Little Italy

De buurt met ooit de hoogste concentratie aan Italiaanse immigranten in New York is nog steeds de thuis van een aantal van de beste en oudste Italiaanse recepten in de stad.

Little Italy is dramatisch veranderd sinds zoveel Italianen zich hier in de stad kwamen vestigen. Terwijl rond 1950 ongeveer de helft van de inwoners van Little Italy Italiaans was, is dit aantal geslonken tot ongeveer 5 procent. Los van deze demografische verandering biedt Little Italy nog steeds enkele van Manhattans beste en oudste Italiaanse restaurants, dus zeker een bezoekje waard.

De buurt omvat ongeveer drie blokken op Mulberry Street, ten zuiden van Houston Street. Italianen vestigden zich hier in grote aantallen tegen het einde van de 19e eeuw. Ze woonden in de huurappartementen die je nog steeds langs de straten ziet staan.

Diverse restaurants in Little Italy werden in het begin van de 20e eeuw gevestigd. Bestel een 'pie' in Lombardi's Pizza, de plaats die door velen wordt beschouwd als de eerste pizzeria in Amerika. Lombardi's werd in 1905 opgericht en heeft sindsdien zonder ophouden pizza verkocht. Een ander restaurant, Angelo's, bestaat al sinds 1902, waardoor het een van de oudste Italiaanse restaurants in de stad is.

Het zijn echter niet alleen de oude restaurants die Little Italy het bezoeken waard maken. Pellegrino's werd pas in de jaren negentig opgericht, maar is nog steeds een van de populairste en best beoordeelde restaurants in de omgeving.

Als je in september in New York bent, zorg er dan voor dat je het San Gennaro-festival in Little Italy meemaakt. Het religieuze feest duurt 11 dagen in het midden van de maand en vindt plaats rond de volledig afgesloten Mulberry Street. Haal je eten bij de eetstalletjes en speel enkele carnavalspelletjes naast de optredende muzikanten. Zie professionele eters het tegen elkaar opnemen tijdens een wereldberoemde cannoli-eetwedstrijd.

Little Italy ligt net ten noordwesten van Chinatown. Het is te bereiken via de metro of verschillende bussen. Er is een betaalde parkeergarage op Mulberry Street.


Hotelaanbiedingen Little Italy

Bekijk alle hotels in Little Italy
1.0 van 5.0
1.5 van 5.0
2.0 van 5.0
2.5 van 5.0
3.0 van 5.0
3.5 van 5.0
4.0 van 5.0
4.5 van 5.0
5.0 van 5.0
De populairste pakketaanbiedingen volgens onze reizigers
De populairste pakketaanbiedingen volgens onze reizigers naar [originCity]

Vlucht + hotel: de beste deals naar Little Italy

Bekijk alle pakketten naar Little Italy

Topdeals op vliegtickets naar Little Italy

Toon alle vluchten naar Little Italy

Boek je vakantie naar Little Italy