Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert


Voordeligste vluchten naar İzmir

Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.

Over İzmir

Izmir, de derde grootste stad van Turkije, is een voornamelijk moderne stad met een historisch karakter in het westen aan de Egeïsche Zee. Het huidige Izmir werd rond de 11e eeuw v.C. door Griekse kolonisten opgericht en Smyrna genoemd. Enkele restanten van de Agora, inclusief zuilengalerij, zijn nog altijd in de stad te vinden. In de historische wijk Konak werden later door de Turkse overheersers een bazaar, moskeeën en synagogen gebouwd, waarvan sommige overblijfselen nog altijd te bezoeken zijn. Ook vind je in het oude centrum nog enkele straten met historische houten huizen, een klokkentoren en het Kadifekale-kasteel. De stad is de meest westerse stad van Turkije, dat vooral als zonnige strandbestemming bezocht wordt. Er zijn geen lang uitgestrekte stranden, maar enkele tientallen kleine strandjes die door rotsformaties worden onderbroken en beschut.

Vluchtopties naar Izmir

Rechtstreekse vluchten naar Izmir [ADB] zijn er alleen vanaf Schiphol [AMS], met op weekbasis gemiddeld 1 tot 2 rechtstreekse vluchten per dag (vluchtschema’s kunnen natuurlijk wijzigen). Vluchten duren ongeveer 3,5 uur. Prijzen verschillen naargelang de vertrek- en aankomstdatum, dus het is zeker de moeite waard om flexibele zoekdatums te hanteren. Expedia.nl biedt een ruim aantal vliegtickets vanaf de verschillende Nederlandse luchthavens aan voor vluchten met reguliere airlines en budgetmaatschappijen, dus gebruik onze eenvoudige zoekwizard en boek een vlucht die aan je eisen en budget voldoet.

Luchthaven Izmir

De luchthaven van Izmir – ook wel Luchthaven Adnan Menderes genoemd - bevindt zich op ongeveer 18 km ten zuidwesten van de stad en verwerkt jaarlijks ongeveer 6 miljoen passagiers. De omgeving rond de luchthaven is niet echt interessant, dus op 1 uitzondering na zijn er geen luchthavenhotels. Een paar accommodaties in het centrum bieden een shuttleservice van/naar de luchthaven aan. Raadpleeg de hotelinformatiepagina’s voor meer gegevens over deze voorzieningen. Er zijn verschillende busroutes die je van de luchthaven naar je gewenste bestemming kunnen brengen, net zoals de metro, die uit 2 lijnen bestaat (noord en zuid). Ook heb je bij de luchthaven keuze uit verschillende autoverhuurders, zodat je zelf je route kunt uitstippelen. Boek je auto ter plaatse of reserveer je auto vooraf bij Expedia.nl. Net zoals alle andere grote luchthavens biedt de luchthaven duty-free shopping, restaurants, bars en de Millennium Lounge voor een beetje meer luxe.

Boekingen & tickets

Expedia.nl biedt verschillende vluchten naar Izmir aan. Ga regelmatig naar Expedia.nl en controleer of er nieuwe vliegtickets naar Izmir zijn, en zoek met de wizard naar de laatste deals of zelfs last minute vliegtickets. Wist je dat je met onze functies en filters prijzen kunt vergelijken en sorteren? Je kunt ook de prijzen van luchthavens in jouw omgeving vergelijken en zo meer alternatieven ontdekken. Wist je daarnaast ook dat je bij Expedia.nl nog meer bespaart als je een vlucht + hotel samen boekt? Kies de vlucht + hotel die bij je passen en profiteer van de opgeleverde besparingen.

Als grootste online reisbureau hebben we het voordeel om te werken met leveranciers die ons de laagste tarieven bieden, dus check Expedia.nl regelmatig voor goedkope vliegtickets naar İzmir, want ze zijn snel uitverkocht. Met een reisroutenummer van Expedia.nl staat voor al je vragen en opmerkingen via 0202 061364, of +31 202 061364 van 8 tot 18u, maandag tot vrijdag een medewerker van Expedia tot je beschikking. Als je een vliegticket naar İzmir op Expedia.nl boekt, kan je gerust zijn dat je de beste vlucht tegen de beste prijs hebt!