Metropolitan Museum of Art (The Met)

In een van de meest geprezen kunstmusea ter wereld kun je werken bekijken die variëren van Romeinse kunst tot Rembrandt en de kunst en cultuur verkennen van verschillende beschavingen door de tijd heen.

Het Metropolitan Museum of Art (The Met) beschikt over een van de breedste collecties kunst en kunstgerelateerde voorwerpen ter wereld. Van hedendaagse, moderne artiesten en kunstbewegingen tot 2000 jaar oude artefacten; dankzij de bijzondere permanente collecties en tijdelijke tentoonstellingen in the Met is dit museum een van de populairste bezienswaardigheden in New York City.

De collectie is er zo enorm dat het gewoonweg onmogelijk is alles in één bezoek te bekijken. Je kunt je bezoek daarom het beste van te voren plannen. Gebruik de online database van the Met om enkele van de hoogtepunten voor je bezoek, en eventueel nog daarna, vast te bekijken. Op de website van the Met worden ook tips gegeven om je tijd zo goed mogelijk te besteden. In het museum zijn plattegronden beschikbaar. Maar het is nog leuker om gratis met een gids op rondleiding te gaan of om op je eigen tempo de collecties te verkennen aan de hand van een audiotoer.

Zie de werken van Jackson Pollock en Van Gogh in het echt, bewonder de Aanbidding der wijzen van de 14e eeuwse Florentijnse kunstenaar Giotto en bezichtig in Astor Court de hardhouten meubels uit de Ming-dynastie. Bewonder de realistische details in het werk De muzikanten van Carvaggio en verwonder je over de grootsheid van de Sfinx van Hatsjepoet, dat meer dan 7000 kilo weegt.

Neem in de cafés of restaurants even pauze om op adem te komen en de lijst met huidige evenementen door te lopen. Neem deel aan een bespreking, workshop of korte cursus. Kom meer te weten over de artiesten van wie de werken in het museum hangen of neem deel aan een workshop over kostuumontwerp, animatie of schildertechnieken. Geniet in de concertzaal van een optreden of muzikale voorstelling of bekijk een film. De evenementen zijn zowel gericht op gezinnen en tieners als jongere kinderen.

Het museum is dagelijks geopend, met langere openingstijden op vrijdag en zaterdag. Het museum is gesloten op Thanksgiving, eerste kerstdag, nieuwjaarsdag en de eerste maandag in mei. Kinderen onder de 12 hebben gratis toegang. Als je een toegangskaartje koopt, kun je tevens dezelfde week gratis naar het museum The Cloisters, in Fort Tryon Park. Hier kun je alles te weten komen over de kunst en cultuur van het Europa uit de middeleeuwen.

Je vindt The Met op Fifth Avenue bij 82nd Street, aan de oostkant van Central Park. Controleer de website van het museum voor de meest actuele informatie over toegangsprijzen, evenementen en tentoonstellingen.


Verken meer van New York (en omgeving)


Hotels in de omgeving

De beste 10 hotels het dichtst in de buurt bij Metropolitan Museum of Art


De meestgeboekte hotels

De populairste aanbiedingen in de buurt van Metropolitan Museum of Art

Alle hotels in de buurt van Metropolitan Museum of Art weergeven