Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Grote Bazaar (Kapalı Çarşı)

Betreed de doolhof van winkelstraatjes van een van de grootste en oudste overdekte markten ter wereld en kies uit de honderdduizenden handgemaakte voorwerpen.

De Grote Bazaar (Kapalı Çarşı) ligt tussen de Bayezid- en Nuruosmaniye-moskee in en bestrijkt een enorm gebied. Zodra je binnenkomt via een van de 21 poorten en op verkenning uitgaat, merk je al snel dat dit een van de grootste bazaars in de wereld is. Onder de schijnbaar eindeloze daken vind je zaken als geglazuurde tegels, specerijen, aardewerk, koperwerk, lederen accessoires, buikdanskostuums, waterpijpen en asbakken, naast andere curiosa en ambachtelijke producten.

De Grote Bazaar dateert van het midden van de 14e eeuw, toen sultan Mehmet II opdracht gaf voor de bouw van een speciale locatie voor de handel in textiel. De klassieke Ottomaanse architectuur is nog steeds te zien in het oudste gebouw van de bazaar, de Cevavir. Oorspronkelijk vertegenwoordigde elke straat zijn eigen type ambacht, wat nog te zien is aan de straatnamen, maar waar allang vanaf geweken is.

Bezoek enkele van de meer dan 3000 winkels en kramen verspreid over 60 overdekte straten in dit exotisch winkelparadijs. Het uitgestrekte complex is een kleurrijke doolhof waar je gemakkelijk in verdwaalt. Gun jezelf alle tijd om rond te neuzen, want het is er allemaal even interessant... en gigantisch druk.

Ga op zoek naar een Perzisch tapijt of woon een demonstratie tapijtweven mee. Omdat afdingen de gewoonste zaak ter wereld is, moet je niet bang zijn om een aanzienlijk lagere prijs te bieden als je vermoedt dat een artikel veel te duur is. De verkopers kunnen bijzonder overtuigend zijn, dus je moet stevig in je schoenen staan als je met lege handen de bazaar wilt verlaten.

Maar ook als je geen plekje meer over hebt in je koffer, is een bezoek meer dan de moeite waard vanwege de levendige atmosfeer van een typisch Turkse markt. Bewonder de oude moskee en fontein of bezoek een café of restaurant in een van de hans (gebouwen met drie verdiepingen). Snuif de geur op van specerijen en exotische melanges, maak foto's van de aantrekkelijk uitgestalde Turkse slippers en proef in ieder geval Turks fruit.

De grote Bazaar is gelegen in de oude stad, in de wijk Fatih. Je kunt er het beste naartoe lopen, of neem de tram naar de halte Beyazıt. De bazaar is dagelijks geopend, behalve op zondag. Zoals in elke drukke locatie zijn er in de bazaar zakkenrollers en tassendieven actief.


Gids voor Grote Bazaar


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 1.916 hotels in de buurt van Grote Bazaar weergeven
€ 88
Sura Design Hotel and Suites - Boutique Class

Sura Design Hotel and Suites - Boutique Class

Divanyolu Cad. Ticarethane Sok. No:45, Istanbul
4,2
/ 5, op basis van 339 beoordelingen
5.0 van 5.0

Dit gezinsvriendelijke hotel in Istanbul ligt in de historische wijk, vlak bij Whirling Dervishes Istanbul en Basilica Cisterne. Ook Hagia Sophia en Cağaloğlu Hamamı liggen binnen 5 minuten lopen.

€ 70
Doubletree By Hilton Istanbul Old Town

Doubletree By Hilton Istanbul Old Town

Ordu Cad No:31, Beyazit, Istanbul
4,3
/ 5, op basis van 402 beoordelingen
5.0 van 5.0

Dit luxe hotel ligt in Fatih, binnen 10 minuten lopen van Grote Bazaar en Cemberlitas Bath. Ook Hippodrome en Basilica Cisterne liggen binnen 15 minuten lopen.

€ 92
White House Hotel Istanbul

White House Hotel Istanbul

Alemdar Mah Catalcesme Sok No:21, Istanbul
4,8
/ 5, op basis van 137 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit hotel ligt in Fatih, vlak bij Media Museum en Cağaloğlu Hamamı. Ook Basilica Cisterne en Hagia Sophia liggen binnen 5 minuten lopen.

€ 93
Sura Hagia Sophia Hotel

Sura Hagia Sophia Hotel

Divanyolu Cd. Alemdar Mah., Istanbul
4,2
/ 5, op basis van 433 beoordelingen
5.0 van 5.0

Dit luxe hotel ligt in Fatih, binnen 5 minuten lopen van Media Museum, Basilica Cisterne en Hagia Sophia. Ook Cağaloğlu Hamamı en Cemberlitas Bath liggen binnen 5 minuten lopen.

€ 67
Hotel Nena

Hotel Nena

Klodfarer Cad. No: 8-10, Istanbul
4,3
/ 5, op basis van 162 beoordelingen
3.0 van 5.0

Dit hotel ligt in Fatih, vlak bij Media Museum en Cemberlitas Bath. Ook Hippodrome en Basilica Cisterne liggen binnen 5 minuten lopen.