Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Flatiron Building

Een van de eerste wolkenkrabbers van New York City is een historische verwezenlijking van architectonische technieken en ontwerpen. Tegenwoordig is het nog altijd een van de meest kenmerkende en gefotografeerde gebouwen in de stad.

Het Flatiron Building is een van de meest opmerkelijke gebouwen in New York City. Je zult het gebouw onmiddellijk herkennen aan de unieke driehoekige vorm, die precies past op het wigvormige blok waar het op rust. De gevel van kalksteen en het stalen frame zijn mooie voorbeelden van de Beaux Arts-stijl uit de 20e eeuw. In het nabijgelegen voetgangersgebied en Madison Square Park vind je genoeg ruimte om te relaxen en ontspannen.

Het Flatiron heette oorspronkelijk het Fuller Building, na de man die de bouw heeft gefinancierd. Het gebouw is ontworpen door Daniel Burnham. De opvallende vorm doet denken aan een oude strijkbout, vandaar de naam Flatiron, ofwel strijkijzer. De bouw is begonnen in het begin van de 20e eeuw en toen het 20 verdiepingen hoog was, werd het beschouwd als de eerste wolkenkrabber van het land.

De gevel van kalksteen lijkt op een klassieke pilaar. Bekijk het krullende patroon op de gevel en zie hoe de voet van het gebouw versierd is en hoe de basis en bovenzijde overhangen. Bewonder de driehoekige vorm van dit gebouw, dat je doet denken aan een schip dat Fifth Avenue komt op zeilen. Aan de voorzijde van het gebouw, tussen Fifth Avenue en Broadway, vind je een klein monument dat de plaats aangeeft van het graf van een veteraan uit de Burgeroorlog.

Het Flatiron staat erom bekend dat het atypische valwinden veroorzaakt. Kijk richting 23rd Street en probeer je voor te stellen hoe dit eruit zag in 1920, toen het heel gebruikelijk was dat de politie hier de wacht hield om te voorkomen dat mannen bleven rondhangen in de hoop een glimp op te vangen van de opwaaiende rokken van vrouwen.

Het omliggende Flatiron District is een voetgangersvriendelijk gebied waar je heerlijk in de schaduw kunt uitrusten en kunt kijken naar de mensen om je heen.

Verken de nabijgelegen kleding, papier- en designwinkels en breng een bezoek aan de galerieën. Wandel door Madison Square Park om vanuit daar de gietijzeren architectuur vanuit een ander perspectief te bekijken. In het zuidelijk deel van het park kun je gebruikmaken van gratis Wi-Fi. In de zomer kun je hier gratis een concert of lezing bijwonen of de tentoongestelde kunst bewonderen.

Het Flatiron Building ligt op de kruising van Broadway en Fifth Street en markeert de overgang naar East 23rd Street. Het dichtstbijzijnde metrostation is 23rd Street Station.


Gids voor Flatiron Building


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 1.469 hotels in de buurt van Flatiron Building weergeven
€ 91
The Roosevelt Hotel, New York City

The Roosevelt Hotel, New York City

45 E 45th Street, New York
3,7
/ 5, op basis van 21.266 beoordelingen
4.5 van 5.0

Het Roosevelt Hotel New York ligt op de hoek van East 45th Street en Madison Avenue en biedt directe toegang tot winkels en Broadway-theaters 3 blokken verderop.

€ 138
Grand Hyatt New York

Grand Hyatt New York

109 East 42nd Street, New York
4,1
/ 5, op basis van 8.873 beoordelingen
4.5 van 5.0

Dit New Yorkse hotel ligt in Midtown East, op loopafstand van Time Square en het theaterdistrict, grenzend aan Grand Central Station.

€ 75
Nyma The New York Manhattan Hotel

Nyma The New York Manhattan Hotel

6 W 32nd St, New York
3,7
/ 5, op basis van 567 beoordelingen
3.5 van 5.0

Dit hotel ligt in Koreatown, binnen 10 minuten lopen van Empire State Building, Macy's en Madison Square Garden. Ook Times Square en Station Grand Central Terminal liggen binnen 2 km afstand.

€ 98
Broadway Plaza Hotel

Broadway Plaza Hotel

1155 Broadway, New York
4,1
/ 5, op basis van 1.928 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit boetiekhotel op Broadway en 27th Street ligt in een zakelijk en uitgaansgebied, 4 blokken ten noorden van het historische Flatiron-gebouw; Madison Square Garden en Penn Station op Manhattan zijn 6 blokken verderop.

€ 101
Hotel Henri, A Wyndham Hotel

Hotel Henri, A Wyndham Hotel

37 W 24th Street, New York
4,0
/ 5, op basis van 125 beoordelingen
4.5 van 5.0

Dit hotel ligt in Flatiron District, binnen 15 minuten lopen van Flatiron Building, Macy's en Empire State Building. Ook Times Square en Universiteit van New York liggen binnen 2 km afstand.

€ 135
Ace Hotel New York

Ace Hotel New York

20 West 29th Street, New York
4,3
/ 5, op basis van 1.231 beoordelingen
4.5 van 5.0

Dit hotel ligt in Midtown, binnen 10 minuten lopen van Macy's, Empire State Building en Madison Square Garden. Ook Times Square en Broadway liggen binnen 2 km afstand.

€ 104
Radisson Martinique on Broadway

Radisson Martinique on Broadway

49 W 32nd St, New York
4,1
/ 5, op basis van 3.452 beoordelingen
4.0 van 5.0

Het Empire State Building is 1 blok verwijderd van dit onlangs gerenoveerde (december 2007) hotel in een historisch pand in de Franse Renaissancestijl. Macy's en Madison Square Garden zijn 2 blokken verderop en direct voor het hotel is een metro-ingang.

€ 163
Mondrian Park Avenue

Mondrian Park Avenue

444 Park Ave S, New York
4,6
/ 5, op basis van 33 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit hotel ligt in Midtown, binnen 15 minuten lopen van Empire State Building, Macy's en Chrysler Building. Ook Times Square en Broadway liggen binnen 2 km afstand.