Kennedy Space Center

Bezoek het hoofdkwartier voor lanceringen van de NASA en misschien zie je wel hoe een shuttle de stratosfeer in wordt geschoten!

Het Kennedy Space Center (KSC) is het hoofdkwartier voor lanceringen van de NASA. In 1969 vertrok de Apollo 11 hier om de eerste mensen naar de maan te brengen. Nog steeds worden hier geregeld onbemande shuttles gelanceerd, dus controleer vooraf of je een bezoek kunt plannen tijdens zo'n spectaculaire gebeurtenis.

Het KSC bestrijkt een gebied van 56.565 hectare, zes keer zo groot als Manhattan. Veel van de hoofdattracties bevinden zich in hangarachtige gebouwen aan de rand van het terrein. Hier vind je onder andere fototentoonstellingen over de bouw en het gebruik van de eerste lanceerplatformen voor shuttles.

Je bezoek begint bij het Kennedy Space Center Visitor Complex, waar om het kwartier een hop-on/hop-off-bus vertrekt. Deze bus is bij de entreeprijs inbegrepen en je kunt zo vaak je wilt opstappen en uitstappen om op eigen houtje de attracties te bekijken. Een van de hoogtepunten waar je langs rijdt, is een lanceerplatform voor spaceshuttles. De bus stopt ook bij het Apollo/Saturn V Center, waar je een maanraket kunt zien. Tegen extra kosten kun je een rondleiding nemen die wordt geleid door getrainde ruimte-experts. Deze moet je van tevoren reserveren.

In het KSC Visitor Complex worden in de Rocket Garden de eerste ruimtevaartuigen belicht waarmee ruimtereizen mogelijk werden. Ga aan boord van een van de modernere modellen om met eigen ogen te zien hoe de woonruimte van een astronaut eruitziet. In de Shuttle Launch Experience kun je met interactieve simulators een virtuele ruimtereis maken. Oudgedienden van het Amerikaanse ruimteprogramma bespreken de vlucht zodra je bent geland.

Reis door de tijd in de United States Astronauts Hall of Fame. Hier zie je bijzondere objecten en tentoonstellingen gewijd aan de eerste mensen in de ruimte. Ook is er een grote verzameling memorabilia van astronauten.

Bij Lunch With an Astronaut kun je met een oud-ruimtereiziger praten. Deze speciale ervaring moet je van tevoren reserveren en kost extra.

Als je meteen op de openingstijd arriveert bij het KSC, heb je genoeg tijd om de tentoonstellingen te zien, een rondleiding te nemen en een van de IMAX-films te zien, die zijn inbegrepen in de entreeprijs. Het kan slim zijn een hele dag in te plannen voor het KSC, zodat je een aantal uur kunt doorbrengen in de Astronauts Hall of Fame.


Verken meer van Orlando (en omgeving)


Hotels in de omgeving

De beste 10 hotels het dichtst in de buurt bij Kennedy Space Center


De meestgeboekte hotels

De populairste aanbiedingen in de buurt van Kennedy Space Center

Alle hotels in de buurt van Kennedy Space Center weergeven