Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Profiteer van de prijsgarantie voor je reis.

Doorzoek meer dan 321.000 hotels en 400 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd.


Little Italy

De buurt met ooit de hoogste concentratie aan Italiaanse immigranten in New York is nog steeds de thuis van een aantal van de beste en oudste Italiaanse recepten in de stad.

Little Italy is dramatisch veranderd sinds zoveel Italianen zich hier in de stad kwamen vestigen. Terwijl rond 1950 ongeveer de helft van de inwoners van Little Italy Italiaans was, is dit aantal geslonken tot ongeveer 5 procent. Los van deze demografische verandering biedt Little Italy nog steeds enkele van Manhattans beste en oudste Italiaanse restaurants, dus zeker een bezoekje waard.

De buurt omvat ongeveer drie blokken op Mulberry Street, ten zuiden van Houston Street. Italianen vestigden zich hier in grote aantallen tegen het einde van de 19e eeuw. Ze woonden in de huurappartementen die je nog steeds langs de straten ziet staan.

Diverse restaurants in Little Italy werden in het begin van de 20e eeuw gevestigd. Bestel een 'pie' in Lombardi's Pizza, de plaats die door velen wordt beschouwd als de eerste pizzeria in Amerika. Lombardi's werd in 1905 opgericht en heeft sindsdien zonder ophouden pizza verkocht. Een ander restaurant, Angelo's, bestaat al sinds 1902, waardoor het een van de oudste Italiaanse restaurants in de stad is.

Het zijn echter niet alleen de oude restaurants die Little Italy het bezoeken waard maken. Pellegrino's werd pas in de jaren negentig opgericht, maar is nog steeds een van de populairste en best beoordeelde restaurants in de omgeving.

Als je in september in New York bent, zorg er dan voor dat je het San Gennaro-festival in Little Italy meemaakt. Het religieuze feest duurt 11 dagen in het midden van de maand en vindt plaats rond de volledig afgesloten Mulberry Street. Haal je eten bij de eetstalletjes en speel enkele carnavalspelletjes naast de optredende muzikanten. Zie professionele eters het tegen elkaar opnemen tijdens een wereldberoemde cannoli-eetwedstrijd.

Little Italy ligt net ten noordwesten van Chinatown. Het is te bereiken via de metro of verschillende bussen. Er is een betaalde parkeergarage op Mulberry Street.


Beste hotelaanbiedingen

Alle 1.608 hotels in Little Italy weergeven
€ 105
NobleDEN Hotel

NobleDEN Hotel

196 Grand Street, New York
4,7
/ 5, op basis van 775 beoordelingen
4.5 van 5.0

Dit hotel ligt in Little Italy, binnen 5 minuten lopen van Italian American Museum en Kinderkunstmuseum. Ook Museum of Chinese in Americas en Bowery Ballroom liggen binnen 10 minuten lopen.

€ 73
The Solita Soho Hotel, an Ascend Hotel Collection Member

The Solita Soho Hotel, an Ascend Hotel Collection Member

159 Grand St, New York
3,9
/ 5, op basis van 648 beoordelingen
3.0 van 5.0

Dit hotel ligt in Little Italy, binnen 2 km afstand van Nieuw museum, Universiteit van New York en Beurs van New York. Ook Brooklyn Bridge en Federale, centrale bank van New York liggen binnen 2 km afstand.

€ 54
CITY ROOMS NYC - Soho

CITY ROOMS NYC - Soho

120 Lafayette St, New York
4,1
/ 5, op basis van 234 beoordelingen
2.5 van 5.0

Dit hotel ligt in Little Italy, binnen 2 km afstand van HERE, Universiteit van New York en Beurs van New York. Ook Brooklyn Bridge en Federale, centrale bank van New York liggen binnen 2 km afstand.

Nolita 4 Bedroom Apartment With Terrace, Sleeps 8

Nolita 4 Bedroom Apartment With Terrace, Sleeps 8

171 MULBERRY ST, 2B,, NEW YORK
3.0 van 5.0

Dit appartement ligt in Little Italy, binnen 2 km afstand van Nieuw museum, Universiteit van New York en Federale, centrale bank van New York. Ook Beurs van New York en Brooklyn Bridge liggen binnen 3 km afstand.

€ 64
YOTEL New York

YOTEL New York

570 Tenth Avenue, New York
4,3
/ 5, op basis van 9.663 beoordelingen
4.5 van 5.0

Dit hotel ligt in de omgeving Midtown West, dicht bij Jacob K. Javits Convention Center, Times Square en Broadway. Bezienswaardigheden in de omgeving zijn onder andere Rockefeller Center en Empire State Building.

€ 90
The Belvedere Hotel

The Belvedere Hotel

319 W 48th St, New York
4,2
/ 5, op basis van 17.886 beoordelingen
3.5 van 5.0

Dit hotel in New York hotel ligt een half blok ten westen van Eighth Avenue en van de grootste concentratie theaters op Broadway. Times Square ligt 2 blokken verderop en Rockefeller Center is een wandeling van slechts 3 blokken.

€ 76
Salisbury Hotel

Salisbury Hotel

123 W 57th St, New York
4,1
/ 5, op basis van 16.167 beoordelingen
3.5 van 5.0

Dit 17 verdiepingen hoge hotel in neogotische stijl staat op een toplocatie in Midtown Manhattan tegenover Carnegie Hall, en op slechts 2 blokken van Central Park en de stijlvolle winkelstraat Fifth Avenue.

€ 76
The Roosevelt Hotel, New York City

The Roosevelt Hotel, New York City

45 E 45th Street, New York
3,7
/ 5, op basis van 21.590 beoordelingen
4.5 van 5.0

Het Roosevelt Hotel New York ligt op de hoek van East 45th Street en Madison Avenue en biedt directe toegang tot winkels en Broadway-theaters 3 blokken verderop.

De beste Vlucht + Hotel-deals

Topdeals op vluchten

Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.