Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Geen toeslagen bij Expedia op bijna elke boeking die je wijzigt of annuleert.

Doorzoek meer dan 321.000 hotels en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd.

Profiteer van de prijsgarantie voor je reis.


Greenwich Village

Deze buurt, ooit het centrum van de New Yorkse kunstscène, blijft een van de beste plekjes om rustig te ontspannen en is een geweldige wijk om te genieten van een espresso of een onafhankelijke film.

Tijdens de 20ste eeuw was het New Yorkse Greenwich Village waar de coolste bewoners leefden. Kleine drukkerijen, experimenteel theater en homo- en lesbische bars tierden hier welig, gecombineerd met een sterke alternatieve cultuur. Na de Tweede Wereldoorlog schreven de voornaamste exponenten van de Beat Generation hun gedichten en verhalen in de koffiebars van de Village. Hoewel vele kunstenaars door de hoge huurprijzen van New York zijn moeten verhuizen, biedt Greenwich Village nog steeds cultuur, goedkoop eten en de gezelligheid van een kleine stad aan.

Begin je bezoek in Washington Square Park. Hier, naast de hondenparken en eetstalletjes, vind je tevens de Washington Square Arch. Deze marmeren boog uit 1892 is gebaseerd op de Arc de Triomphe van Parijs. Ga naar de zuidoostelijke hoek van het park om iemand uit te dagen voor een spelletje schaak.

Eet een hapje op MacDougal Street, net ten zuiden van Washington Square Park. Deze straat was ooit bekend om zijn Boheemse koffiehuizen, maar biedt tegenwoordig goedkoop etnisch eten aan. Geniet er van een falafel, een Indiase wrap of een stuk pizza.

Greenwich Village koestert een lange traditie van experimenteel live theater maar vandaag de dag is het een centrum voor de New Yorkse filmgemeenschap. Geniet van een onafhankelijke film in het IFC Center, het art house-theater dat het geliefde Waverly Theater op Sixth Avenue verving. Als je liever een klassieke film ziet, ga dan naar Film Forum in het zuidwestelijke deel van Greenwich Village.

Wandel langs de smalle straten van West Village voor een glimp van de buurt zoals die er ooit uitzag. De kronkelende, diagonale straatjes rebelleren tegen het dambordpatroon van de rest van de stad, waardoor het een uitstekende plek is om te gaan wandelen.

Begeef je naar Christopher Street en ontdek één van de belangrijkste locaties uit de strijd voor de Amerikaanse homorechten. De Stonewall Inn vormde de achtergrond van de historische Stonewall-rellen uit de jaren 60, waarin homo-activisten drie dagen lang tegen de politie streden. Tegenwoordig biedt Christopher Street bars en winkels aan die populair zijn bij de homogemeenschap.

Greenwich Village is eenvoudig te bereiken via het metro- en busnetwerk. Begin je tocht nabij de metrohalte West 4th Street voor de meest centrale locatie.


Beste hotelaanbiedingen in Greenwich Village

Alle 1.696 hotels in Greenwich Village weergeven
€ 55
The Jane Hotel

The Jane Hotel

113 Jane St, New York
4,0
/ 5, op basis van 1.632 beoordelingen
2.5 van 5.0

Dit hotel in de wijk Chelsea bevindt zich vlak bij de Ground Zero Museum Workshop, het Empire State Building en Times Square. Tot de andere bezienswaardigheden in de omgeving behoren Broadway en Grand Central Terminal.

€ 169
Gansevoort Meatpacking

Gansevoort Meatpacking

18 9th Avenue at 13th street, New York
4,2
/ 5, op basis van 356 beoordelingen
4.5 van 5.0

Dit hotel ligt in Greenwich Village, binnen 2 km afstand van Chelsea Market, Universiteit van New York en Penn Station. Ook Macy's en Empire State Building liggen binnen 3 km afstand.

€ 157
The Marlton Hotel

The Marlton Hotel

5 W 8th St, New York
4,5
/ 5, op basis van 557 beoordelingen
5.0 van 5.0

Dit luxe hotel ligt in Greenwich Village, binnen 2 km afstand van Comedy Cellar en Universiteit van New York. Ook Empire State Building en Macy's liggen binnen 3 km afstand.

€ 206
Walker Hotel Greenwich Village

Walker Hotel Greenwich Village

52 West 13th Street, New York
4,4
/ 5, op basis van 267 beoordelingen
5.0 van 5.0

Dit luxe hotel ligt in Greenwich Village, binnen 15 minuten lopen van Union Square en Universiteit van New York. Ook Macy's en Empire State Building liggen binnen 2 km afstand.

€ 91
Chelsea Pines Inn

Chelsea Pines Inn

317 West 14th Street, New York
4,3
/ 5, op basis van 326 beoordelingen
3.0 van 5.0

Dit hotel ligt in Greenwich Village, binnen 10 minuten lopen van Chelsea Market en The High Line Park. Ook Empire State Building en Times Square liggen binnen 3 km afstand.

€ 182
Washington Square Hotel

Washington Square Hotel

103 Waverly Pl, New York
4,2
/ 5, op basis van 884 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit hotel ligt in Greenwich Village, binnen 10 minuten lopen van Comedy Cellar en Universiteit van New York. Ook Macy's en Empire State Building liggen binnen 3 km afstand.

€ 100
Hotel 309

Hotel 309

309 W 14th St, New York
2,5
/ 5, op basis van 372 beoordelingen
2.5 van 5.0

Dit hotel ligt in Greenwich Village, binnen 2 km afstand van Chelsea Market, Universiteit van New York en Madison Square Garden. Ook Macy's en Empire State Building liggen binnen 3 km afstand.

MySuites

MySuites

Christopher Street at Bleecker, New York
3,7
/ 5, op basis van 22 beoordelingen
4.5 van 5.0

Dit in boetiekstijl ingerichte appartement ligt in Greenwich Village, binnen 15 minuten lopen van Comedy Cellar en Universiteit van New York. Ook Penn Station en Macy's liggen binnen 3 km afstand.

Beste Vlucht + Hotelaanbiedingen Greenwich Village

Topdeals op vluchten naar Greenwich Village

Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.