Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Rathaus

Het stadhuis van Düsseldorf, het Rathaus, bestaat uit een aantal gebouwen uit verschillende bouwkundige perioden. Vanaf het omringende plein is het heerlijk mensen kijken.

Het Rathaus van Düsseldorf is een complex van gebouwen in de bouwstijlen van drie verschillende perioden. Vanuit de cafeetjes aan het bijbehorende plein zie je het stadsleven aan je voorbijtrekken. Het Rathaus stamt oorspronkelijk uit het eind van de 16e eeuw en werd in de 18e en 20e eeuw gerenoveerd. Het complex staat aan de Marktplatz midden in de Altstadt van Düsseldorf. 
Liefhebbers van architectuur en geschiedenis kunnen hun hart ophalen in de verschillende gebouwen van het complex. In de gratis rondleidingen vertellen ze je er alles over. Meer informatie vind je op de officiële website van Düsseldorf Tourismus.

Aan de noordkant van de Marktplatz staat het Alte Rathaus. Dit gebouw werd in 1570 ontworpen door renaissance-architect H. Tussmann. Vooral de klokkentoren springt in het oog. De Duitse architect Johann Joseph Couven renoveerde vervolgens in 1749 het gebouw in de barokstijl. Zijn rococoportaal en -balkon vormen hier een duidelijk bewijs van. Bekijk vooral ook het Grupello-Haus naast het Alte Rathaus. Dit gebouw werd in 1706 gebouwd en in de jaren 1880 opnieuw opgetrokken in neorenaissancestijl. Tegenwoordig doet het dienst als raadszaal.

Ook het ruiterstandbeeld van Johann Wilhelm II voor de ingang van het Rathaus mag je niet missen. De maker ervan, Gabriel de Grupello, woonde ooit in het Grupello-Haus.

Rondom het Rathaus ligt de Marktplatz, een populaire ontmoetingsplek voor de inwoners van de stad. In de zomer kun je hier op de terrassen van de cafés genieten van een biertje of een kop koffie. En in de winter kun je je warmen aan een mok glühwein terwijl je snuffelt tussen de handwerkproducten op de kerstmarkt.

Het Rathaus staat midden in de Altstadt, vlak bij de belangrijkste bezienswaardigheden van Düsseldorf. De Hofgarten en de Rheinuferpromenade liggen beide op loopafstand. Er zijn diverse tram- en metrohaltes en andere mogelijkheden voor openbaar vervoer in de buurt.

Informatie over de openingstijden van het Rathaus vind je op de website van Düsseldorf Tourismus.


Gemeentehuis van Düsseldorf Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Gemeentehuis van Düsseldorf

Alle 615 accommodaties in de buurt van Gemeentehuis van Düsseldorf bekijken
Hotel Nikko Düsseldorf € 93
Hotel Nikko Düsseldorf

Hotel Nikko Düsseldorf

   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit wellness hotel ligt in Stadscentrum, binnen 2 km afstand van Theater an der Ko, Gemeentehuis van Düsseldorf en Museum Kunstpalast. Ook Königsallee en Rijnpromenade liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Ostraße ligt op maar 3 minuten lopen en naar Metrostation Steinstraße-Konigsallee is het 6 minuten lopen.

  me and all hotel duesseldorf € 84
  me and all hotel duesseldorf

  me and all hotel duesseldorf

    
   3.5 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Stadscentrum, binnen 2 km afstand van Theater an der Ko, Gemeentehuis van Düsseldorf en Museum Kunstpalast. Ook Königsallee en Rijnpromenade liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Ostraße ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Steinstraße-Konigsallee is het 5 minuten lopen.

   Novum Hotel Madison Düsseldorf Hauptbahnhof € 44
   Novum Hotel Madison Düsseldorf Hauptbahnhof

   Novum Hotel Madison Düsseldorf Hauptbahnhof

     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Stadscentrum, binnen 2 km afstand van Stilwerk Düsseldorf, Gemeentehuis van Düsseldorf en Königsallee. Ook Rijntoren en Museum Kunstpalast liggen binnen 3 km afstand. Düsseldorf Hauptbahnhof ligt op maar 3 minuten lopen en naar Metrostation Ostraße is het 5 minuten lopen.

    Holiday Inn Express Dusseldorf - City € 55
    Holiday Inn Express Dusseldorf - City

    Holiday Inn Express Dusseldorf - City

      
     3.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Regeringsdistrict Düsseldorf, binnen 15 minuten lopen van Goethe-Museum en Königsallee. Ook Gemeentehuis van Düsseldorf en Museum Kunstpalast liggen binnen 2 km afstand. Station Düsseldorf Wehrhahn ligt op maar 3 minuten lopen en naar S-Bahnhalte Düsseldorf Zoo is het 14 minuten lopen.

     Leonardo Boutique Hotel Düsseldorf € 64
     Leonardo Boutique Hotel Düsseldorf

     Leonardo Boutique Hotel Düsseldorf

       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Stadscentrum, binnen 10 minuten lopen van Stilwerk Düsseldorf en Königsallee. Ook Gemeentehuis van Düsseldorf en Rijnpromenade liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Ostraße ligt op maar 5 minuten lopen en naar Metrostation Steinstraße-Konigsallee is het 5 minuten lopen.

      25hours Hotel Das Tour € 59
      25hours Hotel Das Tour

      25hours Hotel Das Tour

        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Regeringsdistrict Düsseldorf, binnen 2 km afstand van Goethe-Museum en Königsallee. Ook Museum Kunstpalast en Gemeentehuis van Düsseldorf liggen binnen 3 km afstand. Station Düsseldorf Wehrhahn ligt op maar 4 minuten lopen en naar S-Bahnhalte Düsseldorf Zoo is het 10 minuten lopen.

       Living Hotel De Medici by Derag € 139
       Living Hotel De Medici by Derag

       Living Hotel De Medici by Derag

         
        5.0 van 5.0 Sterren

        Dit luxe hotel ligt in Altstadt Düsseldorf, vlak bij Kunsthalle Dusseldorf, Kunstverzameling van Noord-Rijnland-Westfalen en St. Lambertuskirche. Kommödchen ligt op 0,2 km. Metrostation Heinrich-Heine-Allee ligt op 5 minuten lopen en naar Metrostation Tonhalle-Ehrenhof is het 10 minuten lopen.

        Hyatt House Dusseldorf Andreas Quarter € 197
        Hyatt House Dusseldorf Andreas Quarter

        Hyatt House Dusseldorf Andreas Quarter

          
         4.5 van 5.0 Sterren

         Dit luxe hotel ligt in Altstadt Düsseldorf, binnen 5 minuten lopen van Kunsthalle Dusseldorf, Gemeentehuis van Düsseldorf en Rijnpromenade. Ook Museum Kunstpalast en Königsallee liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Heinrich-Heine-Allee ligt op maar 5 minuten lopen en naar Metrostation Tonhalle-Ehrenhof is het 9 minuten lopen.