Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Flatiron Building

Een van de eerste wolkenkrabbers van New York City is een historische verwezenlijking van architectonische technieken en ontwerpen. Tegenwoordig is het nog altijd een van de meest kenmerkende en gefotografeerde gebouwen in de stad.

Het Flatiron Building is een van de meest opmerkelijke gebouwen in New York City. Je zult het gebouw onmiddellijk herkennen aan de unieke driehoekige vorm, die precies past op het wigvormige blok waar het op rust. De gevel van kalksteen en het stalen frame zijn mooie voorbeelden van de Beaux Arts-stijl uit de 20e eeuw. In het nabijgelegen voetgangersgebied en Madison Square Park vind je genoeg ruimte om te relaxen en ontspannen.

Het Flatiron heette oorspronkelijk het Fuller Building, na de man die de bouw heeft gefinancierd. Het gebouw is ontworpen door Daniel Burnham. De opvallende vorm doet denken aan een oude strijkbout, vandaar de naam Flatiron, ofwel strijkijzer. De bouw is begonnen in het begin van de 20e eeuw en toen het 20 verdiepingen hoog was, werd het beschouwd als de eerste wolkenkrabber van het land.

De gevel van kalksteen lijkt op een klassieke pilaar. Bekijk het krullende patroon op de gevel en zie hoe de voet van het gebouw versierd is en hoe de basis en bovenzijde overhangen. Bewonder de driehoekige vorm van dit gebouw, dat je doet denken aan een schip dat Fifth Avenue komt op zeilen. Aan de voorzijde van het gebouw, tussen Fifth Avenue en Broadway, vind je een klein monument dat de plaats aangeeft van het graf van een veteraan uit de Burgeroorlog.

Het Flatiron staat erom bekend dat het atypische valwinden veroorzaakt. Kijk richting 23rd Street en probeer je voor te stellen hoe dit eruit zag in 1920, toen het heel gebruikelijk was dat de politie hier de wacht hield om te voorkomen dat mannen bleven rondhangen in de hoop een glimp op te vangen van de opwaaiende rokken van vrouwen.

Het omliggende Flatiron District is een voetgangersvriendelijk gebied waar je heerlijk in de schaduw kunt uitrusten en kunt kijken naar de mensen om je heen.

Verken de nabijgelegen kleding, papier- en designwinkels en breng een bezoek aan de galerieën. Wandel door Madison Square Park om vanuit daar de gietijzeren architectuur vanuit een ander perspectief te bekijken. In het zuidelijk deel van het park kun je gebruikmaken van gratis Wi-Fi. In de zomer kun je hier gratis een concert of lezing bijwonen of de tentoongestelde kunst bewonderen.

Het Flatiron Building ligt op de kruising van Broadway en Fifth Street en markeert de overgang naar East 23rd Street. Het dichtstbijzijnde metrostation is 23rd Street Station.


Gids voor Flatiron Building


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 1.380 hotels in de buurt van Flatiron Building weergeven
€ 110
The Roosevelt Hotel, New York City

The Roosevelt Hotel, New York City

45 E 45th Street, New York
3,6
/ 5, op basis van 9.892 beoordelingen
4.0 van 5.0

Het Roosevelt Hotel New York ligt op de hoek van East 45th Street en Madison Avenue en biedt directe toegang tot winkels en Broadway-theaters 3 blokken verderop.

€ 61
Hotel Pennsylvania

Hotel Pennsylvania

401 7th Ave, New York
2,7
/ 5, op basis van 9.246 beoordelingen
2.5 van 5.0

Dit hotel in New York op West 32nd Street ligt tegenover Seventh Avenue vanaf Madison Square Garden met daaronder het Amtrak/metrostation Penn Station.

Waldorf Astoria New York

Waldorf Astoria New York

301 Park Avenue, New York
4,2
/ 5, op basis van 4.089 beoordelingen
4.5 van 5.0

De Art Deco-geïnspireerde Waldorf Astoria New York, de oude dame van New York, ligt op een uiterst populaire plek in de stad, op 2 blokken van het Rockefeller Center en 4 blokken afstand van de Broadway theaterbuurt. Times Square, Central Park, Grand Central en de winkels van Fifth Avenue liggen allemaal in de buurt.

€ 163
The James New York-NoMad

The James New York-NoMad

22 East 29 Street, New York
3,5
/ 5, op basis van 14 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit hotel ligt in Midtown, binnen 15 minuten lopen van Empire State Building, Macy's en Madison Square Garden. Ook Chrysler Building en Times Square liggen binnen 2 km afstand.

€ 84
YOTEL New York

YOTEL New York

570 Tenth Avenue, New York
4,3
/ 5, op basis van 3.785 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit hotel ligt in de omgeving Midtown West, dicht bij Jacob K. Javits Convention Center, Times Square en Broadway. Bezienswaardigheden in de omgeving zijn onder andere Rockefeller Center en Empire State Building.

€ 149
Flatiron Hotel

Flatiron Hotel

9 West 26th Street, New York
3,7
/ 5, op basis van 307 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit hotel ligt in Flatiron District, binnen 15 minuten lopen van Flatiron Building, Macy's en Empire State Building. Ook Times Square en Broadway liggen binnen 2 km afstand.

€ 195
Hotel Henri, A Wyndham Hotel

Hotel Henri, A Wyndham Hotel

37 W 24th Street, New York
4,0
/ 5, op basis van 29 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit hotel ligt in Flatiron District, binnen 15 minuten lopen van Flatiron Building, Macy's en Empire State Building. Ook Times Square en Universiteit van New York liggen binnen 2 km afstand.

€ 162
Radisson Martinique on Broadway

Radisson Martinique on Broadway

49 W 32nd St, New York
4,0
/ 5, op basis van 1.341 beoordelingen
3.5 van 5.0

Het Empire State Building is 1 blok verwijderd van dit onlangs gerenoveerde (december 2007) hotel in een historisch pand in de Franse Renaissancestijl. Macy's en Madison Square Garden zijn 2 blokken verderop en direct voor het hotel is een metro-ingang.