Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Galatabrug

Wandel over deze historische brug om beroemde kenmerken van Istanbul te spotten en bekijk de zonsondergang vanuit een bar vol Turkse mannen die het leven overdenken onder het genot van een waterpijp.

De Galatabrug is een historische brug die de Gouden Hoorn oversteekt en zo het oude centrum van Istanbul verbindt met de noordelijke wijken. Volg de lokale bewoners, die in grote groepen tussen de twee delen reizen, en stop onderweg om beroemde stadskenmerken te spotten en te genieten van een spectaculaire zonsondergang.

Leonardo da Vinci was verantwoordelijk voor het eerste ontwerp van de brug op deze locatie in 1502. Het ontwerp werd echter als te ambitieus beschouwd. De lokale bewoners moesten tot 1854 wachten voor een brug die het oude centrum met de noordelijke buurten verbond. De huidige, vijfde versie van de Galatabrug heeft twee niveaus, is 490 meter lang en werd in 1994 gebouwd.

Op elk moment van de dag kun je zien hoe de lokale bewoners de brug te voet, met de auto of in een tram oversteken. Kijk hoe vissers hun hengel gebruiken om vis in het water eronder te vangen. Onderhandel met straatverkopers voor een goede prijs voor een snack of souvenir. Vind een plekje tussen de vissers voor een unieke kans om richting het oosten uit te kijken over Europa, en richting het westen Azië te zien.

Wandel naar beneden, naar het onderste niveau van de brug om theehuizen, bars en restaurants te bekijken. Ook vind je hier traditionele cafés waar je de Turkse waterpijpen kunt proberen. Het roken van de waterpijp met aromatische tabak vindt niet iedereen lekker, maar de lokale gemeenschap houdt er duidelijk van. Neem plaats op een buitenterras en kijk uit over de Gouden Hoorn en zeven heuvels van Istanbul. Een goede tijd voor een bezoek aan de brug is bij zonsondergang, als de moskeeën en bazaars van de stad op de voorgrond staan van een roodkleurige hemel.

Geniet van de attracties aan beide kanten van de brug. Ga naar de zuidelijke kant om specerijen en noten, kazen en vleeswaren te kopen op de Egyptische markt en om de zogeheten Nieuwe Moskee te bezoeken, die eigenlijk dateert uit 1597. Aan de noordelijke kant vind je een drukke vismarkt waar je de beroemde Galatabrug-vissandwich kunt eten.

Een andere manier om de brug te bewonderen is door een van de veerboten voor passagiers te nemen. Deze varen tussen de aanlegplaatsen van Eminönü en Karaköy.


Gids voor Galatabrug


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 1.956 hotels in de buurt van Galatabrug weergeven
€ 59
Novotel Istanbul Bosphorus

Novotel Istanbul Bosphorus

Kemankes Kara Mustafa Pasa, Istanbul
4,1
/ 5, op basis van 116 beoordelingen
5.0 van 5.0

Dit wellness hotel ligt in Beyoğlu, binnen 15 minuten lopen van Museum van moderne Kunst van Istanbul en Galatatoren. Ook Kruidenbazaar en Moskee Suleymaniye liggen binnen 3 km afstand.

€ 48
Ottoman Hotel Imperial - Special Class

Ottoman Hotel Imperial - Special Class

Caferiye Sok. No. 6/1, Istanbul
4,3
/ 5, op basis van 812 beoordelingen
4.5 van 5.0

Dit romantische hotel ligt in Oude stad, vlak bij Basilica Cisterne en Hagia Sophia. Ook Hippodrome en Topkapi-paleis liggen binnen 10 minuten lopen.

€ 91
Sultanhan Hotel - Special Class

Sultanhan Hotel - Special Class

Piyer Loti Cad No:7, Istanbul
4,4
/ 5, op basis van 459 beoordelingen
4.5 van 5.0

Dit wellness hotel ligt in Oude stad, vlak bij Cemberlitas Bath, Çemberlitas en Sultan Ahmet Cami. Ook Grote Bazaar en Sultanahmet-plein liggen binnen 10 minuten lopen.

€ 66
Vault Karakoy,The House Hotel - Special Class

Vault Karakoy,The House Hotel - Special Class

Emek yemez mh. Bankalar cd. No 5, Istanbul
4,7
/ 5, op basis van 453 beoordelingen
5.0 van 5.0

Dit luxe hotel ligt in Beyoğlu, binnen 5 minuten lopen van SALT Galata en Galatatoren. Ook Grote Bazaar en Kruidenbazaar liggen binnen 2 km afstand.

€ 53
Arden City Hotel - Special Class

Arden City Hotel - Special Class

Alemdar Mah Kazm Ismail Gürkan Cad No2, Istanbul
4,3
/ 5, op basis van 327 beoordelingen
5.0 van 5.0

Dit luxe hotel ligt in Oude stad, binnen 5 minuten lopen van Cağaloğlu Hamamı, Basilica Cisterne en Hagia Sophia. Ook Hippodrome en Grote Bazaar liggen binnen 10 minuten lopen.

€ 67
Legacy Ottoman Hotel

Legacy Ottoman Hotel

Hobyar Mahallesi Hamidiye Cad. No: 16, Istanbul
3,5
/ 5, op basis van 284 beoordelingen
5.0 van 5.0

Dit luxe hotel ligt in Oude stad, binnen 5 minuten lopen van Nieuwe moskee en Eminönü-plein. Ook Galatabrug en Kruidenbazaar liggen binnen 15 minuten lopen.

€ 31
Maywood Hotel

Maywood Hotel

Nobethane Caddesi No 25 Sirkeci, Istanbul
4,3
/ 5, op basis van 365 beoordelingen
0.0 van 5.0

Dit hotel ligt in Oude stad, binnen 10 minuten lopen van Nieuwe moskee, Cağaloğlu Hamamı en Archeologisch Museum Istanbul. Ook Basilica Cisterne en Hagia Sophia liggen binnen 15 minuten lopen.

€ 46
Niles Hotel Istanbul - Special Class

Niles Hotel Istanbul - Special Class

Ordu Caddesi Dibekli Cami Sokak No: 13, Istanbul
4,5
/ 5, op basis van 1.302 beoordelingen
4.5 van 5.0

Dit gezinsvriendelijke hotel in Istanbul ligt in de historische wijk, binnen 10 minuten lopen van Grote Bazaar en Cemberlitas Bath. Ook Hippodrome en Cağaloğlu Hamamı liggen binnen 15 minuten lopen.