Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Gatorland

Dit eerbetoon aan een van de oudste diersoorten op aarde wordt geprezen om de fantastische tentoonstelling van deze nog altijd levende dinosauriërs.

Gatorland, of de 'Alligator Capital of the World' zoals trots wordt aangekondigd bij de entree, is een park en natuurreservaat van 45 hectare dat is gewijd aan deze woeste moerasbewoners uit het zuiden van Florida. Stap hier in de worstelarena voor alligators en leer hoe je een van deze reptielen kunt trainen. Houd een babyalligator in je armen en zet de zeldzame witte alligatorsoort op de foto. Als je durft, kun je in Adventure Hour het moeras intrekken en deze dieren op luttele meters afstand bekijken in hun natuurlijke leefomgeving.

Gatorland ligt een klein stukje ten oosten van Walt Disney World® Resort en bevindt zich op loopafstand van het woongebied van Kissimmee. Het werd in 1949 geopend als Florida Wildlife Institute, een attractie die werd opgezet door Owen Godwin. Toen waren er maar een paar slangen en alligators te zien. In 1954 kreeg het de naam Gatorland en tegenwoordig komen mensen uit de hele wereld hier kijken.

In dit natuurreservaat leven naast duizenden alligators ook slangen, krokodillen, herten en reuzenschildpadden. Maar ook vogelspotters kunnen hier naar hartenlust foto's maken. Volg het houten pad dat het zompige landschap doorkruist om verschillende vogelsoorten te aanschouwen. Mogelijk zie je er reigers, flamingo's, haviken en lepelaars.

Bij Allie's Barnyard Petting Zoo kunnen kinderen jonge dieren voeden. Andere attracties voor kinderen zijn een speeltuin en het Gator Gully Splash Park. 

Gator Jumparoo is een van de populairste shows, omdat je alligators in actie ziet. Houd je camera in de aanslag om vast te leggen hoe deze beesten soms wel anderhalve meter boven het water uit springen om het rauwe vlees te pakken dat de trainer hen voorhoudt. Je kunt ook zelf boven de reptielen zweven met de Screamin’ Gator Zip Line. Stevig vastgesnoerd vlieg je 2 uur lang op 366 meter hoogte over de attracties heen, waaronder de Alligator Breeding Marsh.

Gatorland is een populaire bestemming voor gezinnen, maar toch kan het er rustiger zijn dan in de meeste themaparken in Florida. Als je alles wilt zien wat het park te bieden heeft, ben je zeker een hele dag zoet, maar als je vroeg komt, kun je ervoor zorgen dat je alle shows en de voedertijden van de alligators meemaakt.


Gids voor Gatorland®


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 974 hotels in de buurt van Gatorland® weergeven
€ 42
Budget Inn East

Budget Inn East

307 E. Vine St., Kissimmee
2.0 van 5.0

Dit motel ligt in Binnenstad van Kissimmee, binnen 2 km afstand van Kissimmee Civic Center en Kissimmee Lakefront Park. Ook Silver Spurs Arena en Osceola Heritage Park liggen binnen 5 km afstand.

Luxurious 6 bedroom for 15 guest in Solterra Resort by RedAwning

Luxurious 6 bedroom for 15 guest in Solterra Resort by RedAwning

2960 Oak Run Blvd, Kissimmee
3.0 van 5.0

Dit vakantiehuis ligt in Binnenstad van Kissimmee, binnen 5 km afstand van Gatorland®, Osceola Performing Arts Center en Silver Spurs Arena. Ook Houston Astros Spring Training en Osceola County Stadium liggen binnen 10 km afstand.

Sue's Spring Lakes Villa 3 Bedroom IPG Florida

Sue's Spring Lakes Villa 3 Bedroom IPG Florida

1627 Elmstead court, Orlando
3.5 van 5.0

Deze villa in Orlando ligt binnen 10 km afstand van Gatorland®, Osceola Performing Arts Center en Hunters Creek Golf Club. Ook Osceola County Stadium en Silver Spurs Arena liggen binnen 10 km afstand.

Dream Vacation Homes

Dream Vacation Homes

Various addresses, Kissimmee
3,3
/ 5, op basis van 3 beoordelingen
3.5 van 5.0

Dit vakantiehuis ligt in Intercession City, binnen 10 km afstand van Green Meadows Petting Farm, Xtreme Paintball Xperience en Zip Orlando. Ook ChampionsGate Golf Club en Kissimmee Golf Club liggen binnen 15 km afstand.

€ 48
Flamingo Inn

Flamingo Inn

801 E. Vine St., Kissimmee
2,2
/ 5, op basis van 13 beoordelingen
2.0 van 5.0

Dit motel ligt in Binnenstad van Kissimmee, op 1,9 km van Kissimmee Civic Center en binnen 5 km afstand van Kissimmee Lakefront Park en Silver Spurs Arena. Ook Osceola Heritage Park en Houston Astros Spring Training liggen binnen 5 km afstand.

Vacation Near Universal Studios ID229CD by RedAwning

Vacation Near Universal Studios ID229CD by RedAwning

229 Competition Dr, Kissimmee
3.0 van 5.0

Dit vakantiehuis ligt in Binnenstad van Kissimmee, op 3,8 km van Gatorland® en op 4,5 km van Osceola Performing Arts Center. Ook Hunters Creek Golf Club en Houston Astros Spring Training liggen binnen 10 km afstand.

Alamo Vacation Townhomes

Alamo Vacation Townhomes

13574 Village Park Drive, Orlando
2,0
/ 5, op basis van 3 beoordelingen
3.0 van 5.0

Dit vakantiehuis ligt in Hunters Creek, op 9,7 km van SeaWorld® Orlando en op 18,8 km van Universal Studios Florida™. Walt Disney World® ligt op 21,6 km.