Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Galatatoren (Galata Kulesi)

Het middeleeuwse uitkijkpunt van Istanboel biedt een panoramisch uitzicht op de historische wijk van de stad en het water van de Gouden Hoorn.

De stenen Galatatoren met zijn negen verdiepingen was ooit de hoogste constructie van Istanboel met een hoogte van 67 meter.

De Galatatoren droeg de naam “Toren van Christus” toen de bouw ervan gereed kwam in 1348. Later werd de toren door de Ottomanen gebruikt als uitkijktoren om mogelijke branden in de gaten te houden. De toren werd beschadigd door twee felle branden in de 18e en 19e eeuw. Sinds de laatste grootschalige restauratie in de jaren 60 van de vorige eeuw is de toren geopend voor het publiek en hebben bezoekers een schitterend uitzicht op de stad en de Bosporus.

Beklim de toren naar het panoramisch buitenbalkon. Vanaf hier krijg je een heel ander beeld van de herkenningspunten van Istanboel. Neem bijvoorbeeld de zee-engte die Europa scheidt van Azië en Istanboel dwars doormidden snijdt. De eveneens zichtbare Galatabrug verbindt twee continenten met elkaar.

Ongetwijfeld zul je ook andere bekende locaties ontdekken, zoals het Topkapipaleis, de minaretten en koepel van de Hagia Sophia en de Blauwe Moskee. De sfeer boven in de toren krijgt iets speciaals door de regelmatige oproepen tot gebed van de imam uit de luidsprekers van de nabijgelegen moskeeën.

Het is duidelijk waaraan de Gouden Hoorn, een natuurlijke haven, zijn naam ontleent wanneer je deze tegen zonsondergang vanaf de Galatatoren ziet liggen. Relax in het restaurant en café op de bovenste etages en wie weet heb je ook wel zin om de nachtclub helemaal bovenin te bezoeken. Turkse nachtshows in de toren zijn een combinatie van entertainment in haremstijl en volksdansen in een kleurige en energieke setting.

De Galatatoren bevindt zich aan de noordzijde van de Gouden Hoorn, in Beyoğlu, Istanboels “nieuwe stad”, en is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Het balkon van de toren is dagelijks geopend, met langere openingstijden gedurende de zomermaanden. Er is een lift tot de zevende verdieping, maar je zult de laatste twee trappen moeten nemen om de top te bereiken. Het restaurant is erg populair, dus reserveer vooraf als je kunt. Op maandag kun je de toren bezoeken voor de helft van de normale prijs.


Gids voor Galatatoren


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 2.076 hotels in de buurt van Galatatoren weergeven
The Marmara Pera
The Marmara Pera

The Marmara Pera

Mesrutiyet Cad. Tepebasi, Istanbul
   
  4,1
  / 5, op basis van 748 beoordelingen
  4.0 van 5.0

  Dit gezinsvriendelijke hotel in Istanbul ligt aan de promenade, binnen 10 minuten lopen van Heilige Antonius van Paduakerk en Galatatoren. Ook Taksimplein en Kruidenbazaar liggen binnen 2 km afstand.

  Vault Karakoy,The House Hotel - Special Class
  Vault Karakoy,The House Hotel - Special Class

  Vault Karakoy,The House Hotel - Special Class

  Emek yemez mh. Bankalar cd. No 5, Istanbul
    
   4,7
   / 5, op basis van 528 beoordelingen
   5.0 van 5.0

   Dit luxe hotel ligt in Galata, binnen 5 minuten lopen van Nardis Jazz Club en Galatatoren. Ook Kruidenbazaar en Cağaloğlu Hamamı liggen binnen 2 km afstand.

   Istanbul Golden City Hotel
   Istanbul Golden City Hotel

   Istanbul Golden City Hotel

   Tersane Cad. No. 111, Istanbul
     
    4,2
    / 5, op basis van 715 beoordelingen
    4.0 van 5.0

    Dit hotel ligt in Galata, binnen 10 minuten lopen van Nardis Jazz Club en Galatatoren. Ook Moskee Suleymaniye en Basilica Cisterne liggen binnen 3 km afstand.

    Swissotel The Bosphorus Istanbul
    Swissotel The Bosphorus Istanbul

    Swissotel The Bosphorus Istanbul

    Visnezade Mah. Acisu Sok. NO. 19, Istanbul
      
     4,5
     / 5, op basis van 690 beoordelingen
     5.0 van 5.0

     Dit gezinsvriendelijke hotel in Istanbul ligt in de historische wijk, binnen 2 km afstand van Scheepvaartmuseum, Dolmabahçe-paleis en Taksimplein. Ook Istanbul Cevahir Shopping and Entertainment Centre en Bosporusbrug liggen binnen 5 km afstand.

     Meroddi Bagdatliyan Hotel
     Meroddi Bagdatliyan Hotel

     Meroddi Bagdatliyan Hotel

     Ilk Belediye Caddesi, No:35 Galata, Istanbul
       
      4,2
      / 5, op basis van 43 beoordelingen
      0.0 van 5.0

      Dit hotel ligt in Galata, binnen 2 km afstand van Nardis Jazz Club, Galatatoren en Kruidenbazaar. Ook Moskee Suleymaniye en Hagia Sophia liggen binnen 3 km afstand.

      Rixos Pera Istanbul
      Rixos Pera Istanbul

      Rixos Pera Istanbul

      Kamerhatun Mah.Mesrutiyet Cad.No 44, Istanbul
        
       4,5
       / 5, op basis van 461 beoordelingen
       5.0 van 5.0

       Dit luxe hotel ligt in Stadscentrum, binnen 15 minuten lopen van Museum Pera, Museum van de onschuld en Taksimplein. Ziekenhuis Taksim Hastanesi ligt op 1,6 km.

       Manesol Boutique Galata
       Manesol Boutique Galata

       Manesol Boutique Galata

       Arapcami Mahallesi, Bankalar Caddesi, Istanbul
         
        4,0
        / 5, op basis van 305 beoordelingen
        0.0 van 5.0

        Dit hotel ligt in Galata, vlak bij Nardis Jazz Club en Galatatoren. Ook Kruidenbazaar en Cağaloğlu Hamamı liggen binnen 2 km afstand.

        Hilton Istanbul Bosphorus
        Hilton Istanbul Bosphorus

        Hilton Istanbul Bosphorus

        Cumhuriyet Caddesi, Istanbul
          
         4,3
         / 5, op basis van 1.036 beoordelingen
         5.0 van 5.0

         Dit gezinsvriendelijke hotel in Istanbul ligt in de uitgaansbuurt, binnen 15 minuten lopen van Askeri Müze en Taksimplein. Ook Dolmabahçe-paleis en Istanbul Cevahir Shopping and Entertainment Centre liggen binnen 3 km afstand.