Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Orlando Museum of Art

Dit is een inspirerende plek om levendige kunst van onschatbare waarde te bekijken. Bovendien krijg je hier de kans om zelf uiting te geven aan je creativiteit.

Het Orlando Museum of Art is opgericht als reactie op de levendige lokale kunstgemeenschap in de jaren 20 van de vorige eeuw. Het museum legt de kunst en het culturele leven in Florida al bijna 90 jaar vast. Het museum vormt een mooi contrast met de pretparken en andere entertainmentgelegenheden in Orlando. De variëteit in de kunstwerken is groot en er zijn werken uit verschillende Amerikaanse en internationale stromingen te zien. Daarnaast zijn er opvallende tentoonstellingen die bij kinderen altijd goed in de smaak vallen.

De permanente collectie bestaat onder andere uit Amerikaanse werken vanaf de 18e eeuw, hedendaagse popart-werken en een kleurvolle verzameling van Afrikaans textiel, maskers en kralenwerken. De collectie the Art of the Ancient Americas is een fascinerende stap terug in de tijd. Bekijk onbetaalbare prekoloniale Aztekenmaskers, spectaculaire Mayafiguren en kunstvoorwerpen van goud, zilver en jade.

Voordat je het museum bezoekt, doe je er goed aan de website te raadplegen om te kijken wanneer de tijdelijke tentoonstellingen zijn te zien. In de galerie kunnen regelmatig werken worden bekeken van bekende en opkomende Amerikaanse kunstenaars. Je kunt werken bekijken van glas en keramiek, maar ook fijne kunst en antiek en foto's. Breng je leerervaring naar een hoger niveau door gebruik te maken van de speciale 'Art Getaway'-route van het museum. Het personeel van het museum regelt dan bezoekjes aan lokale theaters, festivals, kunstacademies en historische kunstwerken. Zo merk je pas echt goed wat Orlando op het gebied van kunst allemaal te bieden heeft.

Tijdens de kunstkampen die in het voorjaar en de zomer door het museum worden georganiseerd, leren kinderen meer interesse te krijgen in kunst. Er worden voor alle leeftijden verschillende activiteiten georganiseerd, waaronder striptekenen, poppen maken, landschappen schilderen en zelfs interieurontwerp.

Het Orlando Museum of Art is dagelijks geopend, behalve op maandag en belangrijke feestdagen. Het museum bevindt zich in een indrukwekkend art-decogebouw op North Mills Avenue, in Loch Haven Park, op ongeveer tien minuten rijden van Orlando. Je kunt er gratis parkeren en er rijden vanuit het centrum van Orlando bussen die vlakbij het museum stoppen. In Loch Haven Park vind je ook het Orlando Science Center. Als je een Loch Haven Cultural Pass koopt, heb je toegang tot beide attracties.


Gids voor Kunstmuseum van Orlando


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 404 hotels in de buurt van Kunstmuseum van Orlando weergeven
€ 80
Comfort Suites Downtown

Comfort Suites Downtown

2416 North Orange Avenue, Orlando
4,0
/ 5, op basis van 105 beoordelingen
2.5 van 5.0

Dit hotel ligt in het centrum van Orlando, binnen 5 minuten lopen van Theatre Downtown en Florida Hospital Orlando. Ook Wetenschapscentrum van Orlando en Kunstmuseum van Orlando liggen binnen 10 minuten lopen.

€ 91
DoubleTree by Hilton Orlando Downtown

DoubleTree by Hilton Orlando Downtown

60 South Ivanhoe Boulevard, Orlando
3,8
/ 5, op basis van 373 beoordelingen
3.5 van 5.0

Dit hotel ligt in Centrum van Orlando, binnen 2 km afstand van St. James Cathedral, Theatre Downtown en Cathedral Church of St. Luke. Ook Lake Eola Park en Florida Hospital Orlando liggen binnen 3 km afstand.

€ 84
Crowne Plaza Orlando - Downtown

Crowne Plaza Orlando - Downtown

304 W Colonial Drive, Orlando
3,9
/ 5, op basis van 398 beoordelingen
3.5 van 5.0

Dit hotel ligt in Centrum van Orlando, binnen 2 km afstand van St. James Cathedral, Cathedral Church of St. Luke en Amway Center. Ook Church Street Station en Lake Eola Park liggen binnen 2 km afstand.

€ 180
Residence Inn by Marriott Orlando Downtown

Residence Inn by Marriott Orlando Downtown

680 North Orange Avenue, Orlando
4,2
/ 5, op basis van 10 beoordelingen
3.0 van 5.0

Dit hotel ligt in Centrum van Orlando, binnen 15 minuten lopen van Bob Carr Performing Arts Centre en Lake Eola Park. Ook Regionaal-historisch centrum van Orange County en Dr. Phillips Center for the Performing Arts liggen binnen 2 km afstand.

€ 38
Travelodge Orlando Downtown Centroplex

Travelodge Orlando Downtown Centroplex

409 N Magnolia Ave, Orlando
2,6
/ 5, op basis van 269 beoordelingen
2.0 van 5.0

Dit motel ligt in Centrum van Orlando, binnen 10 minuten lopen van St. James Cathedral, Lake Eola Park en Cathedral Church of St. Luke. Ook Regionaal-historisch centrum van Orange County en Dr. Phillips Center for the Performing Arts liggen binnen 15 minuten lopen.