Holy Land Experience

Deze bijzondere attractie neemt je mee naar Bijbelse tijden. Volg het leven van Jezus Christus aan de hand van toneel en replica's van gebouwen.

Treed de met pilaren omgeven ingang van de Holy Land Experience (HLE) binnen en ervaar het leven van Israël in de tijd van Jezus, zo'n 2000 jaar geleden. Tombes, tempels en zelfs de Hof van Eden zijn zorgvuldig nagemaakt om de Bijbelverhalen tot leven te wekken. Dit themapark van zes hectare is eigendom van het Trinity Broadcasting Network en ligt op 10 minuten rijden van downtown Orlando.

Het zeer gedetailleerde model van Jeruzalem is een van de populairste bezienswaardigheden. Deze maquette laat goed zien hoe de stad er in het jaar 66 uitzag, een paar jaar voordat de Romeinen de stad verwoestten. Gedurende de hele dag kun je luisteren naar presentaties van 25 minuten. Een Bijbelkenner vertelt Bijbelverhalen en geeft informatie over de stad en het leven van Jezus.

Wandel door de Jerusalem Street Market, een replica van een markt in de stijl van het Midden-Oosten, zoals deze er duizenden jaren geleden waarschijnlijk heeft uitgezien. Hier wordt nagespeeld dat Jezus het kruis naar Golgotha draagt. Dergelijke voorstellingen en straattheater zijn regelmatig te zien in de hele HLE. De acteurs behoren tot een groep die zich 'Century' noemt.

Bezoek de Church of All Nations om binnen shows van 15 minuten tot ruim een uur te kunnen bekijken. Deze producties zijn gebaseerd op verhalen en personages uit de Bijbel. De kerk huist een zaal met 2000 stoelen en de buitenkant heeft gedetailleerde gouden versieringen. Ook The Great Temple is met goud versierd; deze tempel vertegenwoordigt de oude joodse tempel op de Tempelberg.

Voor wat rust loop je naar een van de drie bidtuinen, zoals de replica van de Hof van Getsemane, waar Jezus bad op de avond voordat hij werd gekruisigd. In Smile of a Child Adventure Land staat een klimmuur voor kinderen en kun je meedoen aan leuke activiteiten, zoals gezicht schminken en workshops voor ambachten.

Het hele gezin kan genieten van de fontein- en lichtshow Crystal Living Waters, die 's avonds wordt gehouden bij de Reflecting Pool. Er is ook een bibliotheek en een archeologische opgraving die je kunt verkennen. Voor eten en drinken kun je terecht bij Oasis Palm's Cafe, eten in de stijl van het Midden-Oosten verkoopt, maar ook hamburgers en hotdogs.

De HLE is elke dag open, behalve op zondag, maandag, Thanksgiving, Kerstmis en nieuwjaarsdag. Parkeren is gratis, maar er is niet veel plek, dus is het verstandig vroeg te arriveren. Je kunt drie à vier uur doorbrengen in de HLE, maar als je alle voorstellingen wilt zien, zul je meer tijd nodig hebben. Deze attractie is vaak druk, maar niet zo druk als sommige andere themaparken in Orlando.


Verken meer van Orlando (en omgeving)


Hotels in de omgeving

De beste 10 hotels het dichtst in de buurt bij Holy Land Experience


De meestgeboekte hotels

De populairste aanbiedingen in de buurt van Holy Land Experience

Alle hotels in de buurt van Holy Land Experience weergeven