National September 11 Memorial

Dit aangrijpende, sombere monument herdenkt de duizenden mensen die hun leven hebben verloren door de aanslagen op 11 september 2001.

Het 9/11 Memorial and Museum eert de slachtoffers van de aanslagen op 11 september; het brengt een soort sombere rust naar het drukke Lower Manhattan.

Na de terreuraanval op 11 september 2001 was Ground Zero een emotioneel slagveld voor de overlevenden, de families van de slachtoffers en de overheid, die probeerden de beste manier te vinden om de overledenen te eren op de plek van het World Trade Center. Ground Zero is nu een plek voor bezinning en is bedoeld als plaats waar werkende mensen, toeristen en lokale bezoekers tot rust kunnen komen op een mooi aangelegd plein.

Op de plek waar de Twin Towers ooit stonden, liggen nu twee enorme vijvers, elk met een waterval. Deze vijvers symboliseren het verlies van alle levens op deze plek en de fysieke ruimte die door de terreurdaad zijn ontstaan. In de zijwanden van de vijvers zijn de namen van de 2977 omgekomen slachtoffers gegraveerd. Dit gedenkteken en de Memorial Plaza, een plein van 2,43 hectare met 400 bomen, werden tijdens de tienjarige herdenking van de aanvallen geopend. Vlakbij staat de Survivor Tree, een perenboom die verbrand onder het puin van de Twin Towers werd aangetroffen. Tegen alle waarschijnlijkheid in overleefde de boom, en nu staat deze weer gezond en fier, een levend symbool van hoop.

Onder de Memorial Plaza bevindt zich het 9/11 Memorial Museum, dat naar verwachting in 2014 wordt geopend. Vanaf het plein gezien lijkt het paviljoen van de entree van het museum alsof een deel van een van de twee Twin Towers op zijn zij is gelegd. Het museum bevat voorwerpen die direct na de aanvallen zijn verzameld.

Ruim een decennium na de aanslag op het World Trade Center is het gebied nog voornamelijk een bouwput. Het One World Trade Center (ook wel 'Freedom Tower' genoemd) is een van de zeven geplande nieuwe gebouwen. Het wordt met zijn 541 meter het op twee na hoogste gebouw ter wereld en wordt in 2013 opgeleverd.

Het 9/11 Memorial and Museum bevindt zich in Lower Manhattan en is bereikbaar per bus of metro. Toegang tot de 9/11 Memorial is gratis, maar je hebt wel een bezoekerspas nodig. Kijk op de officiële 9/11 Memorial-website voor meer informatie.


Verken meer van New York (en omgeving)


Hotels in de omgeving

De beste 10 hotels het dichtst in de buurt bij National September 11 Memorial


De meestgeboekte hotels

De populairste aanbiedingen in de buurt van National September 11 Memorial

Alle hotels in de buurt van National September 11 Memorial weergeven