Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Engelse tuin

Bezoek een van de populairste parken in Genève en geniet van het uitzicht over het meer, de prachtige fonteinen en de iconische bloemenklok, de Horloge Fleurie.

De Engelse tuin (Jardin Anglais), een van de populairste parken in Genève, biedt een magnifiek uitzicht over het meer. In dit park aan het water vind je charmante Engelse tuinen in cottage-stijl, spectaculaire bloemenprachten en enkele van de bekendste monumenten van de stad.

Verken het park en ontdek een prachtig aangelegd landschap vol kleuren en geuren. Geniet 's zomers van de rust onder de bomen of leef je uit met een spel op een van de open grasvelden. Bekijk de fascinerende standbeelden en indrukwekkende fonteinen, zoals de schitterende waterfontein Jet d'Eau die midden in de haven het water ver omhoog spuit.

De Engelse tuin is aangelegd in 1854 om het landschap rondom de haven op te fleuren. Het park met zijn kronkelende looppaden beslaat 1,5 hectare langs het water en biedt een schitterend uitzicht over zowel het meer van Genève als de Pont du Mont Blanc.

Bekijk de Horloge Fleurie, een van de meest populaire en gefotografeerde monumenten van de stad. Deze functionerende klok met een diameter van 5 meter heeft een wijzerplaat die bestaat uit 6000 verschillende soorten bloemen. Het ontwerp is gebaseerd op seizoensbloemen en verandert elk jaar.

Gedurende het jaar worden er gratis concerten georganiseerd in de muziekkoepel in het park. Kijk voor vertrek op de officiële website van het park om te zien wat er in de planning staat. Loop na een bezoek aan het park over de naastgelegen promenade, de Quai Gustave-Ador, voor luxe restaurants, specialistische wijnhandels of een rit in het treintje voor de kinderen.

Het park is ook de thuisbasis van enkele belangrijke monumenten, zoals het Nationaal Monument, dat in 1869 werd opgericht ter nagedachtenis van de aansluiting van Genève bij Zwitserland.

De Engelse tuin is centraal gelegen, op korte loopafstand bergafwaarts vanaf het oude stadscentrum. Het park is gratis toegankelijk en bereikbaar via regelmatige busverbindingen. Voor een rustig bezoek kun je het beste 's ochtends vroeg of 's avonds gaan.


Le Jardin anglais Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Le Jardin anglais

Alle 291 accommodaties in de buurt van Le Jardin anglais bekijken
Hotel N'vY € 151
Hotel N'vY

Hotel N'vY

Rue de Richemont 18, Genève, GE
   
  4.5 van 5.0 Sterren

  Dit luxe hotel ligt in Valais, binnen 2 km afstand van Parc Mon Repos, Musée Ariana (Musée suisse de la céramique et du verre) en Jet d'Eau-fontein. Ook Kathedraal Saint-Pierre en L'horloge fleurie liggen binnen 2 km afstand. Tramhalte Butini en Tramhalte Mole liggen op 5 minuten lopen.

  9HOTEL PAQUIS € 121
  9HOTEL PAQUIS

  9HOTEL PAQUIS

  31 Rue De Berne, Genève, GE
    
   3.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Pâquis-Temple, binnen 15 minuten lopen van The Library In English en L'horloge fleurie. Ook Kathedraal Saint-Pierre en Mur des Réformateurs liggen binnen 2 km afstand. Tramhalte Cornavin en Station Genève liggen op 5 minuten lopen.

   Hotel Royal € 126
   Hotel Royal

   Hotel Royal

   Rue de Lausanne 41-43, Genève
     
    4.5 van 5.0 Sterren

    Dit luxe hotel ligt in het centrum van Genève, binnen 2 km afstand van Basilique Notre-Dame, Kathedraal Saint-Pierre en Mur des Réformateurs. Ook Place du Bourg-de-Four en Jet d'Eau-fontein liggen binnen 2 km afstand. Tramhalte Mole ligt op maar 2 minuten lopen en naar Tramhalte Cornavin is het 5 minuten lopen.

    Hotel Bristol € 213
    Hotel Bristol

    Hotel Bristol

    10, rue du Mont-Blanc, Genève, GE
      
     4.5 van 5.0 Sterren

     Dit luxe hotel ligt in Saint-Gervais / des Grottes, binnen 10 minuten lopen van Mont Blanc-brug en L'horloge fleurie. Ook Kathedraal Saint-Pierre en Place du Bourg-de-Four liggen binnen 15 minuten lopen. Tramhalte Coutance ligt op 5 minuten lopen en naar Tramhalte Cornavin is het 7 minuten lopen.

     Hôtel Longemalle € 188
     Hôtel Longemalle

     Hôtel Longemalle

     Place Longemalle 13, Genève, GE
       
      3.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in het centrum van Genève, vlak bij Rue du Rhone en L'horloge fleurie. Ook Place du Bourg-de-Four en Kathedraal Saint-Pierre liggen binnen 5 minuten lopen. Tramhalte Rive en Tramhalte Molard liggen op 5 minuten lopen.

      Hotel Cornavin € 130
      Hotel Cornavin

      Hotel Cornavin

      Gare de Cornavin, 23 Bd James-Fazy, Genève, GE
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Saint-Gervais / des Grottes, binnen 15 minuten lopen van Basilique Notre-Dame, Kathedraal Saint-Pierre en L'horloge fleurie. Ook Mur des Réformateurs en Place du Bourg-de-Four liggen binnen 2 km afstand. Tramhalte Cornavin en Station Genève liggen op 2 minuten lopen.

       Warwick Geneva € 138
       Warwick Geneva

       Warwick Geneva

       14 Rue De Lausanne, Genève, GE
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Cornavin, binnen 10 minuten lopen van Basilique Notre-Dame, Cité du Temps en Île Rousseau. Paquis badhuizen ligt op 1,1 km. Tramhalte Cornavin en Station Genève liggen op 2 minuten lopen.

        Hotel Suisse € 127
        Hotel Suisse

        Hotel Suisse

        10 Place Cornavin, Genève, GE
          
         3.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Saint-Gervais / des Grottes, binnen 15 minuten lopen van Basilique Notre-Dame, Kathedraal Saint-Pierre en Mur des Réformateurs. Ook Place du Bourg-de-Four en Museum van Moderne en Hedendaagse kunst (MAMCO) liggen binnen 2 km afstand. Tramhalte Cornavin en Tramhalte Coutance liggen op 5 minuten lopen.