Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Museum Aan de Stroom

Leer over de geschiedenis en cultuur van Antwerpen in dit prachtig ontworpen museum, gevestigd aan de kade van de Schelde, met een panoramisch uitzicht over de stad.

Het Museum Aan de Stroom, of MAS, is één van Antwerpens meest fascinerend culturele instellingen en een spectaculair voorbeeld van moderne architectuur. Breng een bezoekje om zijn moderne ontwerp te bewonderen, geniet van spectaculaire uitzichten vanaf de bovenste verdiepingen en leer over de geschiedenis van Antwerpen via een serie van fascinerende tentoonstellingen.

Het MAS opende zijn deuren in 2011 en werd ontworpen om de verzamelingen van de Etnografische en Maritieme Musea tentoon te stellen. Tegenwoordig is het de grootste historische instelling van Antwerpen met een verzameling van meer dan 470.000 voorwerpen. 

Bewonder het unieke ontwerp van het museum wanneer je ernaartoe loopt. De torenhoge monoliet rijst tot 60 meter hoog en bestaat uit lagen van Indiase rode steen en glas bovenop elkaar gestapeld. Met de omringende haven op de achtergrond biedt het MAS een uitgelezen kans voor een geweldige souvenirfoto. 

Breng een bezoek aan de negen etages van het museum en geniet van de permanente exposities, die rond vier hoofdthema's zijn geconcentreerd. Loop door de tentoonstelling 'Machtsvertoon' om verschillende historische voorwerpen te zien die door de eeuwen heen als statussymbolen werd beschouwd. Blader verder door de tentoonstellingen 'Wereldstad' en 'Wereldhaven' om artistieke voorstellingen van Antwerpen te zien en meer te leren over het voorspoedig economisch verleden van de stad. Op de hoogste etages, bij de collectie Leven en Dood, kun je de filosofische vragen stellen die verschillende beschavingen al eeuwenlang hebben bezig gehouden.

Het museum beschikt ook over een aantal tijdelijke tentoonstellingen en galeries die een blik werpen op de cultuur en geschiedenis van Antwerpen. Volg een gids of lees de brochures die meer info bieden over de exposities. 

Als je aan pauze toe bent, kun je in het museumcafé genieten van een drankje met een uitzicht over de stad. Ga naar het museumdak en staar uit over de historische skyline van Antwerpen. Kijk naar beneden en ontdek de ingewikkelde schedelmozaïek die in het museumplein werd gelegd.

Het Museum Aan de Stroom is alle dagen geopend, uitgezonderd maandag. De toegang is gratis, hoewel er een entreeprijs is voor galeries en tijdelijke tentoonstellingen. Het MAS bevindt zich vlak bij de haven, maar nog steeds op loopafstand van het stadscentrum.


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Museum aan de Stroom

Alle 253 accommodaties in de buurt van Museum aan de Stroom bekijken
Radisson Blu Astrid Hotel, Antwerp € 94
Radisson Blu Astrid Hotel, Antwerp

Radisson Blu Astrid Hotel, Antwerp

Koningin Astridplein 7, Antwerpen
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Statiekwartier, vlak bij Koningin Elisabethzaal, Koningin Astridplein en De Keyserlei. Ook Zoo van Antwerpen en Opera Vlaanderen liggen binnen 10 minuten lopen. Station Antwerpen-Centraal ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Antwerpen-Oost is het 25 minuten lopen.

  Hampton by Hilton Antwerp Central Station € 89
  Hampton by Hilton Antwerp Central Station

  Hampton by Hilton Antwerp Central Station

  Pelikaanstraat 10-16, Antwerpen, BE
    
   3.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Statiekwartier, vlak bij De Keyserlei, Century Center en Koningin Astridplein. Ook Zoo van Antwerpen en Koningin Elisabethzaal liggen binnen 5 minuten lopen. Station Antwerpen-Centraal ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Antwerpen-Oost is het 24 minuten lopen.

   Holiday Inn Express Antwerp City-North € 71
   Holiday Inn Express Antwerp City-North

   Holiday Inn Express Antwerp City-North

   Italielei 2a Het Eilandje, Antwerpen
     
    3.0 van 5.0 Sterren

    Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Scheldekaaien, vlak bij Nationaal Museum van Douane en Accijnzen en Haven van Antwerpen. Ook Museum aan de Stroom en Rosse Buurt van Antwerpen liggen binnen 10 minuten lopen. Station Antwerpen-Centraal ligt op 20 minuten lopen.

    Century Hotel Antwerpen € 50
    Century Hotel Antwerpen

    Century Hotel Antwerpen

    Pelikaanstraat 20, Antwerpen
      
     3.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Statiekwartier, binnen 15 minuten lopen van Zoo van Antwerpen en Rubenshuis. Ook Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en Grote Markt liggen binnen 2 km afstand. Station Antwerpen-Centraal ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Antwerpen-Oost is het 24 minuten lopen.

     Hilton Antwerp Old Town € 118
     Hilton Antwerp Old Town

     Hilton Antwerp Old Town

     Groenplaats 32, Antwerpen
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Historisch centrum, vlak bij Groenplaats, Boerentoren en Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Ook Grote Markt en Museum Plantin-Moretus liggen binnen 10 minuten lopen. Station Antwerpen-Centraal ligt op 19 minuten lopen.

      PREMIER SUITES PLUS Antwerp € 99
      PREMIER SUITES PLUS Antwerp

      PREMIER SUITES PLUS Antwerp

      Appelmansstraat 25/31, Antwerpen, Antwerp
        
       3.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in het centrum van Antwerpen, binnen 10 minuten lopen van De Keyserlei en Zoo van Antwerpen. Ook Rubenshuis en Museum Mayer van den Bergh liggen binnen 2 km afstand. Station Antwerpen-Centraal ligt op 5 minuten lopen en naar Station Antwerpen-Oost is het 26 minuten lopen.

       Leopold Hotel Antwerp € 74
       Leopold Hotel Antwerp

       Leopold Hotel Antwerp

       Quinten Matsijslei 25, Antwerpen
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit romantische hotel ligt in het centrum van Antwerpen, binnen 15 minuten lopen van Stadspark, Rubenshuis en Zoo van Antwerpen. Ook Museum Mayer van den Bergh en Modemuseum (MoMu) liggen binnen 2 km afstand. Station Antwerpen-Centraal ligt op 11 minuten lopen en naar Station Antwerpen-Oost is het 23 minuten lopen.

        Astoria Hotel € 67
        Astoria Hotel

        Astoria Hotel

        Korte Herentalsestraat 5-13, Antwerpen
          
         3.0 van 5.0 Sterren

         Dit milieuvriendelijke hotel ligt in het centrum van Antwerpen, binnen 10 minuten lopen van De Keyserlei, Zoo van Antwerpen en Rubenshuis. Ook Museum Mayer van den Bergh en Modemuseum (MoMu) liggen binnen 2 km afstand. Station Antwerpen-Centraal ligt op 8 minuten lopen en naar Station Antwerpen-Oost is het 24 minuten lopen.