Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Galatatoren (Galata Kulesi)

Het middeleeuwse uitkijkpunt van Istanboel biedt een panoramisch uitzicht op de historische wijk van de stad en het water van de Gouden Hoorn.

De stenen Galatatoren met zijn negen verdiepingen was ooit de hoogste constructie van Istanboel met een hoogte van 67 meter.

De Galatatoren droeg de naam “Toren van Christus” toen de bouw ervan gereed kwam in 1348. Later werd de toren door de Ottomanen gebruikt als uitkijktoren om mogelijke branden in de gaten te houden. De toren werd beschadigd door twee felle branden in de 18e en 19e eeuw. Sinds de laatste grootschalige restauratie in de jaren 60 van de vorige eeuw is de toren geopend voor het publiek en hebben bezoekers een schitterend uitzicht op de stad en de Bosporus.

Beklim de toren naar het panoramisch buitenbalkon. Vanaf hier krijg je een heel ander beeld van de herkenningspunten van Istanboel. Neem bijvoorbeeld de zee-engte die Europa scheidt van Azië en Istanboel dwars doormidden snijdt. De eveneens zichtbare Galatabrug verbindt twee continenten met elkaar.

Ongetwijfeld zul je ook andere bekende locaties ontdekken, zoals het Topkapipaleis, de minaretten en koepel van de Hagia Sophia en de Blauwe Moskee. De sfeer boven in de toren krijgt iets speciaals door de regelmatige oproepen tot gebed van de imam uit de luidsprekers van de nabijgelegen moskeeën.

Het is duidelijk waaraan de Gouden Hoorn, een natuurlijke haven, zijn naam ontleent wanneer je deze tegen zonsondergang vanaf de Galatatoren ziet liggen. Relax in het restaurant en café op de bovenste etages en wie weet heb je ook wel zin om de nachtclub helemaal bovenin te bezoeken. Turkse nachtshows in de toren zijn een combinatie van entertainment in haremstijl en volksdansen in een kleurige en energieke setting.

De Galatatoren bevindt zich aan de noordzijde van de Gouden Hoorn, in Beyoğlu, Istanboels “nieuwe stad”, en is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Het balkon van de toren is dagelijks geopend, met langere openingstijden gedurende de zomermaanden. Er is een lift tot de zevende verdieping, maar je zult de laatste twee trappen moeten nemen om de top te bereiken. Het restaurant is erg populair, dus reserveer vooraf als je kunt. Op maandag kun je de toren bezoeken voor de helft van de normale prijs.


Gids voor Galatatoren


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 2.147 accommodaties in de buurt van Galatatoren bekijken
Tunel Residence € 51
Tunel Residence

Tunel Residence

Sishane Evliya Celebi Mah., Istanbul
   
  3,9
  / 5, op basis van 234 beoordelingen
  5.0 van 5.0

  Dit gezinsvriendelijke aparthotel in Istanbul ligt aan de Strip, binnen 10 minuten lopen van Synagoge Neve Shalom en Galatatoren. Ook Taksimplein en Moskee Suleymaniye liggen binnen 3 km afstand.

  Rixos Pera Istanbul € 138
  Rixos Pera Istanbul

  Rixos Pera Istanbul

  Kamerhatun Mah.Mesrutiyet Cad.No 44, Istanbul
    
   4,5
   / 5, op basis van 501 beoordelingen
   5.0 van 5.0

   Dit gezinsvriendelijke hotel in Istanbul ligt aan de Strip, binnen 15 minuten lopen van Museum Pera, Museum van de onschuld en Taksimplein. Ziekenhuis Taksim Hastanesi ligt op 1,6 km.

   Vault Karakoy,The House Hotel - Special Class € 98
   Vault Karakoy,The House Hotel - Special Class

   Vault Karakoy,The House Hotel - Special Class

   Emek yemez mh. Bankalar cd. No 5, Istanbul
     
    4,7
    / 5, op basis van 578 beoordelingen
    5.0 van 5.0

    Dit luxe hotel ligt in Stadscentrum, binnen 5 minuten lopen van Nardis Jazz Club en Galatatoren. Ook Moskee Suleymaniye en Kruidenbazaar liggen binnen 2 km afstand.

    Ottoman Hotel Imperial - Special Class € 66
    Ottoman Hotel Imperial - Special Class

    Ottoman Hotel Imperial - Special Class

    Caferiye Sok. No. 6/1, Istanbul
      
     4,3
     / 5, op basis van 879 beoordelingen
     4.0 van 5.0

     Dit gezinsvriendelijke hotel in Istanbul ligt in de historische wijk, vlak bij Basilica Cisterne en Hagia Sophia. Ook Topkapi-paleis en Hippodrome liggen binnen 10 minuten lopen.

     Hagia Sophia Hotel Istanbul Old City € 86
     Hagia Sophia Hotel Istanbul Old City

     Hagia Sophia Hotel Istanbul Old City

     Alemdar Mah. Yerebatan Cad.No 13, Istanbul
       
      4,5
      / 5, op basis van 431 beoordelingen
      0.0 van 5.0

      Dit hotel ligt in Fatih, vlak bij Basilica Cisterne en Hagia Sophia. Ook Hippodrome en Blauwe moskee liggen binnen 10 minuten lopen.

      Istanbul Golden City Hotel € 56
      Istanbul Golden City Hotel

      Istanbul Golden City Hotel

      Tersane Cad. No. 111, Istanbul
        
       4,2
       / 5, op basis van 742 beoordelingen
       4.0 van 5.0

       Dit hotel ligt in Stadscentrum, binnen 10 minuten lopen van Nardis Jazz Club en Galatatoren. Ook Moskee Suleymaniye en Grand Bazaar liggen binnen 2 km afstand.

       Corinne Art & Boutique Hotel € 62
       Corinne Art & Boutique Hotel

       Corinne Art & Boutique Hotel

       Turnacibasi Cad. Ayhan Isik Sok. No: 41, Istanbul
         
        4,4
        / 5, op basis van 226 beoordelingen
        4.0 van 5.0

        Dit historische hotel ligt in Taksim, binnen 10 minuten lopen van Madame Tussauds Istanbul en Taksimplein. Ook Galatatoren en Dolmabahçe-paleis liggen binnen 3 km afstand.

        Suiteness Taksim Hotel
        Suiteness Taksim Hotel

        Suiteness Taksim Hotel

        Kuloglu Mahallesi Agahamami Cd No:18, Istanbul
          
         3,7
         / 5, op basis van 371 beoordelingen
         4.0 van 5.0

         Dit romantische hotel ligt in Taksim, binnen 10 minuten lopen van Museum van de onschuld en Taksimplein. Ook Galatatoren en Dolmabahçe-paleis liggen binnen 3 km afstand.