Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Museum Boijmans Van Beuningen

Bewonder een van de mooiste kunstverzamelingen van Europa, met zowel werken van oude Nederlandse meesters als abstracte en moderne kunst.

Museum Boijmans Van Beuningen heeft een indrukwekkende verzameling van ruim 140.000 werken. Bekijk schilderijen van Rembrandt en Bosch, bewonder de surrealistische kunst van Ray en Dalí en begeef je naar de beeldentuin om het beroemde popart-beeld Gebogen Schroef van Oldenburg te zien.

Museum Boijmans Van Beuningen ontstond nadat een lokale advocaat zijn kunstcollectie in 1849 aan de stad schonk. Het museum is tegenwoordig de thuis van een bijzondere variatie aan kunstwerken die een periode van ruim 800 jaar beslaan.

Neem de tijd om de uitgebreide kunstcollectie van meesters te bewonderen. Tot de hoogtepunten behoren de fantastische Toren van Babel door Brueghel de Oude, De Bruiloft van Kana door Bosch en het Portret van Titus. Bestudeer daarnaast zeker de collectie van Italiaanse werken uit de renaissance. Ga op zoek naar De wijze maagden en dwaze maagden van Tintoretto en een aantal uitstekende 16e-eeuwse schilderijen van Titian. Als je graag een bepaald kunstwerk wilt zien, raadpleeg dan vooraf de website van het museum om na te kijken of je favoriet hier hangt, aangezien een aantal werken uitgeleend of in de opslagruimte kunnen zijn.

Voor wat meer moderns kun je de kamer bezoeken die in het teken staat van het surrealisme. Hier nemen werken van kunstenaars zoals Man Ray, Dalí en Duchamp je mee op een vreemde maar boeiende reis door de wereld van surrealistische kunst.  

Ga na het bewonderen van de schilderijen naar buiten om de prachtige beeldentuin te bewonderen. Hier bevindt zich een grote collectie van eeuwenoude marmeren figuren en weelderige fonteinen. Het topstuk van de tuin is het grote beeld Gebogen Schroef van Claes Oldenburg.

Geniet nog even na van alle kunst onder het genot van een kopje koffie in de espressobar van het museum of ga langs in het museumrestaurant voor een lunch.  

Museum Boijmans Van Beuningen bevindt zich in Museumpark, in het centrum van Rotterdam. Combineer je bezoek met een kijkje in de nabije Kunsthal of het Natuurhistorisch Museum. Er zijn uitstekende vervoersverbindingen en er is een grote parkeergarage bij het museum aanwezig. Het museum is open van dinsdag tot zondag en er geldt een lage toegangsprijs.


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Museum Boijmans Van Beuningen

Alle 269 accommodaties in de buurt van Museum Boijmans Van Beuningen bekijken
Mainport € 119
Mainport

Mainport

Leuvehaven 77, Rotterdam
   
  5.0 van 5.0 Sterren

  Dit luxe hotel ligt in Stadsdriehoek, binnen 5 minuten lopen van Walk of Fame van Rotterdam, Maritiem Museum en Erasmusbrug. Ook De Koopgoot en Museum Boijmans Van Beuningen liggen binnen 15 minuten lopen. Station Rotterdam Blaak ligt op 14 minuten lopen en naar Station Rotterdam Centraal is het 19 minuten lopen.

  The James Hotel Rotterdam € 61
  The James Hotel Rotterdam

  The James Hotel Rotterdam

  Aert van Nesstraat 25, Rotterdam
    
   3.5 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Stadsdriehoek, binnen 5 minuten lopen van Beurstraverse en De Koopgoot. Ook Maritiem Museum en Museum Boijmans Van Beuningen liggen binnen 15 minuten lopen. Station Rotterdam Centraal ligt op 9 minuten lopen en naar Station Rotterdam Blaak is het 11 minuten lopen.

   Holiday Inn Express Rotterdam - Central Station € 71
   Holiday Inn Express Rotterdam - Central Station

   Holiday Inn Express Rotterdam - Central Station

   Weena 121, Rotterdam
     
    3.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in het centrum van Rotterdam, binnen 10 minuten lopen van Oude Luxor Theater en De Koopgoot. Ook Maritiem Museum en Museum Boijmans Van Beuningen liggen binnen 2 km afstand. Station Rotterdam Centraal ligt op 5 minuten lopen en naar Station Rotterdam Blaak is het 15 minuten lopen.

    CityHub Rotterdam € 44
    CityHub Rotterdam

    CityHub Rotterdam

    Witte de Withstraat 87, Rotterdam
      
     2.5 van 5.0 Sterren

     Dit hotel in Rotterdam ligt vlak bij Stichting WORM en Museum Boijmans Van Beuningen. Ook Maritiem Museum en Erasmusbrug liggen binnen 15 minuten lopen. Station Rotterdam Centraal ligt op 13 minuten lopen en naar Station Rotterdam Blaak is het 15 minuten lopen.

     nhow Rotterdam Hotel € 88
     nhow Rotterdam Hotel

     nhow Rotterdam Hotel

     Wilhelminakade 137, Rotterdam
       
      4.5 van 5.0 Sterren

      Dit luxe hotel ligt in Kop van Zuid, binnen 10 minuten lopen van Fenix Food Factory en Erasmusbrug. Ook Maritiem Museum en Museum Boijmans Van Beuningen liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Maashaven ligt op 19 minuten lopen en naar Station Rotterdam Zuid is het 22 minuten lopen.

      Hilton Rotterdam € 123
      Hilton Rotterdam

      Hilton Rotterdam

      Weena 10, Rotterdam
        
       5.0 van 5.0 Sterren

       Dit luxe hotel ligt in Stadsdriehoek, vlak bij Oude Luxor Theater en Stadhuis. Ook Lijnbaan en De Doelen liggen binnen 5 minuten lopen. Station Rotterdam Centraal ligt op 7 minuten lopen en naar Station Rotterdam Blaak is het 13 minuten lopen.

       Inntel Hotels Rotterdam Centre € 95
       Inntel Hotels Rotterdam Centre

       Inntel Hotels Rotterdam Centre

       Leuvehaven 80, Rotterdam
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Stadsdriehoek, binnen 5 minuten lopen van Walk of Fame van Rotterdam en Erasmusbrug. Ook Maritiem Museum en De Koopgoot liggen binnen 15 minuten lopen. Station Rotterdam Blaak ligt op 15 minuten lopen en naar Station Rotterdam Centraal is het 20 minuten lopen.

        easyHotel Rotterdam City Centre € 40
        easyHotel Rotterdam City Centre

        easyHotel Rotterdam City Centre

        Westblaak 67, Rotterdam
          
         2.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Stadsdriehoek, binnen 10 minuten lopen van Witte de Withstraat, Rotterdamse Schouwburg en Maritiem Museum. Ook Beurs - World Trade Center en Markthal liggen binnen 10 minuten lopen. Station Rotterdam Centraal ligt op 12 minuten lopen en naar Station Rotterdam Blaak is het 12 minuten lopen.