Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Kennedy Space Center

Bezoek het hoofdkwartier voor lanceringen van de NASA en misschien zie je wel hoe een shuttle de stratosfeer in wordt geschoten!

Het Kennedy Space Center (KSC) is het hoofdkwartier voor lanceringen van de NASA. In 1969 vertrok de Apollo 11 hier om de eerste mensen naar de maan te brengen. Nog steeds worden hier geregeld onbemande shuttles gelanceerd, dus controleer vooraf of je een bezoek kunt plannen tijdens zo'n spectaculaire gebeurtenis.

Het KSC bestrijkt een gebied van 56.565 hectare, zes keer zo groot als Manhattan. Veel van de hoofdattracties bevinden zich in hangarachtige gebouwen aan de rand van het terrein. Hier vind je onder andere fototentoonstellingen over de bouw en het gebruik van de eerste lanceerplatformen voor shuttles.

Je bezoek begint bij het Kennedy Space Center Visitor Complex, waar om het kwartier een hop-on/hop-off-bus vertrekt. Deze bus is bij de entreeprijs inbegrepen en je kunt zo vaak je wilt opstappen en uitstappen om op eigen houtje de attracties te bekijken. Een van de hoogtepunten waar je langs rijdt, is een lanceerplatform voor spaceshuttles. De bus stopt ook bij het Apollo/Saturn V Center, waar je een maanraket kunt zien. Tegen extra kosten kun je een rondleiding nemen die wordt geleid door getrainde ruimte-experts. Deze moet je van tevoren reserveren.

In het KSC Visitor Complex worden in de Rocket Garden de eerste ruimtevaartuigen belicht waarmee ruimtereizen mogelijk werden. Ga aan boord van een van de modernere modellen om met eigen ogen te zien hoe de woonruimte van een astronaut eruitziet. In de Shuttle Launch Experience kun je met interactieve simulators een virtuele ruimtereis maken. Oudgedienden van het Amerikaanse ruimteprogramma bespreken de vlucht zodra je bent geland.

Reis door de tijd in de United States Astronauts Hall of Fame. Hier zie je bijzondere objecten en tentoonstellingen gewijd aan de eerste mensen in de ruimte. Ook is er een grote verzameling memorabilia van astronauten.

Bij Lunch With an Astronaut kun je met een oud-ruimtereiziger praten. Deze speciale ervaring moet je van tevoren reserveren en kost extra.

Als je meteen op de openingstijd arriveert bij het KSC, heb je genoeg tijd om de tentoonstellingen te zien, een rondleiding te nemen en een van de IMAX-films te zien, die zijn inbegrepen in de entreeprijs. Het kan slim zijn een hele dag in te plannen voor het KSC, zodat je een aantal uur kunt doorbrengen in de Astronauts Hall of Fame.


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 413 hotels in de buurt van Kennedy Space Center weergeven
Casa Coquina Del Mar Bed and Breakfast € 96
Casa Coquina Del Mar Bed and Breakfast

Casa Coquina Del Mar Bed and Breakfast

4010 Coquina Avenue, Titusville
   
  4,3
  / 5, op basis van 198 beoordelingen
  3.5 van 5.0

  Deze bed & breakfast ligt vlak bij het strand, op 5,7 km van Valiant Air Command Warbird Museum en binnen 20 km afstand van Kennedy Space Center Visitor Complex en Merritt Island National Wildlife Refuge. Playa Linda Beach ligt op 25,3 km.

  Bay Towers Titusville
  Bay Towers Titusville

  Bay Towers Titusville

  2825 S. Washington Avenue, Titusville
    
   1,7
   / 5, op basis van 3 beoordelingen
   3.0 van 5.0

   Dit appartement in Titusville ligt en binnen 5 km afstand van Spell House, Pritchard House en Emma Parrish Theatre. Ook North Brevard Historical Museum en U.S. Space Walk of Fame liggen binnen 5 km afstand.

   Inn at Kennedy Space Center
   Inn at Kennedy Space Center

   Inn at Kennedy Space Center

   4951 S Washington Ave, Titusville
     
    3,3
    / 5, op basis van 32 beoordelingen
    0.0 van 5.0

    Dit hotel ligt in het centrum van Titusville, op 4,3 km van American Police Hall of Fame and Museum en binnen 10 km afstand van Enchanted Forest Sanctuary en Valiant Air Command Warbird Museum. Ook Spell House en Pritchard House liggen binnen 10 km afstand.

    Beste Verblijf in het Kennedy Space Center Titusville
    Beste Verblijf in het Kennedy Space Center Titusville

    Beste Verblijf in het Kennedy Space Center Titusville

    , Titusville
      
     0.0 van 5.0

     Dit vakantiehuis ligt in het centrum van de stad.

     Spell House (2 km) • Pritchard House (3 km) • Emma Parrish Theatre (3,1 km) • U.S. Space Walk of Fame (3,2 km) • North Brevard Historical Museum (3,2 km)

     Three Oaks Motel € 90
     Three Oaks Motel

     Three Oaks Motel

     707 South Hopkins Ave, Titusville
       
      2,3
      / 5, op basis van 17 beoordelingen
      2.0 van 5.0

      Dit motel in Titusville ligt binnen 5 minuten lopen van Pritchard House en Emma Parrish Theatre. Ook North Brevard Historical Museum en U.S. Space Walk of Fame liggen binnen 10 minuten lopen.

      Budget Motel € 54
      Budget Motel

      Budget Motel

      612 S Washington Ave, Titusville
        
       2,9
       / 5, op basis van 67 beoordelingen
       2.0 van 5.0

       Dit motel ligt vlak bij het strand, binnen 5 minuten lopen van Pritchard House en Emma Parrish Theatre. Ook North Brevard Historical Museum en U.S. Space Walk of Fame liggen binnen 10 minuten lopen.

       Travel Inn of Titusville € 56
       Travel Inn of Titusville

       Travel Inn of Titusville

       7503 S. US Hwy 1, Titusville
         
        3,2
        / 5, op basis van 114 beoordelingen
        2.5 van 5.0

        Dit motel in Titusville ligt en binnen 5 km afstand van Valiant Air Command Warbird Museum, American Police Hall of Fame and Museum en Enchanted Forest Sanctuary. Ook Spell House en Pritchard House liggen binnen 15 km afstand.

        Vacation Villas
        Vacation Villas

        Vacation Villas

        3795 Vacation Villas Lane, Titusville
          
         4,0
         / 5, op basis van 25 beoordelingen
         3.0 van 5.0

         Deze villa ligt in Titusville.

         Spell House (3,8 km) • Pritchard House (4,6 km) • Emma Parrish Theatre (4,7 km) • Enchanted Forest Sanctuary (4,8 km) • North Brevard Historical Museum (4,9 km)