Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Metropolitan Museum of Art (The Met)

In een van de meest geprezen kunstmusea ter wereld kun je werken bekijken die variëren van Romeinse kunst tot Rembrandt en de kunst en cultuur verkennen van verschillende beschavingen door de tijd heen.

Het Metropolitan Museum of Art (The Met) beschikt over een van de breedste collecties kunst en kunstgerelateerde voorwerpen ter wereld. Van hedendaagse, moderne artiesten en kunstbewegingen tot 2000 jaar oude artefacten; dankzij de bijzondere permanente collecties en tijdelijke tentoonstellingen in the Met is dit museum een van de populairste bezienswaardigheden in New York City.

De collectie is er zo enorm dat het gewoonweg onmogelijk is alles in één bezoek te bekijken. Je kunt je bezoek daarom het beste van te voren plannen. Gebruik de online database van the Met om enkele van de hoogtepunten voor je bezoek, en eventueel nog daarna, vast te bekijken. Op de website van the Met worden ook tips gegeven om je tijd zo goed mogelijk te besteden. In het museum zijn plattegronden beschikbaar. Maar het is nog leuker om gratis met een gids op rondleiding te gaan of om op je eigen tempo de collecties te verkennen aan de hand van een audiotoer.

Zie de werken van Jackson Pollock en Van Gogh in het echt, bewonder de Aanbidding der wijzen van de 14e eeuwse Florentijnse kunstenaar Giotto en bezichtig in Astor Court de hardhouten meubels uit de Ming-dynastie. Bewonder de realistische details in het werk De muzikanten van Carvaggio en verwonder je over de grootsheid van de Sfinx van Hatsjepoet, dat meer dan 7000 kilo weegt.

Neem in de cafés of restaurants even pauze om op adem te komen en de lijst met huidige evenementen door te lopen. Neem deel aan een bespreking, workshop of korte cursus. Kom meer te weten over de artiesten van wie de werken in het museum hangen of neem deel aan een workshop over kostuumontwerp, animatie of schildertechnieken. Geniet in de concertzaal van een optreden of muzikale voorstelling of bekijk een film. De evenementen zijn zowel gericht op gezinnen en tieners als jongere kinderen.

Het museum is dagelijks geopend, met langere openingstijden op vrijdag en zaterdag. Het museum is gesloten op Thanksgiving, eerste kerstdag, nieuwjaarsdag en de eerste maandag in mei. Kinderen onder de 12 hebben gratis toegang. Als je een toegangskaartje koopt, kun je tevens dezelfde week gratis naar het museum The Cloisters, in Fort Tryon Park. Hier kun je alles te weten komen over de kunst en cultuur van het Europa uit de middeleeuwen.

Je vindt The Met op Fifth Avenue bij 82nd Street, aan de oostkant van Central Park. Controleer de website van het museum voor de meest actuele informatie over toegangsprijzen, evenementen en tentoonstellingen.


Gids voor Metropolitan Museum of Art


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 1.279 hotels in de buurt van Metropolitan Museum of Art weergeven
€ 141
The Roosevelt Hotel, New York City

The Roosevelt Hotel, New York City

45 E 45th Street, New York
3,6
/ 5, op basis van 9.734 beoordelingen
4.0 van 5.0

Het Roosevelt Hotel New York ligt op de hoek van East 45th Street en Madison Avenue en biedt directe toegang tot winkels en Broadway-theaters 3 blokken verderop.

Waldorf Astoria New York

Waldorf Astoria New York

301 Park Avenue, New York
4,2
/ 5, op basis van 4.089 beoordelingen
4.5 van 5.0

De Art Deco-geïnspireerde Waldorf Astoria New York, de oude dame van New York, ligt op een uiterst populaire plek in de stad, op 2 blokken van het Rockefeller Center en 4 blokken afstand van de Broadway theaterbuurt. Times Square, Central Park, Grand Central en de winkels van Fifth Avenue liggen allemaal in de buurt.

€ 537
The Mark

The Mark

Madison Ave at 77th Street, New York
4,8
/ 5, op basis van 164 beoordelingen
5.0 van 5.0

Dit luxe hotel ligt in het centrum van Manhattan, binnen 15 minuten lopen van Metropolitan Museum of Art en Solomon R. Guggenheim Museum. Ook Central Park en Barney's liggen binnen 2 km afstand.

€ 135
Salisbury Hotel

Salisbury Hotel

123 W 57th St, New York
4,1
/ 5, op basis van 8.949 beoordelingen
3.0 van 5.0

Dit 17 verdiepingen hoge hotel in neogotische stijl staat op een toplocatie in Midtown Manhattan tegenover Carnegie Hall, en op slechts 2 blokken van Central Park en de stijlvolle winkelstraat Fifth Avenue.

€ 569
The Carlyle, A Rosewood Hotel

The Carlyle, A Rosewood Hotel

35 E 76th St, New York
4,6
/ 5, op basis van 313 beoordelingen
5.0 van 5.0

Dit luxe hotel ligt in het centrum van Manhattan, binnen 2 km afstand van Central Park Zoo, Barney's en Central Park. Ook Bloomingdale's en Metropolitan Museum of Art liggen binnen 2 km afstand.

€ 499
The Surrey

The Surrey

20 East 76th Street, New York
4,6
/ 5, op basis van 314 beoordelingen
5.0 van 5.0

Dit luxe hotel ligt in het centrum van Manhattan, binnen 2 km afstand van Central Park Zoo, Barney's en Central Park. Ook Bloomingdale's en Metropolitan Museum of Art liggen binnen 2 km afstand.

Upper East Side Apartments

Upper East Side Apartments

1593 Second Ave, New York
2,2
/ 5, op basis van 4 beoordelingen
3.0 van 5.0

Dit appartement ligt in Upper East Side, binnen 15 minuten lopen van Metropolitan Museum of Art en Solomon R. Guggenheim Museum. Ook Central Park en Bloomingdale's liggen binnen 2 km afstand.

€ 224
The Franklin Hotel

The Franklin Hotel

164 E 87th St, New York
4,0
/ 5, op basis van 684 beoordelingen
3.5 van 5.0

Dit in boetiekstijl ingerichte hotel ligt in Upper East Side, binnen 15 minuten lopen van Solomon R. Guggenheim Museum en Metropolitan Museum of Art. Ook Central Park en Bloomingdale's liggen binnen 3 km afstand.