Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Onze-Lieve-Vrouwekathedraal

De hoogste kerk in België is een prachtig voorbeeld van gotische architectuur en herbergt een aantal Europese meesterwerken.

De Onze-Lieve-Vrouwekathedraal is de hoogste kerk van België. Je staat versteld van de ruimte en rust in het schip van deze kathedraal. Hier hangen een paar prachtige werken van Rubens. De schitterende glas-in-loodramen en standbeelden dragen ertoe bij dat dit een van de mooiste kathedralen van Europa is.

Je ziet de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal al ver voordat je bij de enorme houten deuren en versierde stenen gevel bent aangekomen. De toren is 123 meter hoog en domineert de skyline van de stad. De kathedraal is in 169 jaar gebouwd, tussen 1352 en 1521. Het gebouw beslaat een gebied van 1 hectare en is daarmee de grootste kerk in België en Nederland.

Blijf even staan op het pleintje voor de ingang om de hoge gotische gewelven en het fijne beeldhouwwerk op de gevel te bewonderen. Aan de voet van de zuidtoren staat een monument ter ere van Jan Appelmans, de architect van de kerk.

Van binnen is de kerk al net zo indrukwekkend. Het grootste deel wordt gevormd door de zes zijbeuken en het grote middenschip. Een doorgang met 48 pilaren van wit marmer leidt naar het altaar.

De altaarstukken zijn gemaakt door de beroemdste kunstenaar van Antwerpen: Rubens. In de kathedraal zijn vier van zijn religieuze meesterwerken te aanschouwen, waaronder De Kruisoprichting en De verrijzenis van Christus. Kijk af en toe omhoog om de prachtige glas-in-loodramen niet te missen. De 34 ramen, waaronder Het Laatste Avondmaal van Rombouts, geven het interieur van de kerk kleur. Ook mooi is het marmeren beeld van Maria met kind van de anonieme 'Meester van de Maaslandse marmeren madonna's'.

De Onze-Lieve-Vrouwekathedraal is elke dag toegankelijk; op zondag is de kathedraal korter open. De kathedraal staat vlak bij de Grote Markt in het oude centrum van Antwerpen. Loop er naartoe of neem de tram naar de Melkmarkt. Voor toegang tot de kathedraal wordt een klein bedrag gevraagd.


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Onze-Lieve-Vrouwekathedraal

Alle 253 accommodaties in de buurt van Onze-Lieve-Vrouwekathedraal bekijken
Radisson Blu Astrid Hotel, Antwerp € 94
Radisson Blu Astrid Hotel, Antwerp

Radisson Blu Astrid Hotel, Antwerp

Koningin Astridplein 7, Antwerpen
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Statiekwartier, vlak bij Koningin Elisabethzaal, Koningin Astridplein en De Keyserlei. Ook Zoo van Antwerpen en Opera Vlaanderen liggen binnen 10 minuten lopen. Station Antwerpen-Centraal ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Antwerpen-Oost is het 25 minuten lopen.

  Hampton by Hilton Antwerp Central Station € 89
  Hampton by Hilton Antwerp Central Station

  Hampton by Hilton Antwerp Central Station

  Pelikaanstraat 10-16, Antwerpen, BE
    
   3.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Statiekwartier, vlak bij De Keyserlei, Century Center en Koningin Astridplein. Ook Zoo van Antwerpen en Koningin Elisabethzaal liggen binnen 5 minuten lopen. Station Antwerpen-Centraal ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Antwerpen-Oost is het 24 minuten lopen.

   Hilton Antwerp Old Town € 118
   Hilton Antwerp Old Town

   Hilton Antwerp Old Town

   Groenplaats 32, Antwerpen
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Historisch centrum, vlak bij Groenplaats, Boerentoren en Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Ook Grote Markt en Museum Plantin-Moretus liggen binnen 10 minuten lopen. Station Antwerpen-Centraal ligt op 19 minuten lopen.

    Century Hotel Antwerpen € 47
    Century Hotel Antwerpen

    Century Hotel Antwerpen

    Pelikaanstraat 20, Antwerpen
      
     3.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Statiekwartier, binnen 15 minuten lopen van Zoo van Antwerpen en Rubenshuis. Ook Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en Grote Markt liggen binnen 2 km afstand. Station Antwerpen-Centraal ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Antwerpen-Oost is het 24 minuten lopen.

     PREMIER SUITES PLUS Antwerp € 99
     PREMIER SUITES PLUS Antwerp

     PREMIER SUITES PLUS Antwerp

     Appelmansstraat 25/31, Antwerpen, Antwerp
       
      3.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in het centrum van Antwerpen, binnen 10 minuten lopen van De Keyserlei en Zoo van Antwerpen. Ook Rubenshuis en Museum Mayer van den Bergh liggen binnen 2 km afstand. Station Antwerpen-Centraal ligt op 5 minuten lopen en naar Station Antwerpen-Oost is het 26 minuten lopen.

      Leopold Hotel Antwerp € 74
      Leopold Hotel Antwerp

      Leopold Hotel Antwerp

      Quinten Matsijslei 25, Antwerpen
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit romantische hotel ligt in het centrum van Antwerpen, binnen 15 minuten lopen van Stadspark, Rubenshuis en Zoo van Antwerpen. Ook Museum Mayer van den Bergh en Modemuseum (MoMu) liggen binnen 2 km afstand. Station Antwerpen-Centraal ligt op 11 minuten lopen en naar Station Antwerpen-Oost is het 23 minuten lopen.

       Banks € 88
       Banks

       Banks

       Steenhouwersvest 55, Antwerpen
         
        0.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Historisch centrum, vlak bij Vrijdagmarkt Antwerpen, Museum Plantin-Moretus en Modemuseum (MoMu). Ook Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en Grote Markt liggen binnen 10 minuten lopen. Station Antwerpen-Centraal ligt op 21 minuten lopen en naar Station Antwerpen-Zuid is het 29 minuten lopen.

        Astoria Hotel € 67
        Astoria Hotel

        Astoria Hotel

        Korte Herentalsestraat 5-13, Antwerpen
          
         3.0 van 5.0 Sterren

         Dit milieuvriendelijke hotel ligt in het centrum van Antwerpen, binnen 10 minuten lopen van De Keyserlei, Zoo van Antwerpen en Rubenshuis. Ook Museum Mayer van den Bergh en Modemuseum (MoMu) liggen binnen 2 km afstand. Station Antwerpen-Centraal ligt op 8 minuten lopen en naar Station Antwerpen-Oost is het 24 minuten lopen.