Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 895.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Area Sacra di Largo Argentina

Ontdek enkele van de oudste ruïnes van de stad en bekijk de plek waar Julius Caesar werd vermoord.

Largo di Torre Argentina is een fascinerende archeologische plaats met zuilen en altaarstukken die soms zelfs uit de vierde eeuw v. Chr stammen. Hoewel er tegenwoordig veel zwerfkatten rondlopen, werd de plek ooit bevolkt door Romeinen die hier verschillende tempels bouwden. Bekijk de overblijfselen van deze tempels en de ruïnes van de Curia di Pompeo, het gebouw waar de meedogenloze Romeinse generaal Julius Caesar werd vermoord.

Dit terrein werd opgegraven tijdens bouwwerkzaamheden in de jaren twintig van de vorige eeuw en het bevat vier oude tempels uit de tijd van de Romeinse Republiek. Je mag het terrein helaas niet meer betreden, maar vanaf de weg heb je een goed zicht op de hoge zuilen, stenen muren en oude trappen die er staan.

Bestudeer de overgebleven zuilen en bouwmaterialen van de verschillende oude tempels. Het best bewaard gebleven exemplaar is het grote, rechthoekige gebouw aan de noordzijde van het terrein. Deze tempel staat op een verhoogd platform en heeft twee zuilenrijen die naar een gebogen altaar leiden aan het einde.

Van de twee gebouwen die het verst naar het zuiden staan, is weinig over. De vorm van de ronde tempel in het midden is wat dat betreft beter te herkennen. Bekijk de trap die naar een platform leidt met zuilen die in een cirkel staan opgesteld.

Wandel over het voetpad naast het terrein en zoek naar de verzameling grove witte stenen die tegen de oostelijke muur liggen. Deze stenen behoorden tot het grote Teatro di Pompeo en het naastgelegen Curia di Pompeo, het gebouw waar de senaat samenkwam. Dit indrukwekkende bouwwerk is vooral bekend om het feit dat Julius Caesar hier werd vermoord in 44 v. Chr.

Om bij het Area Sacra di Largo Argentina te komen, kun je vanuit het centrum de bus nemen naar het plein Largo Di Torre Argentina. Je kunt de plek gratis bezichtigen. Als je nog wat tijd over hebt, kun je een kijkje nemen bij de nabijgelegen kattenopvang die zorgt voor de meer dan tweehonderd katten die bij de ruïnes rondlopen. De vrijwilligers van dit centrum werken erg hard om de katten gezond te houden en ze zijn altijd erg dankbaar als ze hulp krijgen.


Gids voor Largo di Torre Argentina


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 6.492 accommodaties in de buurt van Largo di Torre Argentina bekijken
Hotel Quirinale € 65
Hotel Quirinale

Hotel Quirinale

Via Nazionale 7, Rome
   
  4,2
  / 5, op basis van 3.025 beoordelingen
  4.0 van 5.0

  Dit gezinsvriendelijke hotel in Rome bevindt zich in Repubblica, vlak bij Via Nazionale en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Colosseum en Trevifontein liggen binnen 10 minuten lopen. Station Repubblica - Teatro dell'Opera ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Barberini is het 8 minuten lopen.

  Hotel Artemide € 104
  Hotel Artemide

  Hotel Artemide

  Via Nazionale 22, Rome
    
   4,8
   / 5, op basis van 2.232 beoordelingen
   4.0 van 5.0

   Dit wellness hotel ligt in Repubblica, binnen 5 minuten lopen van Trevifontein en Colosseum. Ook Spaanse Trappen en Villa Borghese liggen binnen 15 minuten lopen. Station Repubblica - Teatro dell'Opera ligt op maar 5 minuten lopen en naar Station Barberini is het 8 minuten lopen.

   iQ Hotel Roma € 79
   iQ Hotel Roma

   iQ Hotel Roma

   Via Firenze, 8, Rome
     
    4,7
    / 5, op basis van 3.321 beoordelingen
    4.0 van 5.0

    Dit hotel ligt in Repubblica, vlak bij Via Nazionale en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Colosseum en Trevifontein liggen binnen 10 minuten lopen. Station Repubblica - Teatro dell'Opera ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Barberini is het 9 minuten lopen.

    Hotel Cosmopolita € 67
    Hotel Cosmopolita

    Hotel Cosmopolita

    Via Santa Eufemia, 5, Rome
      
     4,0
     / 5, op basis van 2.128 beoordelingen
     4.0 van 5.0

     Dit hotel ligt in Stadscentrum van Rome, vlak bij Via del Corso, Trevifontein en Colosseum. Ook Piazza Venezia en Monument van Victor Emanuel II liggen binnen 5 minuten lopen. Station Colosseo ligt op 12 minuten lopen en naar Station Cavour is het 13 minuten lopen.

     Albergo Del Senato € 123
     Albergo Del Senato

     Albergo Del Senato

     Piazza Della Rotonda 73, Rome
       
      4,8
      / 5, op basis van 1.258 beoordelingen
      3.0 van 5.0

      Dit gezinsvriendelijke hotel ligt in het centrum van Rome, vlak bij Santa Maria Sopra Minerva en Pantheon. Ook Spaanse Trappen en Trevifontein liggen binnen 10 minuten lopen. Station Barberini ligt op 16 minuten lopen en naar Station Spagna is het 17 minuten lopen.

      Hotel Ponte Sisto € 100
      Hotel Ponte Sisto

      Hotel Ponte Sisto

      Via Dei Pettinari, 64, Rome
        
       4,5
       / 5, op basis van 1.434 beoordelingen
       4.0 van 5.0

       Dit romantische hotel ligt in Piazza Navona, vlak bij Ponte Sisto, Palazzo Spada en Galleria Spada. Ook Palazzo Farnese en Campo de' Fiori liggen binnen 5 minuten lopen. Station Circus Maximus ligt op 24 minuten lopen en naar Station Colosseo is het 26 minuten lopen.

       9HOTEL CESARI (Albergo Cesari) € 57
       9HOTEL CESARI (Albergo Cesari)

       9HOTEL CESARI (Albergo Cesari)

       Via di Pietra 89a, Rome
         
        4,4
        / 5, op basis van 1.043 beoordelingen
        3.0 van 5.0

        Dit gezinsvriendelijke hotel in Rome ligt in de historische wijk, vlak bij Via del Corso en Trevifontein. Ook Spaanse Trappen en Pantheon liggen binnen 5 minuten lopen. Station Barberini ligt op 12 minuten lopen en naar Station Spagna is het 14 minuten lopen.

        Otivm Hotel € 79
        Otivm Hotel

        Otivm Hotel

        Via D'Aracoeli, 11, Rome
          
         4,8
         / 5, op basis van 140 beoordelingen
         4.0 van 5.0

         Dit hotel ligt in Piazza Navona, vlak bij Il Gesù en Colosseum. Ook Trevifontein en Piazza Venezia liggen binnen 5 minuten lopen. Station Colosseo ligt op 16 minuten lopen en naar Station Cavour is het 17 minuten lopen.