Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Kennedy Space Center

Bezoek het hoofdkwartier voor lanceringen van de NASA en misschien zie je wel hoe een shuttle de stratosfeer in wordt geschoten!

Het Kennedy Space Center (KSC) is het hoofdkwartier voor lanceringen van de NASA. In 1969 vertrok de Apollo 11 hier om de eerste mensen naar de maan te brengen. Nog steeds worden hier geregeld onbemande shuttles gelanceerd, dus controleer vooraf of je een bezoek kunt plannen tijdens zo'n spectaculaire gebeurtenis.

Het KSC bestrijkt een gebied van 56.565 hectare, zes keer zo groot als Manhattan. Veel van de hoofdattracties bevinden zich in hangarachtige gebouwen aan de rand van het terrein. Hier vind je onder andere fototentoonstellingen over de bouw en het gebruik van de eerste lanceerplatformen voor shuttles.

Je bezoek begint bij het Kennedy Space Center Visitor Complex, waar om het kwartier een hop-on/hop-off-bus vertrekt. Deze bus is bij de entreeprijs inbegrepen en je kunt zo vaak je wilt opstappen en uitstappen om op eigen houtje de attracties te bekijken. Een van de hoogtepunten waar je langs rijdt, is een lanceerplatform voor spaceshuttles. De bus stopt ook bij het Apollo/Saturn V Center, waar je een maanraket kunt zien. Tegen extra kosten kun je een rondleiding nemen die wordt geleid door getrainde ruimte-experts. Deze moet je van tevoren reserveren.

In het KSC Visitor Complex worden in de Rocket Garden de eerste ruimtevaartuigen belicht waarmee ruimtereizen mogelijk werden. Ga aan boord van een van de modernere modellen om met eigen ogen te zien hoe de woonruimte van een astronaut eruitziet. In de Shuttle Launch Experience kun je met interactieve simulators een virtuele ruimtereis maken. Oudgedienden van het Amerikaanse ruimteprogramma bespreken de vlucht zodra je bent geland.

Reis door de tijd in de United States Astronauts Hall of Fame. Hier zie je bijzondere objecten en tentoonstellingen gewijd aan de eerste mensen in de ruimte. Ook is er een grote verzameling memorabilia van astronauten.

Bij Lunch With an Astronaut kun je met een oud-ruimtereiziger praten. Deze speciale ervaring moet je van tevoren reserveren en kost extra.

Als je meteen op de openingstijd arriveert bij het KSC, heb je genoeg tijd om de tentoonstellingen te zien, een rondleiding te nemen en een van de IMAX-films te zien, die zijn inbegrepen in de entreeprijs. Het kan slim zijn een hele dag in te plannen voor het KSC, zodat je een aantal uur kunt doorbrengen in de Astronauts Hall of Fame.


Gids voor Kennedy Space Center


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 414 hotels in de buurt van Kennedy Space Center weergeven
€ 93
Casa Coquina Del Mar Bed and Breakfast

Casa Coquina Del Mar Bed and Breakfast

4010 Coquina Avenue, Titusville
4,3
/ 5, op basis van 179 beoordelingen
4.0 van 5.0

Deze bed & breakfast ligt vlak bij het strand, op 5,7 km van Valiant Air Command Warbird Museum en binnen 20 km afstand van Kennedy Space Center Visitor Complex en Merritt Island National Wildlife Refuge.

Bay Towers Titusville

Bay Towers Titusville

2825 S. Washington Avenue, Titusville
1,7
/ 5, op basis van 3 beoordelingen
3.5 van 5.0

Dit appartement in Titusville ligt en binnen 5 km afstand van Spell House, Clifton Lake en Pritchard House. Ook Emma Parrish Theatre en North Brevard Historical Museum liggen binnen 5 km afstand.

Inn at Kennedy Space Center

Inn at Kennedy Space Center

4951 S Washington Ave, Titusville
3,3
/ 5, op basis van 32 beoordelingen
0.0 van 5.0

Dit hotel ligt in het centrum van Titusville, op 4,3 km van American Police Hall of Fame and Museum en binnen 10 km afstand van Enchanted Forest Sanctuary en Valiant Air Command Warbird Museum. Ook Spell House en Clifton Lake liggen binnen 10 km afstand.

Beste Verblijf in het Kennedy Space Center Titusville

Beste Verblijf in het Kennedy Space Center Titusville

151 Harrison St, Titusville
0.0 van 5.0

Dit vakantiehuis ligt in het centrum van de stad.

Spell House (2 km) • Clifton Lake (2,7 km) • Pritchard House (3 km) • Emma Parrish Theatre (3,1 km) • U.S. Space Walk of Fame (3,2 km)

Gezellig Efficiency Cottage in Titusville. Dicht bij de Indian River

Gezellig Efficiency Cottage in Titusville. Dicht bij de Indian River

4285 Coquina Ave, Titusville
4,0
/ 5, op basis van 1 beoordelingen
0.0 van 5.0

Deze cottage ligt in Titusville.

Enchanted Forest Sanctuary (3,8 km) • Spell House (4,4 km) • American Police Hall of Fame and Museum (4,6 km) • Valiant Air Command Warbird Museum (5 km)

Heel, Gezellig en Handig Vakantiebungalow

Heel, Gezellig en Handig Vakantiebungalow

4285 Coquina Ave, Titusville
3,7
/ 5, op basis van 3 beoordelingen
0.0 van 5.0

Dit vakantiehuis ligt in Titusville.

Enchanted Forest Sanctuary (3,8 km) • Spell House (4,4 km) • American Police Hall of Fame and Museum (4,6 km) • Valiant Air Command Warbird Museum (5 km)

€ 107
Three Oaks Motel

Three Oaks Motel

707 South Hopkins Ave, Titusville
2,3
/ 5, op basis van 17 beoordelingen
2.5 van 5.0

Dit motel in Titusville ligt binnen 5 minuten lopen van Clifton Lake, Pritchard House en Emma Parrish Theatre. Ook North Brevard Historical Museum en U.S. Space Walk of Fame liggen binnen 10 minuten lopen.

€ 55
Budget Motel

Budget Motel

612 S Washington Ave, Titusville
2,9
/ 5, op basis van 64 beoordelingen
2.5 van 5.0

Dit motel ligt vlak bij het strand, binnen 5 minuten lopen van Clifton Lake, Pritchard House en Emma Parrish Theatre. Ook North Brevard Historical Museum en U.S. Space Walk of Fame liggen binnen 10 minuten lopen.