Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

FDNY Memorial Wall

Bij dit zwaarmoedige monument kun je je eer betonen aan de brandweerlieden die zijn omgekomen toen ze na de aanslagen van 9/11 en bij andere rampen het leven van anderen probeerden te redden.

De FDNY Memorial Wall is een eerbetoon aan de brandweer van New York City en opgericht ter nagedachtenis aan omgekomen brandweerlieden. Deze brandweerkazerne speelde een belangrijke rol tijdens de reddingsoperaties op 9/11. In deze voormalige kazerne kom je meer te weten over de mannen en vrouwen die het helpen van anderen met hun leven moesten bekopen.

Het monument staat tegenover FDNY Ten House, tegenover het 9/11 Memorial. De zogenaamde 'engine company', een onderdeel van de Amerikaanse brandweer, werd opgericht in 1865 en de kazerne werd in 1979 gebouwd. Van deze kazerne zijn op 9/11 vijf brandweerlieden in opleiding omgekomen.

Terwijl je het gebouw nadert, zie je op de gevel een opvallend, bronzen bas-reliëf. Het kunstwerk is zeventien meter lang en twee meter hoog en is een verbeelding van de tragische gebeurtenissen op 9/11 en de verwoesting van het World Trade Center.

Trek even wat tijd uit om de verbeelding van de vlammen en de uitgeputte reddingsteams in je op te nemen. Onder het bas-reliëf staan de namen van de 343 brandweerlieden die op de bewuste dag in september 2001 zijn omgekomen en daarbij staat de tekst: 'Dedicated to those who fell and those who carry on. May we never forget'. Een gedenkplaat naast het monument is een bedankje voor Holland and Knight, een advocatenkantoor dat bijzonder gul heeft bijgedragen aan de totstandkoming van het monument. Een van de werknemers van het kantoor was lid van de vrijwillige brandweer en is die dag omgekomen.

Na een bezoek aan FDNY Ten House, kun je wat tijd uittrekken om de tentoonstellingen van het 9/11 Memorial op de voormalige plaats van het World Trade Center te bezoeken. Bekijk films waarin wordt verteld wat er die fatale dag in 2001 gebeurde toen Amerika werd aangevallen en kom meer te weten over de wereldwijde impact die de gebeurtenissen hebben gehad. Woon voordrachten bij van getuigen die hun persoonlijke verhalen en herinneringen vertellen.

De FDNY Memorial Wall ligt in het centrum van Manhattan en is te bereiken met de metro van New York. Als je tijdens je bezoek echt alles te weten wilt komen, kun je een mobiele app downloaden en een audiotoer volgen. Je kunt het monument gratis bezoeken.


Gids voor Herdenkingsmuur brandweer New York


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 1.529 hotels in de buurt van Herdenkingsmuur brandweer New York weergeven
€ 70
Courtyard New York Downtown Manhattan/World Trade Center

Courtyard New York Downtown Manhattan/World Trade Center

133 Greenwich Street, New York
4,4
/ 5, op basis van 428 beoordelingen
3.5 van 5.0

Dit hotel ligt in Financial District, vlak bij Trinity Church en National September 11 Memorial. Ook Beurs van New York en Federale, centrale bank van New York liggen binnen 10 minuten lopen.

€ 95
World Center Hotel

World Center Hotel

144 Washington St, New York
4,3
/ 5, op basis van 1.861 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit hotel ligt in Financial District, binnen 5 minuten lopen van Trinity Church en National September 11 Memorial. Ook Beurs van New York en One World Trade Center liggen binnen 10 minuten lopen.

€ 95
Club Quarters Hotel, Wall Street

Club Quarters Hotel, Wall Street

52 William St, New York
4,2
/ 5, op basis van 3.801 beoordelingen
4.5 van 5.0

Dit hotel ligt in Financial District, binnen 5 minuten lopen van Federale, centrale bank van New York en Beurs van New York. Ook Battery Park en National September 11 Memorial liggen binnen 10 minuten lopen.

€ 97
New York Marriott Downtown

New York Marriott Downtown

85 West St, New York
4,4
/ 5, op basis van 2.060 beoordelingen
4.5 van 5.0

Dit hotel ligt in Financial District, binnen 10 minuten lopen van Trinity Church, Beurs van New York en One World Trade Center. Ook National September 11 Memorial en Federale, centrale bank van New York liggen binnen 10 minuten lopen.

€ 73
DoubleTree by Hilton New York City - Financial District

DoubleTree by Hilton New York City - Financial District

8 Stone St, New York
4,0
/ 5, op basis van 3.011 beoordelingen
4.5 van 5.0

Dit hotel ligt in Financial District, binnen 5 minuten lopen van Battery Park en Beurs van New York. Ook Federale, centrale bank van New York en National September 11 Memorial liggen binnen 15 minuten lopen.

€ 112
Millennium Hilton New York Downtown

Millennium Hilton New York Downtown

55 Church Street, New York
4,3
/ 5, op basis van 3.380 beoordelingen
4.5 van 5.0

Dit wolkenkrabberhotel ligt tegenover de heropbouwlocatie van het voormalige World Trade Center. St. Paul's Chapel ligt aan de overkant, het World Financial Center ligt 1 blok verwijderd en TriBeCa ligt 4 blokken verderop.

€ 73
Holiday Inn Manhattan-Financial District

Holiday Inn Manhattan-Financial District

99 Washington St, New York
4,1
/ 5, op basis van 2.147 beoordelingen
4.5 van 5.0

Dit hotel ligt in Financial District, binnen 10 minuten lopen van Trinity Church, Beurs van New York en National September 11 Memorial. Ook One World Trade Center en Federale, centrale bank van New York liggen binnen 10 minuten lopen.

€ 122
W New York - Downtown

W New York - Downtown

8 Albany Street, New York
4,2
/ 5, op basis van 766 beoordelingen
5.0 van 5.0

Dit luxe hotel ligt in Financial District, binnen 5 minuten lopen van Trinity Church en National September 11 Memorial. Ook Beurs van New York en One World Trade Center liggen binnen 10 minuten lopen.