Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Galatatoren (Galata Kulesi)

Het middeleeuwse uitkijkpunt van Istanboel biedt een panoramisch uitzicht op de historische wijk van de stad en het water van de Gouden Hoorn.

De stenen Galatatoren met zijn negen verdiepingen was ooit de hoogste constructie van Istanboel met een hoogte van 67 meter.

De Galatatoren droeg de naam “Toren van Christus” toen de bouw ervan gereed kwam in 1348. Later werd de toren door de Ottomanen gebruikt als uitkijktoren om mogelijke branden in de gaten te houden. De toren werd beschadigd door twee felle branden in de 18e en 19e eeuw. Sinds de laatste grootschalige restauratie in de jaren 60 van de vorige eeuw is de toren geopend voor het publiek en hebben bezoekers een schitterend uitzicht op de stad en de Bosporus.

Beklim de toren naar het panoramisch buitenbalkon. Vanaf hier krijg je een heel ander beeld van de herkenningspunten van Istanboel. Neem bijvoorbeeld de zee-engte die Europa scheidt van Azië en Istanboel dwars doormidden snijdt. De eveneens zichtbare Galatabrug verbindt twee continenten met elkaar.

Ongetwijfeld zul je ook andere bekende locaties ontdekken, zoals het Topkapipaleis, de minaretten en koepel van de Hagia Sophia en de Blauwe Moskee. De sfeer boven in de toren krijgt iets speciaals door de regelmatige oproepen tot gebed van de imam uit de luidsprekers van de nabijgelegen moskeeën.

Het is duidelijk waaraan de Gouden Hoorn, een natuurlijke haven, zijn naam ontleent wanneer je deze tegen zonsondergang vanaf de Galatatoren ziet liggen. Relax in het restaurant en café op de bovenste etages en wie weet heb je ook wel zin om de nachtclub helemaal bovenin te bezoeken. Turkse nachtshows in de toren zijn een combinatie van entertainment in haremstijl en volksdansen in een kleurige en energieke setting.

De Galatatoren bevindt zich aan de noordzijde van de Gouden Hoorn, in Beyoğlu, Istanboels “nieuwe stad”, en is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Het balkon van de toren is dagelijks geopend, met langere openingstijden gedurende de zomermaanden. Er is een lift tot de zevende verdieping, maar je zult de laatste twee trappen moeten nemen om de top te bereiken. Het restaurant is erg populair, dus reserveer vooraf als je kunt. Op maandag kun je de toren bezoeken voor de helft van de normale prijs.


Gids voor Galatatoren


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 1.933 hotels in de buurt van Galatatoren weergeven
€ 59
Novotel Istanbul Bosphorus

Novotel Istanbul Bosphorus

Kemankes Kara Mustafa Pasa, Istanbul
4,1
/ 5, op basis van 101 beoordelingen
5.0 van 5.0

Dit wellness hotel ligt in Beyoğlu, binnen 15 minuten lopen van Museum van moderne Kunst van Istanbul en Galatatoren. Ook Kruidenbazaar en Moskee Suleymaniye liggen binnen 3 km afstand.

€ 66
Vault Karakoy,The House Hotel - Special Class

Vault Karakoy,The House Hotel - Special Class

Emek yemez mh. Bankalar cd. No 5, Istanbul
4,7
/ 5, op basis van 436 beoordelingen
5.0 van 5.0

Dit luxe hotel ligt in Beyoğlu, binnen 5 minuten lopen van SALT Galata en Galatatoren. Ook Grote Bazaar en Kruidenbazaar liggen binnen 2 km afstand.

€ 32
Manesol Boutique Galata

Manesol Boutique Galata

Arapcami Mahallesi, Bankalar Caddesi, Istanbul
4,0
/ 5, op basis van 249 beoordelingen
0.0 van 5.0

Dit hotel ligt in Beyoğlu, vlak bij SALT Galata en Galatatoren. Ook Grote Bazaar en Kruidenbazaar liggen binnen 2 km afstand.

€ 135
Pera Palace Hotel, Jumeirah - Special Class

Pera Palace Hotel, Jumeirah - Special Class

Mesrutiyet Cad. No. 52, Istanbul
4,7
/ 5, op basis van 355 beoordelingen
5.0 van 5.0

Dit gezinsvriendelijke hotel in Istanbul ligt in de historische wijk, binnen 10 minuten lopen van Museum Pera en Galatatoren. Ook Istiklal Caddesi en Veerboothaventerminal van Istanbul liggen binnen 2 km afstand.

€ 60
10 Karaköy, A Morgans Original - Special Class

10 Karaköy, A Morgans Original - Special Class

Kemeralti Caddesi No: 10, Istanbul
4,5
/ 5, op basis van 150 beoordelingen
5.0 van 5.0

Dit luxe hotel ligt in Beyoğlu, binnen 10 minuten lopen van SALT Galata en Galatatoren. Ook Grote Bazaar en Kruidenbazaar liggen binnen 2 km afstand.

€ 102
Rixos Pera Istanbul

Rixos Pera Istanbul

Kamerhatun Mah.Mesrutiyet Cad.No 44, Istanbul
4,5
/ 5, op basis van 379 beoordelingen
5.0 van 5.0

Dit luxe hotel ligt in Beyoğlu, binnen 15 minuten lopen van Museum Pera, Museum van de onschuld en Taksimplein. Ziekenhuis Taksim Hastanesi ligt op 1,6 km.

€ 45
Tunel Residence

Tunel Residence

Sishane Evliya Celebi Mah., Istanbul
4,0
/ 5, op basis van 189 beoordelingen
5.0 van 5.0

Dit wellness aparthotel ligt in Beyoğlu, binnen 10 minuten lopen van Synagoge Neve Shalom en Galatatoren. Ook Taksimplein en Moskee Suleymaniye liggen binnen 3 km afstand.

€ 64
Georges Hotel Galata

Georges Hotel Galata

Serdar-I Ekrem Sokak No:24, Istanbul
4,6
/ 5, op basis van 54 beoordelingen
0.0 van 5.0

Dit gezinsvriendelijke hotel in Istanbul ligt in de historische wijk, binnen 2 km afstand van Nardis Jazz Club, Galatatoren en Kruidenbazaar. Ook Taksimplein en Dot liggen binnen 2 km afstand.