Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Merseyside Maritime Museum

Liverpool was ooit de belangrijkste handelsstad in het Verenigd Koninkrijk. Ontdek in dit aantrekkelijke cultureel instituut de reden hiervan.

In het hart van het culturele complex Albert Dock kun je in dit museum de verhalen en gezichten achter de fascinerende maritieme geschiedenis van Liverpool ontdekken.

In het begin van de 20e eeuw werd Liverpool beschouwd als de Britse 'poort naar de wereld'. Hier bevond zich een van de grootste havens van Europa en de drukste haven in het Verenigd Koninkrijk. Liverpool was een belangrijk handelscentrum, het vertrekpunt voor enkele van 's werelds meest luxueuze oceaanschepen en speelde een cruciale rol in de Tweede Wereldoorlog. Geschiedenis- en scheepvaartliefhebbers zullen genieten van een dagje uit in het museum, terwijl gezinnen de educatieve spelletjes voor kinderen leuk zullen vinden.

Verken de interactieve opstellingen die het Merseyside Maritime Museum tot een van de populairste bezienswaardigheden in de stad maken. In speciale tentoonstellingsruimten wordt het verhaal van de Titanic verteld en de geschiedenis die zich ontvouwde nadat het schip uit het Verenigd Koninkrijk was vertrokken. Bekijk zeldzame filmopnamen en foto's van passagiers op de kades.

Ontdek wat de rol was die de Britse marine tijdens de Tweede Wereldoorlog speelde en waarom Liverpool destijds werd gekozen als de belangrijkste marinelocatie. In de kelder van het gebouw wordt in de fascinerende galerie 'Seized! The Border and Customs Uncovered' de verbazingwekkende collectie voorwerpen tentoongesteld die bij smokkelaars in de haven van Liverpool in beslag zijn genomen. Kinderen zullen het Cargo-a-go-go-spel leuk vinden, een educatief spel over vrachttransport waarbij dozen op een schip balanceren. Volg de kinderroute die door het museum loopt om een aantal andere kindvriendelijke activiteiten te vinden, waaronder de speelruimte Sea Urchins (zee-egels).

Het Merseyside Maritime Museum bevindt zich in het hart van het culturele complex Albert Dock en is vanuit veel hotels in de binnenstad gemakkelijk lopend te bereiken. Er is een busdienst in het gebied en in de parkeergarage met meerdere verdiepingen kun je tegen betaling parkeren. Het museum is dagelijks geopend en de toegang is gratis.


Maritiem museum van Merseyside Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Maritiem museum van Merseyside

Alle 679 accommodaties in de buurt van Maritiem museum van Merseyside bekijken
The Liner Hotel € 62
The Liner Hotel

The Liner Hotel

Lord Nelson Street, Liverpool, Engeland
   
  3.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Liverpool City Centre, vlak bij O2 Academy en Empire Theater van Liverpool. Ook St. George's Hall en Wereldmuseum van Liverpool liggen binnen 10 minuten lopen. Liverpool Lime Street Station ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Liverpool Central is het 8 minuten lopen.

  Staycity Aparthotels Liverpool Waterfront € 60
  Staycity Aparthotels Liverpool Waterfront

  Staycity Aparthotels Liverpool Waterfront

  25 Drury Lane, Corn Exchange, Liverpool, Engeland
    
   0.0 van 5.0 Sterren

   Dit aparthotel ligt in Liverpool City Centre, binnen 15 minuten lopen van Liverpool ONE, St. George's Hall en Wereldmuseum van Liverpool. Ook Walker kunstgalerie en Beatles Story liggen binnen 15 minuten lopen. Station James Street ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Moorfields is het 6 minuten lopen.

   Malmaison Liverpool € 75
   Malmaison Liverpool

   Malmaison Liverpool

   7 William Jessop Way, Liverpool, Engeland
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit romantische hotel ligt in Liverpool City Centre, binnen 15 minuten lopen van Royal Liver Building, Cavern Club en Liverpool ONE. Ook Maritiem museum van Merseyside en Albert Dock liggen binnen 2 km afstand. Station James Street ligt op 8 minuten lopen en naar Station Moorfields is het 9 minuten lopen.

    Hilton Liverpool City Centre € 88
    Hilton Liverpool City Centre

    Hilton Liverpool City Centre

    3 Thomas Steers Way, Liverpool, Engeland
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Liverpool City Centre, vlak bij Liverpool ONE en Maritiem museum van Merseyside. Ook Beatles Story en Cavern Club liggen binnen 10 minuten lopen. Station James Street ligt op 5 minuten lopen en naar Station Liverpool Central is het 10 minuten lopen.

     Hard Days Night Hotel € 71
     Hard Days Night Hotel

     Hard Days Night Hotel

     Central Buildings, North John Street, Liverpool, Engeland
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Liverpool City Centre, vlak bij Cavern Quarter en Cavern Club. Ook Liverpool ONE en Maritiem museum van Merseyside liggen binnen 10 minuten lopen. Station James Street en Station Moorfields liggen op 5 minuten lopen.

      Britannia Adelphi Hotel € 44
      Britannia Adelphi Hotel

      Britannia Adelphi Hotel

      Ranelagh Place, Liverpool, Engeland
        
       3.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Liverpool City Centre, binnen 10 minuten lopen van Winkelcentrum Clayton Square, St. George's Hall en Wereldmuseum van Liverpool. Ook Walker kunstgalerie en Cavern Club liggen binnen 10 minuten lopen. Station Liverpool Central en Liverpool Lime Street Station liggen op 5 minuten lopen.

       Jurys Inn Liverpool € 52
       Jurys Inn Liverpool

       Jurys Inn Liverpool

       No. 31 Keel Wharf, Liverpool, Engeland
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Liverpool City Centre, vlak bij ACC Liverpool (conventiecentrum) en Beatles Story. Ook Albert Dock en M&S Bank Arena liggen binnen 5 minuten lopen. Station James Street ligt op 11 minuten lopen en naar Station Liverpool Central is het 15 minuten lopen.

        Novotel Liverpool Centre € 66
        Novotel Liverpool Centre

        Novotel Liverpool Centre

        40 Hanover Street, Liverpool, Engeland
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Liverpool City Centre, binnen 5 minuten lopen van Theater Neptune en Concert Square. Ook Liverpool ONE en Cavern Club liggen binnen 10 minuten lopen. Station Liverpool Central ligt op 5 minuten lopen en naar Station James Street is het 9 minuten lopen.