Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Profiteer van de prijsgarantie voor je reis.

Doorzoek meer dan 321.000 hotels en 400 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd.

Profiteer van de prijsgarantie voor je reis.


Little Italy

De buurt met ooit de hoogste concentratie aan Italiaanse immigranten in New York is nog steeds de thuis van een aantal van de beste en oudste Italiaanse recepten in de stad.

Little Italy is dramatisch veranderd sinds zoveel Italianen zich hier in de stad kwamen vestigen. Terwijl rond 1950 ongeveer de helft van de inwoners van Little Italy Italiaans was, is dit aantal geslonken tot ongeveer 5 procent. Los van deze demografische verandering biedt Little Italy nog steeds enkele van Manhattans beste en oudste Italiaanse restaurants, dus zeker een bezoekje waard.

De buurt omvat ongeveer drie blokken op Mulberry Street, ten zuiden van Houston Street. Italianen vestigden zich hier in grote aantallen tegen het einde van de 19e eeuw. Ze woonden in de huurappartementen die je nog steeds langs de straten ziet staan.

Diverse restaurants in Little Italy werden in het begin van de 20e eeuw gevestigd. Bestel een 'pie' in Lombardi's Pizza, de plaats die door velen wordt beschouwd als de eerste pizzeria in Amerika. Lombardi's werd in 1905 opgericht en heeft sindsdien zonder ophouden pizza verkocht. Een ander restaurant, Angelo's, bestaat al sinds 1902, waardoor het een van de oudste Italiaanse restaurants in de stad is.

Het zijn echter niet alleen de oude restaurants die Little Italy het bezoeken waard maken. Pellegrino's werd pas in de jaren negentig opgericht, maar is nog steeds een van de populairste en best beoordeelde restaurants in de omgeving.

Als je in september in New York bent, zorg er dan voor dat je het San Gennaro-festival in Little Italy meemaakt. Het religieuze feest duurt 11 dagen in het midden van de maand en vindt plaats rond de volledig afgesloten Mulberry Street. Haal je eten bij de eetstalletjes en speel enkele carnavalspelletjes naast de optredende muzikanten. Zie professionele eters het tegen elkaar opnemen tijdens een wereldberoemde cannoli-eetwedstrijd.

Little Italy ligt net ten noordwesten van Chinatown. Het is te bereiken via de metro of verschillende bussen. Er is een betaalde parkeergarage op Mulberry Street.


Beste hotelaanbiedingen

Alle 1.336 hotels in Little Italy weergeven
Waldorf Astoria New York

Waldorf Astoria New York

301 Park Avenue, New York
4,2
/ 5, op basis van 4.089 beoordelingen
4.5 van 5.0

De Art Deco-geïnspireerde Waldorf Astoria New York, de oude dame van New York, ligt op een uiterst populaire plek in de stad, op 2 blokken van het Rockefeller Center en 4 blokken afstand van de Broadway theaterbuurt. Times Square, Central Park, Grand Central en de winkels van Fifth Avenue liggen allemaal in de buurt.

One Bedroom Self-Catering Apartment - Little Italy

One Bedroom Self-Catering Apartment - Little Italy

Mulberry Street and Broome Street, New York
4,2
/ 5, op basis van 8 beoordelingen
3.5 van 5.0

Dit appartement ligt in Little Italy, binnen 2 km afstand van Nieuw museum, Universiteit van New York en Federale, centrale bank van New York. Ook Beurs van New York en The National September 11 Memorial liggen binnen 3 km afstand.

€ 157
The Solita Soho Hotel, an Ascend Hotel Collection Member

The Solita Soho Hotel, an Ascend Hotel Collection Member

159 Grand St, New York
4,0
/ 5, op basis van 225 beoordelingen
3.0 van 5.0

Dit hotel ligt in het centrum van New York, binnen 2 km afstand van Nieuw museum, Universiteit van New York en Federale, centrale bank van New York. Ook Beurs van New York en One World Trade Center liggen binnen 3 km afstand.

€ 141
The Roosevelt Hotel, New York City

The Roosevelt Hotel, New York City

45 E 45th Street, New York
3,6
/ 5, op basis van 9.726 beoordelingen
4.0 van 5.0

Het Roosevelt Hotel New York ligt op de hoek van East 45th Street en Madison Avenue en biedt directe toegang tot winkels en Broadway-theaters 3 blokken verderop.

€ 159
CITY ROOMS NYC SoHo

CITY ROOMS NYC SoHo

120 Lafayette St, New York
4,0
/ 5, op basis van 48 beoordelingen
2.5 van 5.0

Dit hotel ligt in de historische wijk, binnen 2 km afstand van HERE, Universiteit van New York en Federale, centrale bank van New York. Ook Beurs van New York en One World Trade Center liggen binnen 2 km afstand.

€ 192
NobleDEN Hotel

NobleDEN Hotel

196 Grand Street, New York
4,6
/ 5, op basis van 229 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit hotel ligt in Little Italy, binnen 2 km afstand van Nieuw museum, Universiteit van New York en Federale, centrale bank van New York. Ook Beurs van New York en One World Trade Center liggen binnen 3 km afstand.

€ 135
Salisbury Hotel

Salisbury Hotel

123 W 57th St, New York
4,1
/ 5, op basis van 8.943 beoordelingen
3.0 van 5.0

Dit 17 verdiepingen hoge hotel in neogotische stijl staat op een toplocatie in Midtown Manhattan tegenover Carnegie Hall, en op slechts 2 blokken van Central Park en de stijlvolle winkelstraat Fifth Avenue.

De beste Vlucht + Hotel-deals

Topdeals op vluchten

Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.