Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Abdijkerk van Saint-Ouen in Rouen

Met gedetailleerde gotische versieringen, hoge torens, kleurrijk gebrandschilderde ramen en een enorm orgel is dit een van de indrukwekkendste kerken van Rouen.  

In een stad die rijkelijk is voorzien van bouwkundige meesterwerken, is de Abbaye Saint-Ouen de Rouen, oftewel de Abdijkerk van Saint-Ouen in Rouen, een van de mooiste. Bewonder de gotische voorgevel, de gedetailleerd gebrandschilderde ramen en het magnifieke orgel. De Abbaye Saint-Ouen de Rouen was oorspronkelijk een abdij van de orde der Benedictijnen en heeft bouwkundige elementen die uit de 14e eeuw stammen. Op deze plek veroordeelde een rechtscollege in 1431 Jeanne d'Arc tot de brandstapel als ze niet zou herroepen wat ze had beweerd. Vergelijk deze plek met verfilmingen die je in de bioscoop of op de televisie hebt gezien.

Wandel op je gemak rond de 137 meter hoge kerk, die wordt gekenmerkt door puntige torenspitsen en gotisch beeldhouwwerk. Een interessant element is de indrukwekkende, achthoekige middelste toren met vier kleine torentjes. Deze 115 meter hoge toren wordt vaak de 'hertogskroon van Normandië' genoemd. Let ook op de beeldhouwwerken van religieuze figuren die de ingang van de kerk bewaken.

Als je naar binnengaat, zie je het 15e-eeuwse middenschip met hoge zuilen en een gewelfd plafond. Zie hoe zonnestralen de kerk subtiel verlichten via de 80 gebrandschilderde ramen, die uit de 14e tot en met 16e eeuw dateren. Vergeet niet een blik te werpen op het enorme pijporgel, dat in 1890 werd ontworpen door de beroemde orgelbouwer Aristide Cavaillé-Coll. De Franse organist Charles-Marie Widor zou het orgel hebben beschreven als 'de Michelangelo van de orgels'. 

De kerk ligt op korte loopafstand van het oude centrum van Rouen en van populaire bezienswaardigheden in de stad. De Cathédrale Notre-Dame de Rouen, de Kathedraal van Rouen, en het Musée des Beaux-Arts oftewel het Museum voor Schone Kunsten, zijn lopend in minder dan 10 minuten te bereiken. Er stoppen OV-bussen dicht bij de kerk en in de omliggende straten zijn parkeerplaatsen met parkeermeters. Als je hier toch bent, kun je ook een bezoek brengen aan het naastgelegen Hôtel De Ville de Rouen of je heerlijk ontspannen tussen het gebladerte van de Jardin de l’Hôtel de Ville.

De Abbaye Saint-Ouen de Rouen is van dinsdag tot en met donderdag en op zaterdag en zondag geopend. Op bepaalde nationale feestdagen is de kerk gesloten. Toegang tot de kerk is gratis. Kleed je gepast en neem stilte in acht tijdens je bezoek. De kerk is namelijk in gebruik als gebedshuis.


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Kerk van Saint-Ouen

Alle 238 accommodaties in de buurt van Kerk van Saint-Ouen bekijken
Mercure Rouen Centre Cathedrale € 105
Mercure Rouen Centre Cathedrale

Mercure Rouen Centre Cathedrale

   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Stadscentrum van Rouen, binnen 5 minuten lopen van Kathedraal van Rouen en Gros Horloge. Ook Tour Jeanne d'Arc en Kerk van Saint-Ouen liggen binnen 15 minuten lopen. Station Palais de Justice ligt op 5 minuten lopen en naar Station Théâtre des Arts Tram is het 7 minuten lopen.

  Hotel de Bourgtheroulde, Autograph Collection € 173
  Hotel de Bourgtheroulde, Autograph Collection

  Hotel de Bourgtheroulde, Autograph Collection

    
   5.0 van 5.0 Sterren

   Dit luxe hotel ligt in Stadscentrum van Rouen, binnen 10 minuten lopen van Rue du Gros-Horloge en Kathedraal van Rouen. Ook Historial Jeanne d’Arc en Place du Vieux-Marche liggen binnen 5 minuten lopen. Station Théâtre des Arts Tram en Station Palais de Justice liggen op 5 minuten lopen.

   Hotel Kyriad Rouen Centre € 50
   Hotel Kyriad Rouen Centre

   Hotel Kyriad Rouen Centre

     
    3.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Quartier Pasteur, binnen 15 minuten lopen van Universiteit van Rouen en Kathedraal van Rouen. Ook Panorama XXL en Opéra de Rouen liggen binnen 10 minuten lopen. Station Théâtre des Arts Tram ligt op 9 minuten lopen en naar Station Palais de Justice is het 11 minuten lopen.

    Novotel Suites Rouen Normandie € 99
    Novotel Suites Rouen Normandie

    Novotel Suites Rouen Normandie

      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit gezinsvriendelijke hotel in Rouen ligt aan de rivierpromenade, binnen 2 km afstand van Panorama XXL en Kathedraal van Rouen. Ook Opéra de Rouen en Historial Jeanne d’Arc liggen binnen 15 minuten lopen. Station Théâtre des Arts Tram ligt op 15 minuten lopen en naar Station Palais de Justice is het 18 minuten lopen.

     Holiday Inn Express Rouen-Sud € 62
     Holiday Inn Express Rouen-Sud

     Holiday Inn Express Rouen-Sud

     AVENUE JEAN RONDEAUX, Rouen
       
      0.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Quartier Saint-Clément - Jardin des Plantes, op 1,5 km van Jardin des Plantes en op 2,4 km van Kathedraal van Rouen. Ook Opéra de Rouen en Panorama XXL liggen binnen 2 km afstand. Station Avenue de Caen Tram ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Jean Jaures is het 7 minuten lopen.

      Hotel Morand € 43
      Hotel Morand

      Hotel Morand

        
       2.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Stadscentrum van Rouen, binnen 10 minuten lopen van Musée de la Ceramique en Kathedraal van Rouen. Ook Tour Jeanne d'Arc en Musée des Beaux-Arts liggen binnen 5 minuten lopen. Station Rouen-Rive-Droite en Station Rue Verte liggen op 5 minuten lopen.

       Best Western Hotel Litteraire Gustave Flaubert € 102
       Best Western Hotel Litteraire Gustave Flaubert

       Best Western Hotel Litteraire Gustave Flaubert

       33, rue du Vieux Palais, Rouen
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Stadscentrum van Rouen, binnen 10 minuten lopen van Historial Jeanne d’Arc en Kathedraal van Rouen. Ook Kerk van Jeanne d'Arc en Rue du Gros-Horloge liggen binnen 5 minuten lopen. Station Palais de Justice ligt op maar 5 minuten lopen en naar Station Théâtre des Arts Tram is het 6 minuten lopen.

        Hotel The Originals Rouen Notre-Dame € 61
        Hotel The Originals Rouen Notre-Dame

        Hotel The Originals Rouen Notre-Dame

          
         3.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Stadscentrum van Rouen, binnen 5 minuten lopen van Rue du Gros-Horloge en Kathedraal van Rouen. Ook Opéra de Rouen en Église Saint-Maclou liggen binnen 10 minuten lopen. Station Théâtre des Arts Tram ligt op maar 5 minuten lopen en naar Station Palais de Justice is het 9 minuten lopen.