Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 895.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Foro di Traiano

Ontdek het grootste en best bewaard gebleven keizerlijke forum in Rome en bekijk de nog zichtbare architectuur van dit eens machtige keizerrijk.

Het Foro di Traiano, of Forum van Trajanus in het Nederlands, is een goed bewaard gebleven oud complex waar ooit verschillende monumenten, gebouwen en markten in stonden. Bestudeer de overgebleven pilaren, de zalen en de vertrekken van de oude markt en bekijk de schitterende versieringen van de Zuil van Trajanus.

Dit complex werd voltooid rond de tweede eeuw. Het werd gebouwd in opdracht van de keizer Trajanus en ontworpen door zijn favoriete architect Apollodorus van Damascus. Hoewel veel van de gebouwen al lang verdwenen zijn, zijn er toch nog veel interessante ruïnes te zien.

Wandel wat rond over het terrein en zoek naar de fundering van de twee belangrijkste gebouwen. Een van deze gebouwen vormde ooit een tempel met een gewelfd dak dat werd gedragen door dikke zuilen. Wandel een stukje verder en begeef je naar de zuilengroep die ooit deel uitmaakte van de Basilica Ulpia. Deze basilica was technisch erg geavanceerd en had een lengte van 117 meter en een breedte van 50 meter. 

Neem even de tijd om de Zuil van Trajanus te bewonderen, want dit is het meest prominente, nog bestaande monument van het hele complex. De zuil is 38 meter hoog en van veraf al te zien, maar je kunt alleen van dichtbij de prachtige versieringen bewonderen. Het prachtige monument is gemaakt van marmer uit Carrara en versierd met een fries dat de overwinning van Trajanus op het opstandige Dacië uitbeeldt. Bewonder de schitterende versieringen die vanaf de voet van de zuil naar de top slingeren, tot het punt waar ooit een beeld van Trajanus stond. Dit beeld van Trajanus werd in de zestiende eeuw vervangen door een beeld van Petrus.

Een ander hoogtepunt van het forum, zijn de Markten van Trajanus achter de plek waar de basilica ooit stond. Het gebouw heeft de vorm van een halve cirkel en is tegen de helling van de Quirinaal gebouwd. Ooit stond het hier vol winkels, kantoren en depots, en vormde het een soort antiek winkelcentrum. Wandel door de ruimten van dit rode bakstenen gebouw en gluur naar binnen bij de zalen met hoge plafonds, waar vroeger de koopmannen hun zaken deden.

Het Foro di Traiano staat vlak bij het centrum van Rome. Het dichtstbijzijnde metrostation is het station bij het Colosseum op vijf minuten lopen.


Gids voor Forum van Trajanus


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 6.497 accommodaties in de buurt van Forum van Trajanus bekijken
Hotel Quirinale € 65
Hotel Quirinale

Hotel Quirinale

Via Nazionale 7, Rome
   
  4,2
  / 5, op basis van 3.025 beoordelingen
  4.0 van 5.0

  Dit gezinsvriendelijke hotel in Rome bevindt zich in Repubblica, vlak bij Via Nazionale en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Colosseum en Trevifontein liggen binnen 10 minuten lopen. Station Repubblica - Teatro dell'Opera ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Barberini is het 8 minuten lopen.

  Hotel Artemide € 104
  Hotel Artemide

  Hotel Artemide

  Via Nazionale 22, Rome
    
   4,8
   / 5, op basis van 2.232 beoordelingen
   4.0 van 5.0

   Dit wellness hotel ligt in Repubblica, binnen 5 minuten lopen van Trevifontein en Colosseum. Ook Spaanse Trappen en Villa Borghese liggen binnen 15 minuten lopen. Station Repubblica - Teatro dell'Opera ligt op maar 5 minuten lopen en naar Station Barberini is het 8 minuten lopen.

   iQ Hotel Roma € 79
   iQ Hotel Roma

   iQ Hotel Roma

   Via Firenze, 8, Rome
     
    4,7
    / 5, op basis van 3.321 beoordelingen
    4.0 van 5.0

    Dit hotel ligt in Repubblica, vlak bij Via Nazionale en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Colosseum en Trevifontein liggen binnen 10 minuten lopen. Station Repubblica - Teatro dell'Opera ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Barberini is het 9 minuten lopen.

    Hotel Cosmopolita € 67
    Hotel Cosmopolita

    Hotel Cosmopolita

    Via Santa Eufemia, 5, Rome
      
     4,0
     / 5, op basis van 2.128 beoordelingen
     4.0 van 5.0

     Dit hotel ligt in Stadscentrum van Rome, vlak bij Via del Corso, Trevifontein en Colosseum. Ook Piazza Venezia en Monument van Victor Emanuel II liggen binnen 5 minuten lopen. Station Colosseo ligt op 12 minuten lopen en naar Station Cavour is het 13 minuten lopen.

     UNAHOTELS Decò Roma € 113
     UNAHOTELS Decò Roma

     UNAHOTELS Decò Roma

     Via Giovanni Amendola, 57, Rome
       
      4,4
      / 5, op basis van 2.211 beoordelingen
      4.0 van 5.0

      Dit hotel ligt in Stadscentrum van Rome, binnen 10 minuten lopen van Via Nazionale, Colosseum en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Trevifontein en Basilica di Santa Maria Maggiore liggen binnen 15 minuten lopen. Station Rome Termini ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Laziali is het 8 minuten lopen.

      Hotel Majestic – The Leading Hotels of the World € 216
      Hotel Majestic – The Leading Hotels of the World

      Hotel Majestic – The Leading Hotels of the World

      Via Vittorio Veneto 50, Rome
        
       4,5
       / 5, op basis van 1.019 beoordelingen
       5.0 van 5.0

       Dit gezinsvriendelijke hotel in Rome ligt in de historische wijk, binnen 5 minuten lopen van Via Veneto, Spaanse Trappen en Trevifontein. Ook Villa Borghese en Teatro dell'Opera di Roma liggen binnen 15 minuten lopen. Station Barberini ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Spagna is het 9 minuten lopen.

       Best Western Plus Hotel Universo € 75
       Best Western Plus Hotel Universo

       Best Western Plus Hotel Universo

       Via Principe Amedeo 5/B, Rome
         
        4,2
        / 5, op basis van 784 beoordelingen
        4.0 van 5.0

        Dit hotel ligt in Stadscentrum van Rome, binnen 10 minuten lopen van Thermae Diocletiani, Basilica di Santa Maria Maggiore en Palazzo delle Esposizioni. Station Repubblica - Teatro dell'Opera ligt op 6 minuten lopen en naar Station Cavour is het 9 minuten lopen.

        Monti Palace Hotel € 90
        Monti Palace Hotel

        Monti Palace Hotel

        Via Cavour, n.185, Rome
          
         4,6
         / 5, op basis van 1.025 beoordelingen
         4.0 van 5.0

         Dit hotel ligt in Monti, binnen 5 minuten lopen van Colosseum en Via del Boschetto. Ook Basilica di Santa Maria Maggiore en Keizerlijke Fora liggen binnen 10 minuten lopen. Station Cavour ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Colosseo is het 9 minuten lopen.