Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Standbeeld van Peter de Grote

Dit opvallende monument stelt een van de beroemdste leiders van Rusland voor en wekt zowel bij Moskovieten als toeristen zeer uiteenlopende reacties op.

Het Standbeeld van Peter de Grote is beroemd vanwege de enorme afmetingen, maar ook een opvallende bezienswaardigheid die een bezoekje waard is. Ga ernaartoe, bestudeer het bouwwerk en vraag je af: is het gedurfd en mooi of gewoon ongegeneerd groot?

Bekijk dit unieke monument dat is gebouwd ter gelegenheid van het 850-jarig bestaan van de stad Moskou. Peter de Grote, de belangrijkste figuur van het standbeeld, is in de Russische geschiedenis een van de heersers geweest die zeer veel invloed heeft gehad. Hij regeerde van 1682 tot 1725, stichtte de stad St. Petersburg en stimuleerde overal in dit enorme land modernisering die op westerse leest was geschoeid.

Het 98 meter hoge standbeeld van de hand van de Georgische kunstenaar Surab Zereteli staat op een stukje land vlak bij de rivier Moskva en het Vodootvodnykanaal. Het standbeeld, waarvan wordt beweerd dat het het hoogste monument is in het land, stelt Peter de Grote voor op het voordek van een schip, terwijl hij triomfantelijk zwaait met een gouden perkamentrol. De indrukwekkende verschijning van Peter de Grote zelf is goed weergeven in het standbeeld. De tsaar was naar verluidt twee meter groot. Let op hoe door zijn enorme verschijning het schip heel klein lijkt. In het beeld zijn veel elementen uit de zeevaart terug te vinden: Peter de Grote was namelijk degene die de Russische marine heeft opgericht.

Het beeld heeft ook nog veel andere details. Er zijn diverse vlaggen met een andreaskruis en verscheidene andere boten die tevoorschijn komen uit de zuil waarop het schip zich bevindt. Als je nog verder naar beneden kijkt, zie je onderaan het monument een fontein. De manier waarop het water van de fontein stroomt, is een nabootsing van golven onder een zeilboot.

Als je het Standbeeld van Peter de Grote wilt bekijken, kun je de bus nemen naar plekken in de buurt van het beeld. Je kunt je bezoek aan het beeld combineren met een bezoek aan het nabijgelegen Muzeon-park, dat vol staat met standbeelden uit de Sovjetperiode.


Gids voor Monument Peter de Grote


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 1.850 accommodaties in de buurt van Monument Peter de Grote bekijken
President-Hotel € 79
President-Hotel

President-Hotel

B. Yakimanka 24, Moskou
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Yakimanka, binnen 15 minuten lopen van Nieuwe Tretyakov Galerie - Museum voor Moderne Kunst en Tretjakovgalerij. Ook Poesjkin Museum en Christus-Verlosserkerk liggen binnen 2 km afstand. Station Polyanka ligt op 9 minuten lopen en naar Station Oktjabrskaja - Kaloezjsko-Rizjskaja-lijn is het 11 minuten lopen.

  Hotel Metropol Moscow € 134
  Hotel Metropol Moscow

  Hotel Metropol Moscow

  2 Teatralny Proezd, Moskou
    
   5.0 van 5.0 Sterren

   Dit luxe hotel ligt in Moskou (centrum), binnen 5 minuten lopen van Theater Maly en Bolsjojtheater. Ook Tsoem — Centraal warenhuis en Plein van de rRevolutie liggen binnen 10 minuten lopen. Station Teatral'naja ligt op 6 minuten lopen en naar Station Plostsjad Revoljoetsi is het 6 minuten lopen.

   Pentahotel Moscow, Arbat € 65
   Pentahotel Moscow, Arbat

   Pentahotel Moscow, Arbat

   Ulitsa Novy Arbat, 15, Moskou, Moscow
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Arbat, binnen 2 km afstand van Winkelcentrum Lotte Plaza, Christus-Verlosserkerk en Poesjkin Museum. Ook Kremlin en Arbat liggen binnen 2 km afstand. Station Arbatskaja - Filjovskaja-lijn ligt op 9 minuten lopen en naar Station Arbatskaya - Arbatsko - Pokrovskaja-lijn is het 10 minuten lopen.

    Hotel Menripice
    Hotel Menripice

    Hotel Menripice

    Perenesenskay Nabereznay 8c1, Moskou, Moscow
      
     0.0 van 5.0 Sterren

     Deze bed & breakfast ligt in Moskou (centrum), binnen 15 minuten lopen van Monument Peter de Grote en Tretjakovgalerij. Ook Poesjkin Museum en Christus-Verlosserkerk liggen binnen 2 km afstand. Station Kropotkinskaja ligt op 14 minuten lopen en naar Station Polyanka is het 16 minuten lopen.

     Hotel National, a Luxury Collection Hotel, Moscow € 138
     Hotel National, a Luxury Collection Hotel, Moscow

     Hotel National, a Luxury Collection Hotel, Moscow

     15/1 Mokhovaya Street, bld. 1, Moskou
       
      5.0 van 5.0 Sterren

      Dit luxe hotel ligt in Moskou (centrum), binnen 10 minuten lopen van Kremlin, Bolsjojtheater en Rode Plein. Ook Nationaal Historisch Museum en Mausoleum van Lenin liggen binnen 15 minuten lopen. Station Teatral'naja ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Borovitskaja is het 11 minuten lopen.

      Winterfell on Kropotkinskaya € 24
      Winterfell on Kropotkinskaya

      Winterfell on Kropotkinskaya

      Prechistenskaya nab., 15, bldg. 1, Moskou
        
       2.5 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Moskou (centrum), binnen 15 minuten lopen van Multimedia Art Museum, Poesjkin Museum en Christus-Verlosserkerk. Ook Wapenmuseum van het Kremlin en Kremlin liggen binnen 2 km afstand. Station Kropotkinskaja ligt op 11 minuten lopen en naar Station Park Kultury is het 12 minuten lopen.

       Park Inn by Radisson Sadu, Moscow Hotel € 80
       Park Inn by Radisson Sadu, Moscow Hotel

       Park Inn by Radisson Sadu, Moscow Hotel

       17, Bolshaya Polyanka street, bld. 1, Moskou
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Yakimanka, binnen 2 km afstand van Nieuwe Tretyakov Galerie - Museum voor Moderne Kunst, Tretjakovgalerij en Christus-Verlosserkerk. Ook Poesjkin Museum en Kremlin liggen binnen 3 km afstand. Station Polyanka ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Oktjabrskaja - Kaloezjsko-Rizjskaja-lijn is het 13 minuten lopen.

        Moscow Point - Red October
        Moscow Point - Red October

        Moscow Point - Red October

        Bersenevsky Pereulok 3, Building 10, Moskou
          
         3.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Moskou (centrum), binnen 15 minuten lopen van Monument Peter de Grote, Christus-Verlosserkerk en Poesjkin Museum. Ook Kremlin en Tretjakovgalerij liggen binnen 2 km afstand. Station Kropotkinskaja ligt op 11 minuten lopen en naar Station Polyanka is het 18 minuten lopen.