 W 48th St, New York
4,2
/ 5, op basis van 18.087 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit hotel in New York hotel ligt een half blok ten westen van Eighth Avenue en van de grootste concentratie theaters op Broadway. Times Square ligt 2 blokken verderop en Rockefeller Center is een wandeling van slechts 3 blokken.

€ 94
Chelsea Savoy Hotel

Chelsea Savoy Hotel

204 W 23rd Street, New York
3,8
/ 5, op basis van 2.594 beoordelingen
2.5 van 5.0

Dit hotel ligt in Chelsea, binnen 10 minuten lopen van Chelsea Hotel en Madison Square Garden. Ook Penn Station en Macy's liggen binnen 2 km afstand.

€ 52
Pod 51

Pod 51

230 E 51st St, New York
4,1
/ 5, op basis van 13.724 beoordelingen
3.5 van 5.0

Het innovatieve Pod Hotel biedt compacte, slim ingerichte kamers op een toplocatie op vier blokken van Fifth Avenue in Manhattan, minder dan zes blokken van het Theater District en twee blokken van de metro.