Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Grote Bazaar (Kapalı Çarşı)

Betreed de doolhof van winkelstraatjes van een van de grootste en oudste overdekte markten ter wereld en kies uit de honderdduizenden handgemaakte voorwerpen.

De Grote Bazaar (Kapalı Çarşı) ligt tussen de Bayezid- en Nuruosmaniye-moskee in en bestrijkt een enorm gebied. Zodra je binnenkomt via een van de 21 poorten en op verkenning uitgaat, merk je al snel dat dit een van de grootste bazaars in de wereld is. Onder de schijnbaar eindeloze daken vind je zaken als geglazuurde tegels, specerijen, aardewerk, koperwerk, lederen accessoires, buikdanskostuums, waterpijpen en asbakken, naast andere curiosa en ambachtelijke producten.

De Grote Bazaar dateert van het midden van de 14e eeuw, toen sultan Mehmet II opdracht gaf voor de bouw van een speciale locatie voor de handel in textiel. De klassieke Ottomaanse architectuur is nog steeds te zien in het oudste gebouw van de bazaar, de Cevavir. Oorspronkelijk vertegenwoordigde elke straat zijn eigen type ambacht, wat nog te zien is aan de straatnamen, maar waar allang vanaf geweken is.

Bezoek enkele van de meer dan 3000 winkels en kramen verspreid over 60 overdekte straten in dit exotisch winkelparadijs. Het uitgestrekte complex is een kleurrijke doolhof waar je gemakkelijk in verdwaalt. Gun jezelf alle tijd om rond te neuzen, want het is er allemaal even interessant... en gigantisch druk.

Ga op zoek naar een Perzisch tapijt of woon een demonstratie tapijtweven mee. Omdat afdingen de gewoonste zaak ter wereld is, moet je niet bang zijn om een aanzienlijk lagere prijs te bieden als je vermoedt dat een artikel veel te duur is. De verkopers kunnen bijzonder overtuigend zijn, dus je moet stevig in je schoenen staan als je met lege handen de bazaar wilt verlaten.

Maar ook als je geen plekje meer over hebt in je koffer, is een bezoek meer dan de moeite waard vanwege de levendige atmosfeer van een typisch Turkse markt. Bewonder de oude moskee en fontein of bezoek een café of restaurant in een van de hans (gebouwen met drie verdiepingen). Snuif de geur op van specerijen en exotische melanges, maak foto's van de aantrekkelijk uitgestalde Turkse slippers en proef in ieder geval Turks fruit.

De grote Bazaar is gelegen in de oude stad, in de wijk Fatih. Je kunt er het beste naartoe lopen, of neem de tram naar de halte Beyazıt. De bazaar is dagelijks geopend, behalve op zondag. Zoals in elke drukke locatie zijn er in de bazaar zakkenrollers en tassendieven actief.


Gids voor Grote Bazaar


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 2.076 hotels in de buurt van Grote Bazaar weergeven
Hotel Amira Istanbul € 88
Hotel Amira Istanbul

Hotel Amira Istanbul

Kucuk Ayasofya Mahallesi Mustafa, Istanbul
   
  4,8
  / 5, op basis van 1.037 beoordelingen
  0.0 van 5.0

  Dit luxe hotel ligt in Oude stad, binnen 15 minuten lopen van Hippodrome, Basilica Cisterne en Hagia Sophia. Ook Blauwe moskee en Cemberlitas Bath liggen binnen 15 minuten lopen.

  Lalinn Hotel € 26
  Lalinn Hotel

  Lalinn Hotel

  Oyuncu Cikmazi Oyuncu Sok. No 4, Istanbul
    
   4,2
   / 5, op basis van 451 beoordelingen
   3.0 van 5.0

   Dit hotel ligt in Oude stad, binnen 10 minuten lopen van Mozaïekmuseum en Hippodrome. Ook Basilica Cisterne en Blauwe moskee liggen binnen 15 minuten lopen.

   Sura Hagia Sophia Hotel
   Sura Hagia Sophia Hotel

   Sura Hagia Sophia Hotel

   Divanyolu Cd. Alemdar Mah., Istanbul
     
    4,2
    / 5, op basis van 957 beoordelingen
    5.0 van 5.0

    Dit luxe hotel ligt in Oude stad, binnen 5 minuten lopen van Basilica Cisterne, Hagia Sophia en Cağaloğlu Hamamı. Ook Hippodrome en Blauwe moskee liggen binnen 10 minuten lopen.

    Sura Design Hotel and Suites - Boutique Class € 84
    Sura Design Hotel and Suites - Boutique Class

    Sura Design Hotel and Suites - Boutique Class

    Divanyolu Cad. Ticarethane Sok. No:45, Istanbul
      
     4,1
     / 5, op basis van 765 beoordelingen
     5.0 van 5.0

     Dit gezinsvriendelijke hotel in Istanbul ligt in de historische wijk, binnen 5 minuten lopen van Basilica Cisterne, Hagia Sophia en Cağaloğlu Hamamı. Ook Hippodrome en Blauwe moskee liggen binnen 10 minuten lopen.

     GLK PREMIER The Home Suites & Spa € 87
     GLK PREMIER The Home Suites & Spa

     GLK PREMIER The Home Suites & Spa

     Kucukayasofya Cad No:60, Istanbul
       
      4,2
      / 5, op basis van 1.041 beoordelingen
      5.0 van 5.0

      Dit gezinsvriendelijke hotel in Istanbul ligt bij de zee, binnen 10 minuten lopen van Kleine Hagia Sophia, Mozaïekmuseum en Turks en Islaams Kunstmuseum. Ook Sultanahmet-plein en Hagia Sophia liggen binnen 15 minuten lopen.

      Pierre Loti Hotel - Special Class € 86
      Pierre Loti Hotel - Special Class

      Pierre Loti Hotel - Special Class

      Piyerloti Cad. No: 1, Istanbul
        
       4,0
       / 5, op basis van 530 beoordelingen
       4.0 van 5.0

       Dit gezinsvriendelijke hotel in Istanbul ligt aan de Strip, binnen 10 minuten lopen van Turks en Islaams Kunstmuseum, Basilica Cisterne en Hippodrome. Ook Hagia Sophia en Blauwe moskee liggen binnen 10 minuten lopen.

       GLK PREMIER Acropol Suites & Spa € 110
       GLK PREMIER Acropol Suites & Spa

       GLK PREMIER Acropol Suites & Spa

       Akbiyik cad. No:21, Istanbul
         
        4,4
        / 5, op basis van 728 beoordelingen
        5.0 van 5.0

        Dit luxe hotel ligt in Oude stad, binnen 10 minuten lopen Mozaïekmuseum, Sultanahmet-plein en Hagia Sophia. Ook Hagia Irene en Basilica Cisterne liggen binnen 10 minuten lopen.

        Boutique Saint Sophia € 99
        Boutique Saint Sophia

        Boutique Saint Sophia

        Alemdar Cad. 2, Istanbul
          
         4,7
         / 5, op basis van 304 beoordelingen
         4.0 van 5.0

         Dit hotel ligt in Oude stad, vlak bij Basilica Cisterne en Hagia Sophia. Ook Hippodrome en Blauwe moskee liggen binnen 10 minuten lopen.