Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 895.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Galatatoren (Galata Kulesi)

Het middeleeuwse uitkijkpunt van Istanboel biedt een panoramisch uitzicht op de historische wijk van de stad en het water van de Gouden Hoorn.

De stenen Galatatoren met zijn negen verdiepingen was ooit de hoogste constructie van Istanboel met een hoogte van 67 meter.

De Galatatoren droeg de naam “Toren van Christus” toen de bouw ervan gereed kwam in 1348. Later werd de toren door de Ottomanen gebruikt als uitkijktoren om mogelijke branden in de gaten te houden. De toren werd beschadigd door twee felle branden in de 18e en 19e eeuw. Sinds de laatste grootschalige restauratie in de jaren 60 van de vorige eeuw is de toren geopend voor het publiek en hebben bezoekers een schitterend uitzicht op de stad en de Bosporus.

Beklim de toren naar het panoramisch buitenbalkon. Vanaf hier krijg je een heel ander beeld van de herkenningspunten van Istanboel. Neem bijvoorbeeld de zee-engte die Europa scheidt van Azië en Istanboel dwars doormidden snijdt. De eveneens zichtbare Galatabrug verbindt twee continenten met elkaar.

Ongetwijfeld zul je ook andere bekende locaties ontdekken, zoals het Topkapipaleis, de minaretten en koepel van de Hagia Sophia en de Blauwe Moskee. De sfeer boven in de toren krijgt iets speciaals door de regelmatige oproepen tot gebed van de imam uit de luidsprekers van de nabijgelegen moskeeën.

Het is duidelijk waaraan de Gouden Hoorn, een natuurlijke haven, zijn naam ontleent wanneer je deze tegen zonsondergang vanaf de Galatatoren ziet liggen. Relax in het restaurant en café op de bovenste etages en wie weet heb je ook wel zin om de nachtclub helemaal bovenin te bezoeken. Turkse nachtshows in de toren zijn een combinatie van entertainment in haremstijl en volksdansen in een kleurige en energieke setting.

De Galatatoren bevindt zich aan de noordzijde van de Gouden Hoorn, in Beyoğlu, Istanboels “nieuwe stad”, en is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Het balkon van de toren is dagelijks geopend, met langere openingstijden gedurende de zomermaanden. Er is een lift tot de zevende verdieping, maar je zult de laatste twee trappen moeten nemen om de top te bereiken. Het restaurant is erg populair, dus reserveer vooraf als je kunt. Op maandag kun je de toren bezoeken voor de helft van de normale prijs.


Gids voor Galatatoren


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 2.323 accommodaties in de buurt van Galatatoren bekijken
The Marmara Pera € 76
The Marmara Pera

The Marmara Pera

Mesrutiyet Cad. Tepebasi, Istanbul
   
  4,1
  / 5, op basis van 930 beoordelingen
  4.0 van 5.0

  Dit gezinsvriendelijke hotel in Istanbul ligt aan de promenade, binnen 2 km afstand van Galatatoren en Taksimplein. Ook Moskee Suleymaniye en Grand Bazaar liggen binnen 3 km afstand. Station Tünel Meydanı ligt op 6 minuten lopen en naar Station Tophane is het 12 minuten lopen.

  Novotel Istanbul Bosphorus € 71
  Novotel Istanbul Bosphorus

  Novotel Istanbul Bosphorus

  Kemankes Caddesi No: 57-59, Istanbul
    
   4,2
   / 5, op basis van 355 beoordelingen
   5.0 van 5.0

   Dit luxe hotel ligt in Stadscentrum, binnen 15 minuten lopen van Museum van moderne Kunst van Istanbul en Galatatoren. Ook Kruidenbazaar en Moskee Suleymaniye liggen binnen 3 km afstand. Station Tophane ligt op 6 minuten lopen en naar Station Karaköy is het 7 minuten lopen.

   Rixos Pera Istanbul € 101
   Rixos Pera Istanbul

   Rixos Pera Istanbul

   Kamerhatun Mah.Mesrutiyet Cad.No 44, Istanbul
     
    4,5
    / 5, op basis van 596 beoordelingen
    5.0 van 5.0

    Dit gezinsvriendelijke hotel in Istanbul ligt aan de Strip, binnen 15 minuten lopen van Museum Pera, Museum van de onschuld en Taksimplein. Ziekenhuis Taksim Hastanesi ligt op 1,6 km. Station Tünel Meydanı ligt op 10 minuten lopen en naar Station Taksim is het 14 minuten lopen.

    Corinne Art & Boutique Hotel € 37
    Corinne Art & Boutique Hotel

    Corinne Art & Boutique Hotel

    Turnacibasi Cad. Ayhan Isik Sok. No: 41, Istanbul
      
     4,3
     / 5, op basis van 310 beoordelingen
     4.0 van 5.0

     Dit historische hotel ligt in Taksim, binnen 10 minuten lopen van Madame Tussauds Istanbul en Taksimplein. Ook Galatatoren en Dolmabahçe-paleis liggen binnen 3 km afstand. Station Taksim ligt op 9 minuten lopen en naar Station Tophane is het 11 minuten lopen.

     Radisson Blu Hotel Istanbul Pera € 64
     Radisson Blu Hotel Istanbul Pera

     Radisson Blu Hotel Istanbul Pera

     Evliya Celebi Mah., Istanbul
       
      4,3
      / 5, op basis van 367 beoordelingen
      5.0 van 5.0

      Dit luxe hotel ligt in Taksim, binnen 10 minuten lopen Sanatorium Gallery, Tunelplein en Galatatoren. Moskee Suleymaniye ligt op 2,4 km. Station Tünel Meydanı ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Tophane is het 15 minuten lopen.

      10 Karakoy Istanbul € 76
      10 Karakoy Istanbul

      10 Karakoy Istanbul

      Kemeralti Caddesi No: 10, Istanbul
        
       4,4
       / 5, op basis van 243 beoordelingen
       5.0 van 5.0

       Dit luxe hotel ligt in Stadscentrum, binnen 10 minuten lopen van Nardis Jazz Club en Galatatoren. Ook Moskee Suleymaniye en Kruidenbazaar liggen binnen 2 km afstand. Station Karaköy ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Tophane is het 7 minuten lopen.

       Port Bosphorus Hotel € 42
       Port Bosphorus Hotel

       Port Bosphorus Hotel

       Kilicali Pasa Mah. Meclis-i Mebusan Cad., Istanbul
         
        3,7
        / 5, op basis van 19 beoordelingen
        4.0 van 5.0

        Dit hotel ligt in Stadscentrum, binnen 2 km afstand van Galatatoren en Taksimplein. Ook Moskee Suleymaniye en Grand Bazaar liggen binnen 3 km afstand. Station Tophane ligt op maar 5 minuten lopen en naar Station Findikli is het 9 minuten lopen.

        Manesol Boutique Galata € 30
        Manesol Boutique Galata

        Manesol Boutique Galata

        Arapcami Mahallesi, Bankalar Caddesi, Istanbul
          
         4,0
         / 5, op basis van 342 beoordelingen
         0.0 van 5.0

         Dit hotel ligt in Stadscentrum, vlak bij Nardis Jazz Club en Galatatoren. Ook Moskee Suleymaniye en Grand Bazaar liggen binnen 3 km afstand. Station Karaköy ligt op 7 minuten lopen en naar Station Tünel Meydanı is het 8 minuten lopen.