Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Galatabrug

Wandel over deze historische brug om beroemde kenmerken van Istanbul te spotten en bekijk de zonsondergang vanuit een bar vol Turkse mannen die het leven overdenken onder het genot van een waterpijp.

De Galatabrug is een historische brug die de Gouden Hoorn oversteekt en zo het oude centrum van Istanbul verbindt met de noordelijke wijken. Volg de lokale bewoners, die in grote groepen tussen de twee delen reizen, en stop onderweg om beroemde stadskenmerken te spotten en te genieten van een spectaculaire zonsondergang.

Leonardo da Vinci was verantwoordelijk voor het eerste ontwerp van de brug op deze locatie in 1502. Het ontwerp werd echter als te ambitieus beschouwd. De lokale bewoners moesten tot 1854 wachten voor een brug die het oude centrum met de noordelijke buurten verbond. De huidige, vijfde versie van de Galatabrug heeft twee niveaus, is 490 meter lang en werd in 1994 gebouwd.

Op elk moment van de dag kun je zien hoe de lokale bewoners de brug te voet, met de auto of in een tram oversteken. Kijk hoe vissers hun hengel gebruiken om vis in het water eronder te vangen. Onderhandel met straatverkopers voor een goede prijs voor een snack of souvenir. Vind een plekje tussen de vissers voor een unieke kans om richting het oosten uit te kijken over Europa, en richting het westen Azië te zien.

Wandel naar beneden, naar het onderste niveau van de brug om theehuizen, bars en restaurants te bekijken. Ook vind je hier traditionele cafés waar je de Turkse waterpijpen kunt proberen. Het roken van de waterpijp met aromatische tabak vindt niet iedereen lekker, maar de lokale gemeenschap houdt er duidelijk van. Neem plaats op een buitenterras en kijk uit over de Gouden Hoorn en zeven heuvels van Istanbul. Een goede tijd voor een bezoek aan de brug is bij zonsondergang, als de moskeeën en bazaars van de stad op de voorgrond staan van een roodkleurige hemel.

Geniet van de attracties aan beide kanten van de brug. Ga naar de zuidelijke kant om specerijen en noten, kazen en vleeswaren te kopen op de Egyptische markt en om de zogeheten Nieuwe Moskee te bezoeken, die eigenlijk dateert uit 1597. Aan de noordelijke kant vind je een drukke vismarkt waar je de beroemde Galatabrug-vissandwich kunt eten.

Een andere manier om de brug te bewonderen is door een van de veerboten voor passagiers te nemen. Deze varen tussen de aanlegplaatsen van Eminönü en Karaköy.


Gids voor Galatabrug


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 2.041 hotels in de buurt van Galatabrug weergeven
€ 96
Hotel Amira Istanbul

Hotel Amira Istanbul

Kucuk Ayasofya Mahallesi Mustafa, Istanbul
4,8
/ 5, op basis van 1.010 beoordelingen
0.0 van 5.0

Dit luxe accommodatie ligt in Oude stad, binnen 15 minuten lopen van Hippodrome, Basilica Cisterne en Hagia Sophia. Ook Blauwe moskee en Cemberlitas Bath liggen binnen 15 minuten lopen.

€ 29
Lalinn Hotel

Lalinn Hotel

Oyuncu Cikmazi Oyuncu Sok. No 4, Istanbul
4,2
/ 5, op basis van 430 beoordelingen
3.0 van 5.0

Dit accommodatie ligt in Oude stad, binnen 10 minuten lopen van Mozaïekmuseum en Hippodrome. Ook Basilica Cisterne en Blauwe moskee liggen binnen 15 minuten lopen.

€ 98
The Marmara Pera

The Marmara Pera

Mesrutiyet Cad. Tepebasi, Istanbul
4,1
/ 5, op basis van 718 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit gezinsvriendelijke accommodatie in Istanbul ligt aan de promenade, binnen 10 minuten lopen van French Palace en Galatatoren. Ook Taksimplein en Dot liggen binnen 2 km afstand.

€ 61
Vault Karakoy,The House Hotel - Special Class

Vault Karakoy,The House Hotel - Special Class

Emek yemez mh. Bankalar cd. No 5, Istanbul
4,7
/ 5, op basis van 506 beoordelingen
5.0 van 5.0

Dit luxe accommodatie ligt in Beyoğlu, binnen 5 minuten lopen van SALT Galata en Galatatoren. Ook Grote Bazaar en Kruidenbazaar liggen binnen 2 km afstand.

€ 133
Sura Design Hotel and Suites - Boutique Class

Sura Design Hotel and Suites - Boutique Class

Divanyolu Cad. Ticarethane Sok. No:45, Istanbul
4,1
/ 5, op basis van 741 beoordelingen
5.0 van 5.0

Dit gezinsvriendelijke accommodatie in Istanbul ligt in de historische wijk, binnen 5 minuten lopen van Basilica Cisterne, Hagia Sophia en Cağaloğlu Hamamı. Ook Hippodrome en Blauwe moskee liggen binnen 10 minuten lopen.

Rixos Pera Istanbul

Rixos Pera Istanbul

Kamerhatun Mah.Mesrutiyet Cad.No 44, Istanbul
4,5
/ 5, op basis van 445 beoordelingen
5.0 van 5.0

Dit luxe accommodatie ligt in Beyoğlu, binnen 15 minuten lopen van Museum Pera, Museum van de onschuld en Taksimplein. Ziekenhuis Taksim Hastanesi ligt op 1,6 km.

€ 134
Sura Hagia Sophia Hotel

Sura Hagia Sophia Hotel

Divanyolu Cd. Alemdar Mah., Istanbul
4,2
/ 5, op basis van 938 beoordelingen
5.0 van 5.0

Dit luxe accommodatie ligt in Oude stad, binnen 5 minuten lopen van Basilica Cisterne, Hagia Sophia en Cağaloğlu Hamamı. Ook Hippodrome en Grote Bazaar liggen binnen 10 minuten lopen.

€ 344
Four Seasons Hotel Istanbul at Sultanahmet

Four Seasons Hotel Istanbul at Sultanahmet

Tevkifhane Sokak No. 1, Istanbul
4,9
/ 5, op basis van 276 beoordelingen
5.0 van 5.0

Dit luxe accommodatie ligt in Oude stad, binnen 5 minuten lopen van Hagia Sophia en Basilica Cisterne. Ook Blauwe moskee en Hippodrome liggen binnen 10 minuten lopen.